am vandut masina in iulie 2015 (act VC, mentionare instrainare in talon, scoatere de la fisc aproape instant, notificat DRPCIV - pe care l-a durut fix in koor, desi am fost de doua ori in sediul din Pipera si am depus copii de pe acte), in martie anul urmator am primit amenda pt lipsa rovignetei - pozat in septembrie 2015. Il contactez pe vanzator, imi trimite CI masinii pe numele sau din septembrie 2015, la cateva zile dupa ce l-au pozat ca n-avea rovigneta. N-am stat sa ma tziganesc cu dumnealui, in schimb am contestat in instanta - n-ai alta cale. Stiti cat a durat? Un an si 4 luni. Pe fond mi-a fost anulata amenda, CNADR a facut apel - intampinare de 7 (sapte) pagini in care scria ca eu sunt vinovat ca noul cumparator a mers fara rovigneta; bineinteles, aberatii fara temei legal. Evident, au pierdut apelul. Eu am ramas cu timpul pierdut pe la tribunale (chiar am fost in sala, de ambele dati), cu nervi, cu taxa de judecata, cu nesimtirea romaneasca.
Asadar, desi la lege scrie altceva, cel mai bine s-a iradiati de la politie cand o vindeti.
Statul este impotriva cetateanului, mi-e foarte clar asta. Am inceput sa ma gandesc destul de serios in ce parte a lumii sa emigrez; pana acum am tot sperat ca tara asta va deveni cat de cat normala - democratica, civilizata, stat de drept. Canci.