Autor Subiect: Becuri, beculete si altele cu LED-uri  (Citit de 38828 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Becuri, beculete si altele cu LED-uri
« : 10.Iun.2009, 05:20:44 p.m. »
As vrea sa-mi echipez masinutza cu astfel de jucarele peste tot pe unde este posibil (pozitii, plafoniere, becuri numere, lumina bricheta), dar sa fie de o calitate mai buna, adica sa tina mai nult de doua saptamani :D, si sa aiba o intensitate luminoasa cel putin egala cu cea a becurilor de fabrica. Deocamdata ceea ce am gasit prin Constanta m-a dezamagit total. Poate cunoaste cineva un magazin prin oras in afara de binecunoscutele magazine de profil de pe poporului.
Astept opiniile voastre pro sau contra.

PS

Cum se demonteaza bricheta pentru a-i schimba becul ars si ce fasung are.

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
Re: Becuri, beculete si altele cu LED-uri
« Răspuns #1 : 10.Iun.2009, 05:59:28 p.m. »
Sper ca stii ca pentru pozitii, semnalizari sau stopuri sunt ilegale.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline >pexic<

« Răspuns #2 : 10.Iun.2009, 06:52:16 p.m. »
nu stim, tu de unde stii ? spune-ne si noua te rugam , thx
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 10.Iun.2009, 08:19:52 p.m. »
Sunt ilegale si daca sunt albe/galbene/rosii? Stiam ca daca sunt alta culoare decat e becul respectiv in mod normal (in legislatie) sunt ilegale.
  • SX4 1.5
Alex

Offline vadiro

• Sr. Member
« Răspuns #4 : 10.Iun.2009, 10:41:31 p.m. »
Mai intai trebuie sa precizez ca ma refeream la cele ce se gasesc prin piete, buticuri sau supermarket-uri. Sunt ilegale pentru ca nu indeplinesc standardele. Adica nu sunt omologate pentru asa ceva. Pe cele mai multe din ele si scrie undeva pe ambalaj, ca nu sunt omologate pentru drumuri publice si ca se recomanda utilizarea lor doar in showroom-uri si expozitii. Oricum, si mie imi place lumina data de leduri, dar nu vreau sa ma complic utilizand ceva ilegal. Ca o paranteza, in Germania, am vazut inclusiv becuri cu led alimentate la 220V,  pentru apartament.
Suzuki SX4 Sedan GS

Offline suzzy

« Răspuns #5 : 10.Iun.2009, 11:56:30 p.m. »
Ca o paranteza intra aici si o sa vezi si in Romania poate mai multe decat ai vazut in Germania www.zexstar.com :)

Eu am led-uri peste tot in masini la pozitii W5W, la plafoniera este un Sofit, in spate este tot un W5W, la numar sunt doua W5W-uri. Pe langa consumul mai mic, lumina este mai interesanta si mai puternica decat la becul clasic care se si incalzeste mult mai tare, deci o mare parte din energia consumata se pierde in caldura. Nu trebuie sa cumparati din "piata" exista magazine online cu produse mult mai calitative si ceva mai scumpe ce-i drept.  Politia nu m-a intrebat de sanatate niciodata si am fost oprit pentru diverse verificari noaptea. Atata timp cat pui alb nu se ia nimeni de tine.
« Ultima Modificare: 10.Iun.2009, 11:58:02 p.m. de suzzy »
  • Ignis, WagonR
Cel mai bun tuning este functionarea impecabila a masinii!

Offline vadiro

• Sr. Member
« Răspuns #6 : 11.Iun.2009, 01:09:40 a.m. »
Repet, eu nu contest calitatea luminii led sau faptul ca, consuma mai putin curent. Dar chiar pe site-ul pe care l-ai recomandat nu apare nicaieri mentionata nici o omologare, ci ca "Acest produs foloseste componente alese cu grija, fiind testat si pe masinile noastre". Oricum, eu sunt unul din aceia pentru care omologarile nu sunt doar un moft, uneori o omologare face diferenta dintre un om mort si un om viu.
Suzuki SX4 Sedan GS

Offline danker

« Răspuns #7 : 11.Iun.2009, 08:36:22 a.m. »
- Probabil ca foarte multe obiecte care se vand in romania nu sunt omologate si agrementate, din pacate, in primul rand din vina importatorilor care aduc pe piatza toate, "ieftinaciunile" si toate "pirateriile", de de alta parte orice agrementare sau omologare presupune, birocratie, spagi, adica nu un interes real din partea autoritatilor, pentru ca romanii sa achizitioneze produse de calitate si ieftine..... Acuma niste leduri nenorocite care fac o lumina mai placuta pentru unii dintre noi, daca este si respectata culoarea.... nu cred ca este o problema, nici macar pentru militienii nostri spagari, singura problema cred ca este ca se ard repede fiind de o calitate indoielnica.
- Intamplator il cunosc pe Soran de la "zexstar" si chiar este un baiat pasionat si serios, poate ca au preturi un pic mai mari pentru, reperele lor dar...
- Am sa incerc sa iau legatura cu el si sa-l rog sa ne explice el mai la obiect  ce si cum.
« Ultima Modificare: 11.Iun.2009, 11:41:24 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline adrian_r5

« Răspuns #8 : 11.Iun.2009, 09:27:18 a.m. »
nu stim, tu de unde stii ? spune-ne si noua te rugam , thx

Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;

... asa scrie aici

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline danker

« Răspuns #9 : 11.Iun.2009, 09:40:56 a.m. »
- Eu nu am nici o teama pentru plafoniera mea, atat timp cat nu pun in pericol viata mea si a celorlalti, riscul de a fi amendat este aprope inexistent, ..."ma risc" cu "becoledul" asta, facut  acum 1an jumate, de un coleg de la un alt club auto.  ;)

« Ultima Modificare: 11.Iun.2009, 11:34:51 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !