Autor Subiect: Despre plata cu cardul la dealeri  (Citit de 4454 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Despre plata cu cardul la dealeri
« : 27.Sep.2017, 07:45:00 a.m. »
dar fara POS, a trebuit sa ma duc la bancomat sa scot "caramida" si sa ma intorc sa fac plata!  X-( A fost de noaptea mintii! Dar... traim in Romania si asta e!!!
Asa fac toti dealerii auto (si nu numai), ca sa nu mai plateasca la banca comisioane pt. utilizarea POS-ului se dau loviti: "nu merge POS-ul" sau "nu avem". Eu de-abia de-abia am obtinut sa platesc 5000 de lei avansul la masina cu card de credit (mai esalonez si eu suma apoi pe 12 luni fara dobanda).

Offline valmar67

Re: Despre plata cu cardul la dealeri
« Răspuns #1 : 27.Sep.2017, 09:32:00 a.m. »
Nu stiu daca din cauza comisioanelor nu au POS , sau nu accepta sa platesti cu cardul, dar sigur, la card mai asteapta ceva pana le intra banii, plus ca mai pun si de o evaziune, ceva :)
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #2 : 27.Sep.2017, 11:01:26 a.m. »
Eu la sume mari nu ma incurc cu cash. Nu ai/nu vrei sa folosesti POS-ul sau plata online ? La revedere ! Caut pe altul.

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 27.Sep.2017, 11:22:07 a.m. »
Adevarul este pe undeva pe la mijloc - nu ca le-as lua apararea, dar respectivii operatori economici au comisioane mari la utilizarea POS-ului pentru ca nu au volume de tranzactii. De ce nu au volume de tranzactii? Pentru ca inca sunt multi clienti - atat PF, cat si PJ - ce prefera (din diferite motive, obiective/subiective, legale/mai putin legale) sa umble cu cash in detrimentul banilor virtuali (cum sunt cei pe card). Acuma, tinand cont de sumele relativ mari vehiculate prin aceste tranzactii, un Stat care si-ar vedea interesul ar face tot ce este omeneste posibil pentru diminuarea volumului tranzactiilor cu bani cash (sub radar) si cresterea celor cu bani virtuali (pe radar).

Desigur, din perspectiva experintei clientului este recomandabil sa pui la dispozitia clientilor tai modalitati de plata cat mai comode acestuia, dar - de multe ori / in multe situatii - totul se rezuma la banii de la sfarsitul lunii.

Personal, nu prea cred ca mai are vreo importanta durata de timp in care intra banii, cam toate tranzactiile avand maxim 3 zile de procesare - ceea ce ar fi suficient oricat de defectuos ar fi managementul financiar al firmei.

Parerea mea...
« Ultima Modificare: 27.Sep.2017, 11:36:08 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #4 : 27.Sep.2017, 11:28:58 a.m. »
Este lege la ora actuală ca daca ai o cifra de afaceri (parca) de peste 10000 euro/an esti obligat sa ai POS. Nu se respecta nici asta si nimeni nu ia măsuri. Niste "minți luminate" vor să ridice acest prag la 50000 euro/an. In loc sa plătim cat mai mult cu moneda/instrumente virtuale noi tindem spre troc.

Offline MariusS

« Răspuns #5 : 27.Sep.2017, 12:18:56 p.m. »
Se exclud cei care presteaza servicii  ( si nu comercializeaza bunuri )

“Persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro in echivalent lei au obligatia sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit."

• Vitara 1.6 DDIS Spirit ALLGRIP

Offline f.cristi

« Răspuns #6 : 27.Sep.2017, 10:03:17 p.m. »
Deci atunci cum se face ca dealerii auto (care sar mult peste cei 10000 de euro anual) (se fac ca) nu detin terminale POS ? Poate ar trebui sa amenintam si noi cumparatorii pe comercianti cu legea.
Cu exceptia dealerilor Suzuki, nu am intalnit niciun dealer de la alta marca care sa accepte plata cu cardul. Si la Suzuki greu-greu am reusit sa platesc un 5000 de lei cu cardul.
Eu ma folosesc de peste 5 ani de doua carduri de credit (pe care am aproape 10000 euro) fara sa platesc 1 leu dobanda pana acum (pt. ca stiu cum sa le folosesc). Mi-ar fi fost de mare folos acum la masina sa platesc cu cardul de credit; dealerul isi incasa suma integral iar eu imi esalonam datoria pe 12 luni la banca fara sa platesc dobanda.

Offline enicky

« Răspuns #7 : 27.Sep.2017, 11:41:06 p.m. »
  "Despre plata cu cardul la dealeri" - chiar daca acum 2 ani m-am lovit si eu de situatia asta si m-am folosit de OP, dar chiar n-am considerat necesar un topic pe tema asta ! 

Stiu ca voi fi intrebat de ce scriu aici daca nu-mi convine, deci raspund anticipat :  cu cat deschidem mai multe topicuri pe teme insignifiante(si acesta nu este singurul!), cu atat valoarea forumului scade. (maine ne vom intreba tot pe forum, cum ne alegem codul pin)
       Parerea mea....

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #8 : 27.Sep.2017, 11:58:29 p.m. »
topicuri pe teme insignifiante(si acesta nu este singurul!), cu atat valoarea forumului scade. (maine ne vom intreba tot pe forum, cum ne alegem codul pin)
       Parerea mea....
Daca tie ti se pare insignifiant de unde si cum platesti 10000 de euro (fractie din valoarea masinii) sau 3000 de lei (un set de roti de iarna sau o reparatie)....parerea ta...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 28.Sep.2017, 07:16:50 a.m. »
"Despre plata cu cardul la dealeri" - chiar daca acum 2 ani m-am lovit si eu de situatia asta si m-am folosit de OP, dar chiar n-am considerat necesar un topic pe tema asta ! 

Poate n-ai urmarit discutia: tot topicul asta se afla in jurnalul de bord al lui @Emilian Sohterus iar eu l-am mutat aici.
« Ultima Modificare: 28.Sep.2017, 08:07:19 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice