Autor Subiect: Imagine camera marsarier  (Citit de 4719 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alex0a

Imagine camera marsarier
« : 10.Oct.2017, 05:09:03 p.m. »
Salut,
Subiect - imagine transmisa de camera marsarier (Vitara)
Concret a mers bine o perioada DAR de ceva timp, imaginea e decalata. Doar liniile transversale sunt OK.
Imaginea de pe ecran arata ca si cum camera ar fi rotita cu cateva grade. Am verificat si eu si si in service, dar nu e o problema mecanica, in sensul ca aceasta e bine fixata.
Luand ca repere liniile longitudinale pentru incadrarea masinii, in spatele masinii la circa 1 m e o deviere de cativa cm spre stanga. Aceasta inseamna ca in dreapta am mai mult loc, dar in stanga daca m-as baza doar pe camera risc sa lovesc masina  :dknw:.
Pentru parcare folosesc oricum oglinzile dar e deranjant, sa am un sistem care transmite imagini eronat.
A avut cineva o situatie similara si cum a rezolvat-o? Ultimul update la soft a fost facut la revizie in vara.
Multumesc
  • vitara passion 1,6 benzina, allgrip
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline aavii

Re: Imagine camera marsarier
« Răspuns #1 : 10.Oct.2017, 05:15:22 p.m. »
Poate s-a deplasat obiectivul camerei in interiorul carcasei camerei. Cred ca poti incerca sa verifici cu alta camera in service.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: alex0a

Offline alex0a

« Răspuns #2 : 10.Oct.2017, 05:32:13 p.m. »
In service, doar am mers la alta masina cu camera... ceea ce a fost neconcludent.
In fapt chiar daca e carcasa nemiscata, in interior se poate deplasa obiectivul? Pare plauzibila varianta aceasta. Multumesc.
Inseamna ca trebuie de schimbat camera sau de refixat obiectivul in interior. O fi posibil?
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline dAlex

« Răspuns #3 : 11.Oct.2017, 09:32:50 a.m. »
Cred ca stiu ce zici. La mine e la fel si banuiam ca e la toti asa.

Explicatia mea e urmatoarea: camera nefiind pozitionata central pe haion, are nevoie de un mic unghi ca sa prinda tot campul vizual, sau cat de mult se poate. Daca ar fi pusa drept atunci in partea dreapta haionul ti-ar obstructiona vederea iar in stanga deja n-ar mai prinde tot. Cred ca ideea era sa se vada cat de mult se poate.

Eu m-am obisnuit asa si n-am probleme sa estimez corect distantele, mai ales ca ma iau dupa ce vad, anume pragul de jos de la portbagaj. Liniile fiind drepte, n-am probleme sa parchez corect.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

The following users thanked this post: alex0a

Offline alex0a

« Răspuns #4 : 11.Oct.2017, 01:13:55 p.m. »
De acord cu ce zici. Asemenea cel mai des ma ghidez dupa liniile transversale si pragul de la bara spate.
Doar ca pana in urma cu ceva timp imaginea era OK, liniile longitudinale incadrau traiectoria posibila a masinii, iar campul vizual era mai mare.
Acum campul e mai mic ( vad pe o distanta mai mica in spate, si mai mult din bara).
E ca si cum obiectivul a coborat (micsorand unghiul lentilei), dar mecanic suportul camerei e bine fixat!

6,5%; 7,6%; u 9%

Offline edikup

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 11.Oct.2017, 01:25:27 p.m. »
Fix aceeasi senzatie am avut-o si eu, acum o luna. La service le-am atras atentia, si tot asa, au zis ca nu e asa :D

Acum... dumnezeu stie.... Era bine daca cineva putea face o poza cu imaginea, asa cum se vede la o masina noua
  • -

Offline adibaiacos2003

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #6 : 10.Nov.2017, 07:38:04 a.m. »
De cand s-a umezit afara, imi apare o eroare la camera de marsarier, ceva su sunetul parca si sevede execrabil. S-a mai intamplat cuiva? O saincerc sa sterg camera sa vad daca asta este cauza.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Offline GLA

Re: Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #7 : 10.Nov.2017, 08:57:11 a.m. »
De cand s-a umezit afara, imi apare o eroare la camera de marsarier, ceva su sunetul parca si sevede execrabil. S-a mai intamplat cuiva? O saincerc sa sterg camera sa vad daca asta este cauza.

Pai nu era mai bine sa stergi camera prima data si dupa aceea (daca eroarea persista) sa intrebi? :)
  • nimic ... deocamdata

Offline ...

« Răspuns #8 : 10.Nov.2017, 09:41:51 a.m. »
Cred ca dezamagirea a survenit prima :). Daca se remediaza, o sa posteze la Mici probleme si solutii...

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 10.Nov.2017, 09:56:18 a.m. »
De cand s-a umezit afara... sevede execrabil.
Apare condensul in interiorul obiectvului. Cind interiorul habitaclului se va incalzi, imaginea pe camera va deveni clara.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!