Autor Subiect: Senzor presiune roti  (Citit de 10583 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Senzor presiune roti
« Răspuns #10 : 23.Sep.2017, 09:30:30 a.m. »
Nu cred ca producatorul a dezvoltat sistem TPMS diferit pt.  Celerio.
Mai mult ca sigur este la fel ca la Vitara si S-Cross.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline arama.marian

« Răspuns #11 : 25.Sep.2017, 12:55:10 p.m. »
Se poate circula fara senzori presiune.
  • Suzuki Celerio

Offline argottic

« Răspuns #12 : 28.Sep.2017, 09:13:03 a.m. »
Eu cand fac schimbul de la cauciuri de vara la cele de iarna sau invers mi se aprinde ledul de TPMS si trebuie sa-l resetez de la butonul din stanga volanului. Altfel nu am avut nicium fel de probleme cu senzorul sau cauciucurile.
Ma tenteaza totusi sa le desumflu intentionat sa vad daca "zice" ceva.
Suzuki Celerio / Ex - Suzuki Splash

Offline ...

« Răspuns #13 : 28.Sep.2017, 09:47:47 a.m. »
Am dezumflat eu o roata azi, dar neintentionat: am urcat o jumatate de bordura, vreo 5 cm maxim inaltime cred ca avea, dar cu putina viteza, si la 5 minute mi-a aparut in bord mesajul ca roata dreapta fata are 197 kPa, restul aveau in jur de 200. Cred ca frigul puternic de 5 grade de la ora 7 a facut ca anvelopa de vara sa fie rigida si a pierdut aer la contactul cu bordura. Oricum saptamana viitoare vreau sa trec pe incaltarile de iarna, ca e tare frig seara si dimineata...

Offline arama.marian

« Răspuns #14 : 20.Oct.2017, 09:19:56 p.m. »
Buna seara,

Am achizitionat anvelope de iarna pentru Celerio urmeaza achizitia de jante pentru aceste anvelope si nu sunt lamurit cu senzorul de presiune. a cumparat cineva?
  • Suzuki Celerio

Offline Soimu

« Răspuns #15 : 23.Oct.2017, 12:12:10 p.m. »
Servus,

Desi nu am inca nici masina (Celerio) ca am ratat programul Rabla, m-am documentat si asupra anvelopelor si asupra senzorilor!
Exista  senzori universali care sunt mai ieftini decat cei originali unde mai platesti si sigla! Se monteaza pe janta, apoi anvelopa cu grija si in cateva zeci de km se acordeaza singuri si sunt recunoscuti de sistemul masinii:

https://www.senzoripresiune.com/categorie-produs/senzori/

Nu strica de sunat si documentat direct la vendor!

https://www.senzoripresiune.com/cum-se-monteaza-senzorii-de-presiune-cub/

sper sa fi fost de folos!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 23.Oct.2017, 12:34:53 p.m. »
Senzorii CUB sunt universali, trebuie inițial programați astfel încât să-i citească sistemul de pe mașină.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #17 : 23.Oct.2017, 01:12:51 p.m. »
Se pare ca pentru Celerio nu este nevoie de senzori...in topicul de la New Ignis http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7343.190 a adaugat colegul @f.cristi cateva poze cu oferta de roti/senzori de la dealeri. In poza "1.jpg" se poate vedea ca scrie pentru Celerio ca sistemul este Indirect TPMS (bazat pe masuratori facute cu ajutorul unitatii ABS). Cel mai bine intrebati la dealer despre sistemul de pe Celerio, asta ca sa nu dati banii degeaba. Un indiciu ar fi sa va uitati la valve: daca nu sunt metalice e putin probabil sa fie cu senzori...la Vitara, noul Ignis si noul Swift sunt metalice.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline Soimu

« Răspuns #18 : 23.Oct.2017, 09:47:04 p.m. »
Din cate am inteles se pot pune si de la Renault sau alte marci; pleaca de la 145 lei/buc.

https://www.epiesa.ro/sistem-de-control-al-presiunii-aerului-in-roata-suzuki-celerio-1-0-avk310-/107857/subcat-103479/

de verificat la furnizor;!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline arama.marian

« Răspuns #19 : 26.Nov.2017, 08:14:13 p.m. »
Salut!

Am schimbat in weekend cauciucurile de iarna si am observat ca la Celerio nu are senzori de presiune.
  • Suzuki Celerio