Autor Subiect: Uleiul de motor  (Citit de 131862 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Uleiul de motor
« Răspuns #540 : 04.Ian.2017, 03:11:17 p.m. »
M-ai pierdut la discutie :dknw:. Ma retrag...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #541 : 04.Ian.2017, 03:29:00 p.m. »
exista ceva diferente importante intre C1/2/3/4 care pot duce la infundarea catalizatorului/depozite mai mici sau mai mari sau folosirea unui ulei prea subtire.
Infundarea nu e rezultatul unui consum mare de ulei motor observabil la iesirea din teava de esapament?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #542 : 04.Ian.2017, 04:17:19 p.m. »
Nu te mai uita la C-uri daca nu ai un diesel cu DPF sub capota. ACEA A3 e ce te intereseaza, High performance and/or extended drain

Am pus si pun Mobil1 New Life 0w40 in ambele. Initial luat pt smart, se concentreaza pe protectia si curatenia motorului in primul rand, si abia apoi la emisii si catalizator.

Cenusa infunda catalizatoarele, si unele uleiuri produc mai multa decat altele, deci chiar si fara un consum anormal de ulei poti infunda prematur filtrele de particule de pe motoarele diesel sau cele pe benzina cu injectie directa.

Standardele ACEA relevante pt benzinarele noastre

A1 Fuel economy petrol
A2 Standard performance level
A3 High performance and/or extended drain
A5 Fuel economy petrol with extended drain capability
  • SX4 1.5
Alex

The following users thanked this post: Laurentiu, gabineg

Offline emil_greus

« Răspuns #543 : 19.Feb.2017, 03:48:17 p.m. »
Stie cineva care este uleiul pus in fabrica(Esztergom) pentru SX4/Vitara, Suzuki in general?

Offline enicky

« Răspuns #544 : 19.Feb.2017, 03:57:33 p.m. »
      Daca ar fi acelasi, la revizie mi-au pus ce vezi la mine in jurnal.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #545 : 19.Feb.2017, 05:30:59 p.m. »
Stie cineva care este uleiul pus in fabrica(Esztergom) pentru SX4/Vitara, Suzuki in general?

Întrucât ai postat în aria lui SX4 2006-2013, presupun ca te interesează uleiul pentru benzinarul cu motor M16A. Inainte de lansarea uleiului Suzuki 0W20 (azi Ecstar) nu se știa cu precizie ce ulei a pus uzina. Se credea ca este Shell sau Castrol  (produs în Ungaria). Tot în acea perioada, dealerii îți puneau la revizie ce-aveau prin curte: Mobil 1, Texaco Havoline, etc. de multe ori cu vâscozitate diferita de prima recomandata în manual, respectiv 5W30, sau chiar 5W40. Acum au toți uleiul Suzuki mai sus menționat.  Drept pentru care eu cred ca și fabrica pune acest ulei în motorul respectiv.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: emil_greus

Offline emil_greus

« Răspuns #546 : 19.Feb.2017, 05:37:23 p.m. »
Mulțumesc Gabi!

Într-adevăr ma interesa uleiul pentru motorizarea clasica pe benzină. In secțiunea Vitara nu am găsit un astfel de topic.

Offline Daniel42

« Răspuns #547 : 19.Feb.2017, 07:35:00 p.m. »
Eu am masina SX4 din 2009 , am pus mereu Mobil 1 ESP 5W30 si nu au fost probleme niciodata si nici nu o sa fie . Masina merge super . Intradevar nu  are decit vreo 50.000 km .  :D Apoi al schimb la fiecare an impreuna cu filtrele indiferent cit merg cu ea . Doar filtrul de polen al schimb  la 6 luni pentru ca se face gri-negru din alb . :D
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline aleksanders

« Răspuns #548 : 19.Feb.2017, 09:52:37 p.m. »
Il.......
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #549 : 23.Mar.2017, 01:26:06 p.m. »
In timp ce astaptam schimbarea rotilor la Autonet, m-am uitat pe rastelul de uleiuri si am vazut ca, pe langa clasicul Ecstar 0W-20 a mai aparut si 5W-30 pentru motoare pe benzina cu API-SM. De asemenea, erau si unele sortimente pentru Diesel. Le-am regasit si aici.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Cosmin09