Autor Subiect: Despre plata cu cardul la dealeri  (Citit de 4456 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Despre plata cu cardul la dealeri
« Răspuns #10 : 28.Sep.2017, 10:05:18 a.m. »
...Poate n-ai urmarit discutia: tot topicul asta se afla in jurnalul de bord al lui @Emilian Sohterus iar eu l-am mutat aici.
  Aha, am inteles! Ai facut putina ordine :).

Afirmatia de mai sus am facut-o in contextul in care au mai aparut topicuri de acest gen, iar eu consider ca lansarea unui nou topic trebuie facuta cu discernamant si maturitate, urmarindu-se in special importanta generala a subiectului pentru forum si pe planul doi interesul personal pt. tema. Dar, din pacate se intampla invers !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline TVS

« Răspuns #11 : 28.Sep.2017, 11:52:27 a.m. »
Deci atunci cum se face ca dealerii auto (care sar mult peste cei 10000 de euro anual) (se fac ca) nu detin terminale POS ? Poate ar trebui sa amenintam si noi cumparatorii pe comercianti cu legea.
Cu exceptia dealerilor Suzuki, nu am intalnit niciun dealer de la alta marca care sa accepte plata cu cardul. Si la Suzuki greu-greu am reusit sa platesc un 5000 de lei cu cardul.
Eu ma folosesc de peste 5 ani de doua carduri de credit (pe care am aproape 10000 euro) fara sa platesc 1 leu dobanda pana acum (pt. ca stiu cum sa le folosesc). Mi-ar fi fost de mare folos acum la masina sa platesc cu cardul de credit; dealerul isi incasa suma integral iar eu imi esalonam datoria pe 12 luni la banca fara sa platesc dobanda.
Aducă tu Îți cumperi mașină noua de 10000 sau peste, de euro și vrei sa plătești avansul în 12 rate ? :-?. Si em  dat tot 5000 și m'am dus la banca,am retras și m-am dus la dealer și am plătit . Nimic anormal si mai simplu. Eu am obosit în a mai urmări postarile și zecile de topicul deschise, multe dintre ele fara noima. Nici nu vreau sa mă gândesc ce simt moderatorii.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline f.cristi

« Răspuns #12 : 28.Sep.2017, 11:59:58 a.m. »
Mai citeste odata ce am scris pt. ca n-ai inteles nimic si raspunsul l-ai dat pe masura. Nu te obliga nimeni sa urmaresti forumuri sau postari fara noima, numai ca sa "te" obosesti.

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 28.Sep.2017, 12:06:58 p.m. »
Tinand cont de faptul ca avansul se plateste cu ceva vreme fata de momentul achitarii finale a masinii, nu vad nimic nepotrivit in a face plata avansului (sau chiar a valorii masinii) cu cardul de credit, daca se poate. Fiecare isi face cash-flow-ul dupa cum crede de cuviinta...

In era internet-banking-ului, mai nelalocul lui mi se pare sa pierzi timp pentru a merge la banca, scoate bani, merge la dealer, plati in numerar, pentru ca dealer-ul la sfarsitul zilei sa se duca la banca sa si-i puna in cont (cazul fericit, in care nu si-i pastreaza in casierie sau pentru zile negre)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ASZ

Offline TVS

« Răspuns #14 : 28.Sep.2017, 01:08:08 p.m. »
Ok .Dacă îți cumperi mașină în rate ,am înțeles ideea . Eu nu țin mai mult de 500 de lei pe un card ,indiferent care ar fi el  credit ,debit salariu ,etc dar sa ții 10.000de euro pe carduri, sa mai și plătești cu el ,înseamnă sa ai curaj . Sunt pățit și eu și soția când peste noapte au dispărut toți banii de pe cardul de salariu .Platisem niște aplicații pe Google play prin internet banking.A durat o luna pana am recuperat banii.
Revenind la mașină ,eu când m-am hotărât sa -mi iau vitara, întâi am vândut mașina veche,am pus diferența și am dat comanda . Dar sa plătești avansul în rate și sa dai 10000 cash ,mi se pare ciudat. Și nu cred ca vreo banca sau IFN Îți dă 10000 de euro fără sa-i dai nimic înapoi.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 28.Sep.2017, 01:31:02 p.m. »
@TVS: exista posibilitatea sa ai o multime de neclaritati cu privire la serviciile bancare/managementului financiar/fluxului de bani pe care o persoana le poate avea / avea acces...

Fctie. de valoarea acordata de banca pentru respectivul card de credit si de valoarea masinii, nu vad de ce sa nu achiti toata masina cu cardu', daca ai posibilitatea returnarii banilor in rate - personal stiu de un caz in care omu' si-a achitat masina de companie (cateva mii Euro) cu cardul de credit si, pe langa plata in rata, a beneficiat si de bani inapoi pe card pentru volumul tranzatiilor facute cu cardul..

PS:ceva imi spune ca totusi plata respectiva ori nu ai facut-o pe Google Play (ci pe un alt AppStore, nesigur), ori a fost o neintelegere cu privire la suma, ori suma disponibila pe respectivul card nu era prea mare...
« Ultima Modificare: 28.Sep.2017, 01:48:14 p.m. de shpeedy »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 28.Sep.2017, 01:38:16 p.m. »
Dacă plătim sau nu cu cardul nu are un răspuns universal valabil. Ține de preferințele fiecăruia și detaliile din contractul cu banca.
Principalul e ca reprezentanta Suzuki să-ți ofere această posibilitate. Dacă mai țin bine minte,  doar la Sibiu am putut să plătesc revizia cu cardul. La Oradea, Brașov, Timișoara, Rm. Vâlcea sau București nu a fost posibil. Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 28.Sep.2017, 01:53:34 p.m. »
La Autonet, cel putin in ultimii 7 ani, doar o data n-am putut plati reviziile, piesele sau reparatiile cu cardul pentru ca era defect. In rest, a functionat tot timpul.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #18 : 28.Sep.2017, 01:59:30 p.m. »
Si la Autonet, si la Marshal, si la Royal Motors, si la service-ul de cartier la care mai merg am platit cu cardul in ultimii 4-5 ani...

Offline f.cristi

« Răspuns #19 : 28.Sep.2017, 02:00:19 p.m. »
Ok .Dacă îți cumperi mașină în rate ,am înțeles ideea . Eu nu țin mai mult de 500 de lei pe un card ,indiferent care ar fi el  credit ,debit salariu ,etc dar sa ții 10.000de euro pe carduri, sa mai și plătești cu el ,înseamnă sa ai curaj . Sunt pățit și eu și soția când peste noapte au dispărut toți banii de pe cardul de salariu .Platisem niște aplicații pe Google play prin internet banking.A durat o luna pana am recuperat banii.
Revenind la mașină ,eu când m-am hotărât sa -mi iau vitara, întâi am vândut mașina veche,am pus diferența și am dat comanda . Dar sa plătești avansul în rate și sa dai 10000 cash ,mi se pare ciudat. Și nu cred ca vreo banca sau IFN Îți dă 10000 de euro fără sa-i dai nimic înapoi.
Pe cardurile de debit tin ...0 lei. Pe cardurile de credit nu poti sa scoti banii decât dacă plătești la POS-uri. Sau dacă scoți cash te-ai ars cu dobândă.
Peste 90% din plățile mele lunare sunt facute cu carduri de credit, după cum spuneam, fără să plătesc 1 leu dobândă. De aceea mi-ar fi convenit sa plătesc cu card de credit 10000 euro la masina integral, apoi sa-mi esalonez suma in 12 rate egale fara dobanda catre banca (sunt bănci care permit asta ) nu catre dealer. Asta e pt. cine stie cum functioneaza si cum sa utilizeze un card de credit.

Ps: multi, foarte multi comercianți pitesc POS-ul dupa tejghea sau i-l dau "lovit".