Autor Subiect: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO  (Citit de 4010 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO
« Răspuns #10 : 19.Oct.2017, 08:31:23 a.m. »
in caz de aglomeratie suntem oameni.
Indiferent de situatie, legea trebuie respectata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 19.Oct.2017, 09:54:28 a.m. »
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Desi raspunsul instinctiv ce mi-a venit a fost ”Nu stiu io d'astea... Nu sunt din localitate..." :-)) - pentru ca eu sunt in majoritatea cazurilor pe sensul 1 - m-am gandit sa aprofundez putin cum se prezinta situatia dpdv legal (asa m-am intors la lege).

Deci raspunsul legal ar fi 1-3-2, pentru ca ... prioritate de dreapta.

Ca la modul practic se poate ajunge la situatii in care de pe sensul 1 se face la dreapta si ii este luata fata de unul care merge inainte de pe sensul 3 sau ca de pe sensul 2 se baga imediat in urma unuia de pe sensul 1 luand fata unuia de pe sensul 3, asta e alta problema...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: alexMM

Offline duculetu

« Răspuns #12 : 19.Oct.2017, 10:27:20 a.m. »
Ma bucur foarte mult ca threadul a prins putina tractiune si ca v-ati implicat. Desi este o intrebare stupida vad ca nu doar mie imi creeaza dificultati. Mi-ar fi placut sa mai vad cateva raspunsuri dar mi-e ca pierd si interesul celor de fata.

Am deschis sa expun situatia asta pentru ca si eu, ca si Laurentiu si ariciul aveam impresia ca 2 ii da prioritate de dreapta lui 3 in acea intersectie. Scoatem de tot din enunt directia de mers 1 pentru ca este clar pentru toata lumea.
Vazand ca soferii de pe drumul 2 sunt foarte agresivi in momentul cand unul de pe 3 face dreapta spre Gradina Botanica, am decis sa ma dau jos sa vad daca ei chiar au indicator de cedeaza, si au.
Am continuat sa citesc despre intersectii si prioritate sa imi amintesc legislatia studiata intens acum 11 ani si tot nu intelegeam de ce 9/10 soferi de pe drumul 2  nu ofera prioritate, iar daca ai tupeul sa te bagi te injura. (de mentionat ca ei prind vinteza cand coboara dealul si nu vad pe cineva venind de pe drumul 1 cu prioritate)

Dupa cum spuneam si in primul post, am rugat Politia sa ma lamureasca. (dupa ce mi-au raspuns o data, le-am mai dat un email de multumire si le-am mai trimis poze pentru ca eu tot nu credeam asa ca mi-au trimis raspuns si a doua oara).

Pe scurt, acesta este raspunsul:

*Nota: am atasat si raspunsurile oficiale in email dar am modificat anumite date sensibile (daca deranjeaza, le sterg).

The following users thanked this post: alexMM

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 19.Oct.2017, 10:37:15 a.m. »
Adica 1-2-3...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline duculetu

« Răspuns #14 : 19.Oct.2017, 10:39:15 a.m. »
Da, exact cum ai spus tu de prima data. Am mai postat intrebarea asta pe un alt forum la un moment dat iar raspunsurile inclinau 90% spre 1-3-2

Offline MBL

« Răspuns #15 : 19.Oct.2017, 10:47:19 a.m. »
Acum o să spuneți că după război mulți viteji s-arată... Și eu am zis 1-2-3. De ce? Pentru că semnul de cedare adresat vehiculului 2 se referă numai pentru drumul veh. 1 (care este prioritar). Dacă pe drumul veh. 3 nu ar fi existat reglementare, atunci ar fi avut prioritate față de veh. 2. Părerea mea.
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline duculetu

« Răspuns #16 : 19.Oct.2017, 10:53:53 a.m. »
in caz de aglomeratie suntem oameni.
Indiferent de situatie, legea trebuie respectata.

Acum dupa ce am elucidat misterul, respectand legea, de pe directia de mers 3 nu poti sa iesi la anumite ore. Ori dai prioritate 1 ori prioritate 2, sansele sa "te bagi" apar dar risti sa superi pe careva mai ales ca pe Marinescu (spre Botanica) b1 este blocata cu masini parcate.

Unde voiam eu sa ajung:
- exista intersectii pe care le-am putea discuta sa fim mai bine pregatiti;
- exista un serviciu online al PR care isi face treaba foarte eficient;

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 19.Oct.2017, 03:22:16 p.m. »
Pe scurt, acesta este raspunsul:

Eu totusi nu inteleg. Daca intr-o intersecti ajung concomitent doua vehicule de pe drumuri alaturate si fiecare dintre ele au semnul de cedeaza trecerea, nu se acorda prioritate de dreapta? In cazul nostru, 2 nu acorda prioritate de dreapta lui 3 indiferent de directia de deplasare a acestuia?

Daca totusi 2 are prioritate in fata lui 3, imi poate explica si mie cineva de unde apare exceptia de la regula?

Ce rol are acel cedeaza trecerea de pe traseul lui 2 atit timp cit 1 este pe drum cu prioritate si chiar daca ''drum cu prioritate'' n-ar exista, 2 tot ar fi fost nevoit sa acorde prioritate lui 1 care se afla in drepata lui 2?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline duculetu

« Răspuns #18 : 19.Oct.2017, 03:30:30 p.m. »
Exact asta am gandit si eu Laurentiu! De asta i-am mai intrebat odata daca sunt siguri de raspuns si am primit al II-ilea .pdf atasat mai sus. Cred ca legal este cum a spus MBL dar nu imi pare deloc ergnomic.
Din punctul meu de vedere, 2 chiar ar trebui sa le dea tuturor prioritate - din cauza unghiului ascutit si al parcarilor pe colt, 3-ul nu are vizibilitate foarte buna, dar nu mai pot face nimic altceva.

Offline toma

« Răspuns #19 : 19.Oct.2017, 03:44:19 p.m. »
Din raspunsul politiei se intelege ca nu vorbim despre o intersectie cu 3 strazi, una cu prioritate si doua cu cedeaza, cuvintele cheie fiind: "circula in Piata Eroilor din directia[...] catre[...]"

Breteua respectiva are cedeaza pentru toti cei care circula in piata - traficul care vine de pe 2 este asimilat traficului care vine de pe 1.

PS Sunt curios daca iei la intamplare 10 politisti de la circulatie cum vor raspunde la aceasta intrebare. Eu zic ca nu vor raspunde toti la fel.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain