Autor Subiect: Probleme de urmarit la vanzarea masinii  (Citit de 2996 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mariusl82

Re: Probleme de urmarit la vanzarea masinii
« Răspuns #10 : 25.Sep.2017, 10:31:03 p.m. »
Ash greșești amarnic dacă noul proprietar nu trece mașina pe numele sau,toate amenzile vin la tine
Dar suntem off-topic și nu vreau sa creez polemici,dar știu 2 cazuri care au pățit pe pielea lor,unuia ia venit direct executare silită după 3 ani! Tu va trebui sa îl dai pe el in judecată sa îți recuperezi banii.
Așa ca l-am vânzare dai numerel jos și ii iei asigurarea,astea dacă nu vinzi mașina in weekend
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline duculetu

« Răspuns #11 : 26.Sep.2017, 07:44:26 a.m. »
Sa fim seriosi, partea practica difera putin de teorie. Cand esti interesat sa vinzi iar vanzatorul hotarat sa cumpere este un dealbraker sa te apuci sa dai jos numerele. Dpmdv pa cate variante am de SH mai ales de cand au scos timbrul, nu am sa iau ceva ce pot verifica doar pe moment. In primul weekend dupa ce am vandut masina, cumparatprul mi-a trimis poze din diferite locuri fiind foarte multumit de masinita lui, daca eu ii ziceam ca imi pastrez numerele, oricat de bun vanzator eram eu soli oricat de ok parea masina nu cred ca o mai lua. Acum am inchis si eu POV meu pe treaba asta.

The following users thanked this post: Ash

Offline mariusl82

• New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline Ash

« Răspuns #13 : 26.Sep.2017, 01:05:44 p.m. »
uite aici un articol

https://www.4tuning.ro/legislatie-auto/10-avantaje-si-dezavantaje-cand-mergem-cu-o-masina-care-nu-e-pe-numele-nostru-23278.html

ce sa faci daca primesti o amenda de rovigneta
http://www.tion.ro/cum-evitati-sa-primiti-amenda-pentru-neplata-rovinietei-in-cazul-in-care-ati-instrainat-masina/1502356

Deci in baza actelor doveditoare se poate anula un proces verbal...

Am verificat la DRPCIV si numarul de inmatriculare avut cand masina a fost vanduta este disponibil...ceea ce inseamna ca masina a fost inmatriculata pe numele noului proprietar...nu mi-a venit nici o instiintare (masina a fost vanduta in Martie) si nici pe Ghiseul.ro nu figurez cu datorii.
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline argottic

« Răspuns #14 : 28.Sep.2017, 09:08:59 a.m. »
Asa am patit si eu cu vechea mea Szk. Am vandut-o in weekend cu tot cu numere si rca (my bad). Apoi am stat sa ma rog de el sa si-o inmatriculeze, ceea ce a si facut la juma de an dupa. Intre timp a luat o amenda, care a venit la mine. Norocul meu a fost ca a acceptat-o si mi-a dat banii de amenda, ca altfel judecata scria pe noi.
Anyway m-am interesat si la Politie si mi-au zis ca pot face o declaratie de vanzare care, insotita de restul actelor de vanzare (in copie), ramane la ei (si binenteles unul la mine). Si cand ajunge PV de amenda la sediu se anuleaza de pe numele meu si se trec pe numele cumparatorului pe baza actelor.
Suzuki Celerio / Ex - Suzuki Splash

Offline Ash

« Răspuns #15 : 28.Sep.2017, 09:27:35 a.m. »
Contesti amenda in 15 zile de la primire, atasezi actele si se anuleaza.

"În situaţia în care a fost emis proces verbal de constatare a contravenţiei, utilizatorul poate formula o contestaţie la procesul verbal emis, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la Judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul firma utilizatorului în vederea solicitării de anulare a acestuia."
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline saureign

« Răspuns #16 : 28.Sep.2017, 10:11:48 a.m. »
am vandut masina in iulie 2015 (act VC, mentionare instrainare in talon, scoatere de la fisc aproape instant, notificat DRPCIV - pe care l-a durut fix in koor, desi am fost de doua ori in sediul din Pipera si am depus copii de pe acte), in martie anul urmator am primit amenda pt lipsa rovignetei - pozat in septembrie 2015. Il contactez pe vanzator, imi trimite CI masinii pe numele sau din septembrie 2015, la cateva zile dupa ce l-au pozat ca n-avea rovigneta. N-am stat sa ma tziganesc cu dumnealui, in schimb am contestat in instanta - n-ai alta cale. Stiti cat a durat? Un an si 4 luni. Pe fond mi-a fost anulata amenda, CNADR a facut apel - intampinare de 7 (sapte) pagini in care scria ca eu sunt vinovat ca noul cumparator a mers fara rovigneta; bineinteles, aberatii fara temei legal. Evident, au pierdut apelul. Eu am ramas cu timpul pierdut pe la tribunale (chiar am fost in sala, de ambele dati), cu nervi, cu taxa de judecata, cu nesimtirea romaneasca.
Asadar, desi la lege scrie altceva, cel mai bine s-a iradiati de la politie cand o vindeti.
Statul este impotriva cetateanului, mi-e foarte clar asta. Am inceput sa ma gandesc destul de serios in ce parte a lumii sa emigrez; pana acum am tot sperat ca tara asta va deveni cat de cat normala - democratica, civilizata, stat de drept. Canci.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline duculetu

« Răspuns #17 : 28.Sep.2017, 10:26:12 a.m. »
@saureign unde pot verifica, online sau fizic daca am scapat de tot de masina? Eu sunt destul de sigur ca nu o sa am problema dar dupa ce am citit aici as vrea sa verific de mai multe ori daca pot.

Offline saureign

« Răspuns #18 : 28.Sep.2017, 11:11:55 a.m. »
din cate stiu eu, nu exista un loc unic unde sa verifici daca ai vandut masina. Poti, in cel mai rau caz, sa verifici: daca este disponibil nr. de inmatriculare pe care l-ai avut; daca sasiul masinii respective are sau nu RCA; daca ai datorii la fisc (ghiseul.ro, de ex.)
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline duculetu

« Răspuns #19 : 28.Sep.2017, 11:34:14 a.m. »
Din pacate am vandut cu tot cu numere. Nu m-a interesat sa le pastrez iar lui ii era mai comod sa le tina. Pe ghiseul.ro "Nici o primărie nu a transferat datele dvs în ghiseul.ro". La RCA mi-am recuperat deja banutii.