Autor Subiect: Despre frane si franare  (Citit de 4701 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Despre frane si franare
« Răspuns #40 : 07.Iul.2024, 08:27:33 p.m. »

De parca cand îți schimba plăcuțele de frână îți face test la stand!

Sa stii ca la schimbul placutelor e chiar recomandat un test de frâne facut pe stand.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline wolfin

« Răspuns #41 : 08.Iul.2024, 11:12:41 a.m. »
Testul pe role nu e recomandare. E chiar obligatoriu :"> daca schimbi placutele.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline GoneFishing

« Răspuns #42 : 08.Iul.2024, 11:39:29 a.m. »
Testul pe role nu e recomandare. E chiar obligatoriu :"> daca schimbi placutele.

Obligatoriu sa fie cerut de sofer si/sau de unitatea de service?
Am tot cautat partea asta pe WWW si tot ce am inteles este ca service-ul unde schimbi placutele trebuie sa aiba stand de franare dar nu si ca este obligat sa faca testul respectiv.

• SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline wolfin

« Răspuns #43 : 08.Iul.2024, 11:59:26 a.m. »
rar ul cere. orice interventie pe partea de franare se finalizeaza cu raport role.

in teorie un service care nu are stand sau statie itp ( :-j) nu ar trebui sa schimbe placute frana..pompe..cilindrii..etc. bine masina poate fi mutata si pe sus in alta locatie..dar e aberant......
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #44 : 08.Iul.2024, 02:02:36 p.m. »
rar ul cere. orice interventie pe partea de franare se finalizeaza cu raport role.

in teorie un service care nu are stand sau statie itp ( :-j) nu ar trebui sa schimbe placute frana..pompe..cilindrii..etc. bine masina poate fi mutata si pe sus in alta locatie..dar e aberant......

Asa stiam si eu desi nu mai stiu de la cine sau de unde am aflat :) Totusi, ori nu stiu eu cum sa caut pe WWW ori e prea bine ingropata informatia :))) pentru ca n-am gasit nimic clar pana acum.

Offline wolfin

« Răspuns #45 : 08.Iul.2024, 02:04:13 p.m. »
pe site la rarom ar trebui sa gasesti.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline GoneFishing

« Răspuns #46 : 08.Iul.2024, 02:06:53 p.m. »
pe site la rarom ar trebui sa gasesti.

Am gasit doar ca iti pot testa ei franele la control in trafic si ceva despre ITP parca. E mai greu cand nu stii ce expresie sa cauti :))

Offline Laurentiu

« Răspuns #47 : 09.Iul.2024, 03:06:10 p.m. »
Am gasit doar ca iti pot testa ei franele la control in trafic si ceva despre ITP parca.
La schimbul placutelor de frina nu esti obligat sa faci si testul pe role ca la ITP pentru ca nu ti s-a umblat la lichidul de frina; se imping doar pistonasele in interiorul etrierilor iar cu spray degripant de frine, se sterg discurile. Daca ai scapari de lichid din instalaie, cind se inlocuiec garniturile din etrier ori cind se inlocuieste lichidul de frina, este INDICAT sa faci si un est pe role.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #48 : 09.Iul.2024, 03:33:51 p.m. »
La schimbul placutelor de frina nu esti obligat sa faci si testul pe role ca la ITP pentru ca nu ti s-a umblat la lichidul de frina; se imping doar pistonasele in interiorul etrierilor iar cu spray degripant de frine, se sterg discurile. Daca ai scapari de lichid din instalaie, cind se inlocuiec garniturile din etrier ori cind se inlocuieste lichidul de frina, este INDICAT sa faci si un est pe role.

am stabilit asta. tu nu esti obligat. service ul este in schimb. daca iti pune placutele invers nu e problema sa inteleg. :-j ca doar nu a umblat la lichid..a impins doar pistonasele. bine ca n avem ferari..ca are fara numar la o roata. reparati la bordura...testul se face in parcare presupun sa vada vecinii urmele de pe asfalt.

la prima strigare pe google

https://www.rarom.ro/?p=498

punctul 3  #:-S

https://www.b1tv.ro/auto/inspectorii-rar-mecanicii-auto-schimba-placutele-de-frana-dar-nu-testeaza-autoturismele-inainte-de-a-le-inapoia-clientilor-video-116207.html
« Ultima Modificare: 09.Iul.2024, 03:53:08 p.m. de wolfin »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline GoneFishing

« Răspuns #49 : 09.Iul.2024, 04:04:48 p.m. »

am stabilit asta. tu nu esti obligat. service ul este in schimb. daca iti pune placutele invers nu e problema sa inteleg. :-j ca doar nu a umblat la lichid..a impins doar pistonasele. bine ca n avem ferari..ca are fara numar la o roata. reparati la bordura...testul se face in parcare presupun sa vada vecinii urmele de pe asfalt.

la prima strigare pe google

https://www.rarom.ro/?p=498

punctul 3  #:-S

https://www.b1tv.ro/auto/inspectorii-rar-mecanicii-auto-schimba-placutele-de-frana-dar-nu-testeaza-autoturismele-inainte-de-a-le-inapoia-clientilor-video-116207.html

Am citit si eu toate alea si altele. Din punctul meu de vedere este interpretabil ceea ce afirma ziaristii lui peshte. Din ce am inteles eu, se pune accent pe existenta standului de verificare frane atunci cand faci operatiuni tip schimb placute. Nu reiese ca service-urile au obligatia sa faca testul de franare sau macar sa te intrebe daca doresti asta dupa schimbarea placutelor de frana. Probabil primesc amenzi cei care nu au stand de test frane dar sunt autorizati pentru reparatii si intretineri sisteme franare.

Era util daca putea arata cineva cu degetul in legislatie. Articolele din mass media sunt in general cel putin neclare.