Autor Subiect: Probleme de urmarit la vanzarea masinii  (Citit de 2998 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ash

Probleme de urmarit la vanzarea masinii
« : 25.Sep.2017, 05:40:44 p.m. »
Am una pentru voi pe care sunt sigur ca nu ati mai auzit-o....am vandut masina veche cu toate actele in regula (cvc. scos de la financiar, recuperat banii de pe rca-ul vechi) cumparat Vitara, facut rca, casco, inmatriculat.

Dau mail la brokerul care mi-a facut RCA pentru Vitara sa imi recupereze bonus malus...raspunsul de la Allianz a fost asa:

"Buna ziua,
Conform documentelor atasate  Domnul  XXXX a  instrainat auto si la radiat de la Directia Taxe si impozite  la data de 28.03.2017 . Talonul insa a ramas pe numele lui , asigurarea la fel  ba mai mult a fost facut si Itp . Noul proprietar  a circulat cu talonul si asigurarea neschimbate .

Multumesc ptr intelegere."

Deci data viitoare sa stati la curu aluia care v-a cumparat masina sa va asigurati ca respecta legea si isi imatriculeaza masina.
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline jupanul1

Re: Probleme de urmarit la vanzarea masinii
« Răspuns #1 : 25.Sep.2017, 06:16:18 p.m. »
Mda... nasol moment. Ai menționat pe talonul vechi că l-ai înstrăinat către și ai și semnat? Dacă da... au-revoir, n-au ce să mai comenteze. Dacă nu - aia e, e vina ta (probabil ai fost de [prea] bună credință).

P.S. Nu este treaba ta ca vânzător să verifici dacă cumpărătorul a înmatriculat mașina. Asta este treaba lui și cel mult a autorităților. Tu ai de făcut cel puțin două lucruri - formalitățile legale (contract vizat la administrația financiară și mențiunea pe talon) și, dacă vrei să fii 100% sigur, o dai fără numere/RCA. N-are decât să-și scoată numere roșii și RCA pe o lună, că nu-i bai.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline f.cristi

« Răspuns #2 : 25.Sep.2017, 06:23:27 p.m. »
Ok, cumpărătorul a facut niste ilegalități, dar tie totusi de ce nu ti-au acordat clasa de bonus ? RCA-ul cumpărătorului nu mai era valabil fiind recuperată diferenta de către tine. Practic, el avea o polița fara acoperire (anulata) de care s-a folosit.

Offline enicky

« Răspuns #3 : 25.Sep.2017, 07:04:47 p.m. »
   Nu=i nimic nou in povestea ta, doar cateva omisiuni: ai dat talonul si asigurarea noului propietar si el a circulat cu ele. Si EU mi--am recuperat diferenta din rca, dar asigurarea era la mine si n-avea cum s-o foloseasca. Masina trebuia s-o radiezi si de la politie. Bine ca n-a luat si vreo amenda.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #4 : 25.Sep.2017, 07:28:21 p.m. »
Am vandut eu recent masina si nu mai trebuie radiata de la popo. Faci actul de vanzare/cumparare in 5 exemplare, o scoti de la taxe si impozite si dupaia el cumparatorul cand o ia o ia cu tot. Eu scrisesem numele si semnatura pe spatele talonului la instrainat catre .... Si eu am stat mult pe ganduri pentru ca unu zicea ceva altul altceva (prietenii) dar toti cei care vandusera recent au facut cum am enuntat mai sus. Ba chiar am vorbit si cu un samsar de masini mai noi de 4 ani pe Uber ca avea un golf frumos si la fel mi-a zis. Cred ca au facut ei ceva si cand scoti de la impozit o radiaza si de la politie. Eu am dato cu numere cu tot.
Sorry pentru typo: de pe telefon.

Offline Ash

« Răspuns #5 : 25.Sep.2017, 08:52:03 p.m. »
Mda... nasol moment. Ai menționat pe talonul vechi că l-ai înstrăinat către și ai și semnat? Dacă da... au-revoir, n-au ce să mai comenteze. Dacă nu - aia e, e vina ta (probabil ai fost de [prea] bună credință).

Nu a fost nici o buna credinta...am facut actele conform legii...ca el a mers mai mult de 30 de zile sau ca nu a inmatriculat-o e problema lui

P.S. Nu este treaba ta ca vânzător să verifici dacă cumpărătorul a înmatriculat mașina. Asta este treaba lui și cel mult a autorităților. Tu ai de făcut cel puțin două lucruri - formalitățile legale (contract vizat la administrația financiară și mențiunea pe talon) și, dacă vrei să fii 100% sigur, o dai fără numere/RCA. N-are decât să-și scoată numere roșii și RCA pe o lună, că nu-i bai.
exact, am facut actele, am scos-o de la financiar si am anulat polita...mai departe e treaba lui

Ok, cumpărătorul a facut niste ilegalități, dar tie totusi de ce nu ti-au acordat clasa de bonus ? RCA-ul cumpărătorului nu mai era valabil fiind recuperată diferenta de către tine. Practic, el avea o polița fara acoperire (anulata) de care s-a folosit.
am depus o reclamatie la Allianz...daca nu merge fac una si la ASF

Nu=i nimic nou in povestea ta, doar cateva omisiuni: ai dat talonul si asigurarea noului propietar si el a circulat cu ele. Si EU mi--am recuperat diferenta din rca, dar asigurarea era la mine si n-avea cum s-o foloseasca. Masina trebuia s-o radiezi si de la politie. Bine ca n-a luat si vreo amenda.
Am dat talonul unde era specificat "instrainat catre"...rca-ul l-am anulat chiar daca era la el si amezi chiar daca lua se rezolva la politie cu contractul de vanzare cumparare
« Ultima Modificare: 25.Sep.2017, 09:20:45 p.m. de Ash »
  • -

The following users thanked this post: NicNic

Offline mariusl82

« Răspuns #6 : 25.Sep.2017, 09:23:29 p.m. »
Atenție mare cu e treaba lui ca nu e chiar așa,dacă el nu o trece pe el,amenzile pe care le ia or sa vina la tine și le plătești TU.Apoi se lasă cu judecați și alte nenorociri
Așa ca la vânzare,jos numerele și asigurarea doar așa ai certitudinea ca o trece pe el.
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline Ash

« Răspuns #7 : 25.Sep.2017, 09:29:01 p.m. »
Atenție mare cu e treaba lui ca nu e chiar așa,dacă el nu o trece pe el,amenzile pe care le ia or sa vina la tine și le plătești TU.Apoi se lasă cu judecați și alte nenorociri
Așa ca la vânzare,jos numerele și asigurarea doar așa ai certitudinea ca o trece pe el.

Atata timp cat a8 contract de vanzare cumparare si ai scos masina de la taxe nu platesti nimic. Acele acte dovedesc ca la data amezilor masina nu mai era in posesia ta.

Si inca ceva, nu am postat ca sa ma plang ci ca sa avertizez cu privire la o situatie aparuta.
  • -

Offline jupanul1

« Răspuns #8 : 25.Sep.2017, 09:54:17 p.m. »
Neapărat reclamație și la ASF. Practic nu sunt motive ca Allianz să te refuze cu privire la migrarea clasei de bonus. În cazul de față nu (mai) e problema ta ce a făcut noul proprietar, este vina lor că, cel mai probabi,  nu au procesat corespunzător anularea poliței și s-a putut face ITP cu ea. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat în caz de daună...

Oricum, învățământ ar trebui tras - la vânzare se rețin numerele și polița RCA. Pentru orice eventualitate...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #9 : 25.Sep.2017, 09:56:22 p.m. »
Am vandut eu recent masina si nu mai trebuie radiata de la popo. Faci actul de vanzare/cumparare in 5 exemplare, o scoti de la taxe si impozite si dupaia el cumparatorul cand o ia o ia cu tot.
  Imi amintesc f.bine, fiindca a fost prima masina, in 1992 am fost singur cu talonul propietarului si am inscris masina pe numele meu.
Dar daca nu ma duceam? Daca faceam aisigurare pe numele lui?(si cel ce intocmea nu se uita pe spate)
Atata timp cat a8 contract de vanzare cumparare si ai scos masina de la taxe nu platesti nimic. Acele acte dovedesc ca la data amezilor masina nu mai era in posesia ta.
     Nici nu m-am gandit ca te plangi, ai povestit o intamplare pentru "asa NU"/aviz amatorilor care au prea multa incredere in semenii lor.
     Odata intocmit, P.V. de amenda cred ca numai o instanta il poate anula, chiar daca ai un teanc de dovezi.
     Raman la ideea ca cel mai corect este sa ti-o radiezi  personal iar cumparatorul sa si-o inscrie ! Pe principiul facerea de bine...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip