Autor Subiect: Uleiul de motor  (Citit de 131886 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Uleiul de motor
« Răspuns #420 : 17.Iun.2014, 04:35:39 p.m. »
Daca se acumuleaza in filtru de ce nu-l schimba doar pe ala? E doar 30 de lei :P

Probabil ca ei considera ca isi pierde si uleiul din proprietati. Daca vrei sa fii ingropat in masina asta, e bine sa ii faci acest schimb. Dar chiar si fara el, sunt sigur ca motorul o sa fie ultima chestie care pica la suzuki. Poate restul, ca au facut economie mai peste tot, dar motorul e tare incapatanat.

Cand aud de alte masini, consum ulei, segmentari, batai, ma ia cu boala. Vorbeste cu oameni care au opeluri :)) Macar la noi pica un amortizor, un ambreiaj, consumabile oarecum, si se descurca lumea sa le schimbe.

Mai repede rugineste, sau se umple de greieri incat n-o mai suporti decat sa te lase motorul din cauza asta. Daca era ceva catastrofal, gen se bloca filtrul de la atatea particule si dadea totul pe bypass, atunci era obligatorie operatiunea de schimb la 3000, nu doar o idee buna, paza buna trece primejdia rea/ n-are ce sa strice.

Decat ca poate are, daca iti pun un c^#at de ulei in service, sau nea mecanicul nu-ti umple filtrul, se dezamorseaa instalatia si iti merge fara lubrefiere cateva secunde motorul, atunci se uzeaza de 1000 de ori mai mult decat daca o lasi 15.000 cu uleiul de fabrica.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cnechita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #421 : 17.Iun.2014, 04:40:08 p.m. »
Merci @BXXENL :)

Offline hugbear

« Răspuns #422 : 01.Iul.2014, 08:04:17 p.m. »
Azi ma uitam prin manual. Intamplator, l-am asezat cu fata in jos.
Cand mi-a alunecat privirea pe coperta 4, iata ce-mi vazura ochii:

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #423 : 01.Iul.2014, 09:21:00 p.m. »
Azi ma uitam prin manual.

:-O  Abia azi ? Eu de cind tot "bat cimpii" cu indicele asta de motor ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #424 : 01.Iul.2014, 09:36:49 p.m. »
Abia azi l-am vazut pe coperta! In motor e de ceva vreme... :)

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #425 : 01.Iul.2014, 09:40:43 p.m. »
E si in interior, la paragraful dedicat, nu numai pe coperta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #426 : 01.Iul.2014, 09:59:23 p.m. »
Pai da, acolo a vazut toata lumea. Da' pun pariu pe-o karma ca-s primu' care-a vazut pe coperta!  =))

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #427 : 01.Iul.2014, 11:06:41 p.m. »
Nu dau cu karma dupa tine cu toate ca eu am remarcat ce scrie acolo din prima seara in care am avut masina.  :-j  Dar cu toate astea nu am pus la nici o revizie ulei cu aceste caracteristici in motor.  :)

Offline coby

« Răspuns #428 : 02.Iul.2014, 09:12:39 a.m. »
Daca locuiam in Siberia , era permanent in motor , altfel ....
auto si moto

Offline hugbear

« Răspuns #429 : 02.Iul.2014, 01:09:03 p.m. »
Era o vorba pe la radio: "faci ce vrei, da' stii ce faci?"

Off-topic:
Nu dau cu karma dupa tine cu toate ca eu am remarcat ce scrie acolo din prima seara in care am avut masina.  :-j
Pacat! Ar fi fost primul lucru util pentru karma aia: daca m-ar fi-ntrebat cineva de ce am asa multe minusuri (sic!), as fi putut raspunde nonsalant "Le-am pierdut la pariuri!" :D