Autor Subiect: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO  (Citit de 4009 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO
« : 18.Oct.2017, 10:50:55 a.m. »
Deschid acest thread in ideea ca nu exista (inca) soferul perfect iar daca putem face ceva in a ne imbunatati, de ce sa nu o facem?

*Nota: Desi face parte din condusul preventiv, consider ca situatiile sunt punctuale si ar trebui tratate separat. Daca nu este o idee buna, am sa sterg.

Locul: Bucuresti Sector 5
Zona: Intersectia de la Piata "Bio" Eroilor
Harta:
https://www.google.ro/maps/place/Bulevardul+Eroilor,+Bucure%C8%99ti/@44.4314125,26.0673476,18z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40b1ff62744e19bf:0x3ab12c62779d2ff4!8m2!3d44.4314125!4d26.0679844?hl=en]Harta

Situatie: Avem trei directii de mers marcate in poza atasata. In ce ordine vor trece vehiculele cand se intalnesc in intersectie?

O varianta:
1 este prioritar;
2 ofera prioritate lui 1 pentru ca este pe artera principala si lui 3 pentru ca vine din dreapta (prioritate de dreapta);
3 ofera prioritate lui 1 dar are prioritate fata de 2.

Stiu si raspunsul oficial dar sunt curios cum gandesc si alti soferi aceasta situatie, atata tot. Exista un serviciu public (email: presa.politiacapitalei@politiaromana.ro) unde se pot trimite intrebari si anonim iar domnii de acolo foarte politicos si prompt iti raspund.

Am atassat si poze pentru a crea mai multa transparenta:
« Ultima Modificare: 18.Oct.2017, 08:02:42 p.m. de gabineg »

The following users thanked this post: alexMM

Offline shpeedy

Re: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO
« Răspuns #1 : 18.Oct.2017, 11:13:48 a.m. »
O stiu... Trec - daca nu zilnic - macar saptamanal...

Care e intrebarea?

Ar trebui sa adaugi in ecuatie si faptul ca - datorita lucrarilor la metrou, la orele de varf se ajunge ca cel putin 7 benzi (3+1 dinspre Eroilor, 2 dinspre Cotroceni-Gradina Botanica, 1 dinspre  sensul de coborare al dealului/parculetul Romniceanu) sa se inghesuie pe cel mult 2 benzi (cele de la baza dealului Academiei, pana se ajunge in 3-4 benzi). Explica-le celor din trafic cam cum e treaba cu prioritatile (oricat de mult ma inversunez cu respectarea regulilor de circulatie, ce se intampla acolo nu prea vad cum poate fi rezolvat in conditiile date - este totusi una din caile de acces in Dr. Taberei).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline duculetu

« Răspuns #2 : 18.Oct.2017, 11:34:23 a.m. »
Intrebarea mea este, legal in ce ordine se trece? Eu nu ma consider un sofer agresiv si inteleg regula de bun simt sa lasi si pe altcineva sa intre de pe un drum fara prioritate, nu asta era ideea. Pozele/problema este de inainte sa se lucreze la metrou iar banda sa se micsoreze.

Ca sa fie mai simplu, hai sa luam un caz: Duminica ora 23:00 doar 3 soferi pe drum, fiecare pe cate un sens de mers (1, 2 respectiv 3), nu exista lucrari la metrou care se ingusteze drumul. In ce ordine trec?

Variante:
1, 3, 2
1, 2, 3
2, 1, 3
2, 3, 1
3, 1, 2
3, 2, 1

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 18.Oct.2017, 11:45:59 a.m. »
1-2-3...

Offline duculetu

« Răspuns #4 : 18.Oct.2017, 11:51:03 a.m. »
Daca 2 si 3 au amandoua cedeaza trecerea cand intra in intersectie, de ce 3 ii cedeaza lui 2?

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 18.Oct.2017, 11:55:35 a.m. »
La modul meu de intelegere, 3-ul trebuie sa acorde prioritate - potrivit semnului 'Cedeaza' - tuturor masinilor care sunt deja pe sensul de mers parc Romnicean - Gradina Botanica atunci cand el ajunge in intersectia respectiva; asta ar insemna si lui 1, si lui 2...

Parerea mea...

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 18.Oct.2017, 06:11:18 p.m. »
Deschid acest thread in ideea ca nu exista (inca) soferul perfect iar daca putem face ceva in a ne inbunatati, de ce sa nu o facem?

Locul: Bucuresti Sector 5
Zona: Intersectia de la Piata "Bio" Eroilor

Situatie: Avem trei directii de mers marcate in poza atasata. In ce ordine vor trece vehiculele cand se intalnesc in intersectie?
Sa ne imbunatatim cunostintele:

Nu cunosc intersectia dar dupa schitele (hartile postate) puse si semnele de circulatie existente pe harta, eu as spune ca ordinea trecerii prin intersectie este 1 - 3 - 2.

1 circula pe drum cu prioritate iar 2 acorda prioritate de dreapta lui 3.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline duculetu

« Răspuns #7 : 18.Oct.2017, 06:28:31 p.m. »
My bad! Am sa corectez.
Revenind; Nu trebuie sa o cunosti, pozele sunt simple si nu ascund nimic, 2 si 3 au ambele semne de cedeaza iar 1 are semn de prioritate. Mai astept pareri (daca stiam - faceam poll). Multumesc!

Offline ariciul

« Răspuns #8 : 18.Oct.2017, 08:17:55 p.m. »
Sunt de acord cu Laurentiu, m-am uitat pe maps si am pus omuletul in intersectie si intr-adevar toate trei se intersecteaza in aceeasi zona (imi era frica ca ar putea exista un decalaj). In aceste conditii 1 trece ca are prioritate dupa care ar trebui sa treaca 3 pentru ca, nu-i asa , el in plus fata de 2 are si prioritate de dreapta atunci cand au acelasi semn la coltul strazii. In conditii reale de aglomeratie insa cei care circula in directia 2 si 3 vor da la pace dupa cat de mult au apucat sa intre in intersectie.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline duculetu

« Răspuns #9 : 18.Oct.2017, 10:07:51 p.m. »
Multumesc pentru raspuns, repet: in caz de aglomeratie suntem oameni. Situatiile cu flashuri, injurii, depasire + frana brusca s-au intamplat cand nu era aglomerat, as mai vrea cateva pareri daca se poate.