Autor Subiect: Becuri, beculete si altele cu LED-uri  (Citit de 38834 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Re: Becuri, beculete si altele cu LED-uri
« Răspuns #60 : 19.Apr.2010, 05:09:29 p.m. »
Dar de ce nu vedeti varianta mai simpla. Achizitionarea unor led-uri pe 12V care emit culoarea rosie, albastra sau cea pe care o doriti fara sa va mai complicati cu capisoane, oja sau marker.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline danker

« Răspuns #61 : 19.Apr.2010, 09:58:30 p.m. »
- Lipituri, rezistori, scheme electronice, a incercat Mio sa ne ajute dar nu ma pricep de loc. :( mi-a trimis  o multime sunt destule si pentru alti colegi dar....... :-((

« Ultima Modificare: 19.Apr.2010, 10:07:13 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #62 : 22.Apr.2010, 10:27:14 p.m. »
Te pot ajuta eu,doar zi-mi exact ce vrei sa faci cu ele :)(ledurile si rezistoarele din punga),in afara de tunarea blocului de lumini.
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline danker

« Răspuns #63 : 23.Apr.2010, 08:15:05 a.m. »
- Eu vreau sa stiu doar cum trebuie lipite intre ele rezistorii si ledurile din punga ca sa poata inlocuii becul restul, respectiv montajului in blocul de lumini il fac eu. ;)

Offline BXXENL

« Răspuns #64 : 23.Apr.2010, 08:59:27 a.m. »
Asta e simplu. Ledurile au plus si minus ca si bateriile, si trebuie sa le inseriezi, ca si bateriile intr-o lanterna de exemplu. Adica plus minus plus minus.  Plusul este piciorul mai lung al ledului, sau daca au picioarele egale, te uiti in interiorul ledului si vezi ca o bucatica triunghiulara mai micuta, si una mai mare. Triunghiul mic este plusul iar triunghiul (steguletul) mare este minusul.

Deci de la borna sau firul de plus al masinii pleci cu dioda si rezistorul pe care le legi la plusul primului led (adica steguletul in dreapta, mai departe de rezistor si dioda), si restul le inseriezi ( adica toate vin cu steguletul in dreapta). De la steguletul ultimului led te legi la minus. (ca in schema din plic adica)
« Ultima Modificare: 23.Apr.2010, 09:05:11 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline miocrl

« Răspuns #65 : 23.Apr.2010, 09:28:08 a.m. »
aparat de masura ai?

Offline danker

« Răspuns #66 : 23.Apr.2010, 10:11:34 a.m. »
-Nu am  :(

Offline miocrl

« Răspuns #67 : 23.Apr.2010, 10:15:04 a.m. »
atunci ia in considerare "steguletul" :)

P.S.
da-mi pe PM nr tau de tel

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #68 : 24.Apr.2010, 06:06:19 p.m. »
Petru a concretiza, daca vii miercuri la intalnire,aduc eu un letcon de 12V,aparat de masura,etc, >:D<tu vii cu punguta magica si confectionam ce ai nevoie :happy:

Numai bine.
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline danker

« Răspuns #69 : 24.Apr.2010, 07:39:44 p.m. »
- Pentru ca am avut incurajari de pe margine, si explicatii ca pentru copii mici, nu puteam sa ma fac de ras pana la capat si sa se creada ca am 2 maini stangi si creier lobotomizat, de aceea am purces la treaba, cam asa arata "supermontaju' " pe care am reusit sa-l fac (nu va radeti de lipituri, am si io un pistol de lipit antic) :D culmea e ca se aprinde si lumineaza un rosu frumos  ;-) cand o sa am timp, o sa vad cum fac sa le montez in blocu' de lumini.
- Multumesc Luci (miocrl )pentru piese, multumesc BXXENL pentru explicatiile simple dar la obiect, multumesc Dexter pentru oferta si amabiliate.  >:D<