Autor Subiect: Uleiul de motor  (Citit de 131899 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online cristidav

Re: Uleiul de motor
« Răspuns #340 : 26.Nov.2013, 10:00:45 p.m. »
Laurentiu, superb explicat, ca pentru prostalai ca mine. Mersi ! :)

Astept si eu raspunsul pentru Hugbear :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline hugbear

« Răspuns #341 : 26.Nov.2013, 10:48:57 p.m. »
gabineg, ala e, graba strica treaba...

Oricum, reiterez problema cu datele modificate :).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline fireburn

« Răspuns #342 : 27.Nov.2013, 09:20:48 a.m. »
In cartea cu care a venit masina, in acel grafic de recomandare al uleiului, le arata pe aceleasi plaje de temperaturi.
0W20 e un ulei mai subtire decat 5W30.

Eu personal am avut in masina numai 5W30, de aceea am optat in continuare pentru aceasta norma.
Laurentiu cred ca iti poate explica detaliat, eventual cu cifre; eu ti-am dat o referinta.

Offline Laurentiu

« Răspuns #343 : 27.Nov.2013, 09:59:43 a.m. »
Laurentiu cred ca iti poate explica detaliat, eventual cu cifre; eu ti-am dat o referinta.
Nu pot sustine ceea ce nu cunosc si nici laborator de uleiuri nu am acasa insa pot spune ca, daca pe un motor nou s-a mers cu un ulei cu viscozitate mica si apoi s-a pus unul cu viscozitae mare, dupa un timp eu zic ca e destul de aiurea sa te reintorci la cel cu viscozitate mica. Pe masura ce motorul incepe sa se "lase" (sa se rodeze sau sa se uzeze), un ulei cu viscozitate mai mare poate acoperi (suplini) jocurile din uzurile aparute insa, pe timp de iarna, cu temperaturi mult sub -15 sau -20 grC, indiferent de motor (nou ori uzat), as folosi un ulei cu acelasi indice: 0W......
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline fireburn

« Răspuns #344 : 27.Nov.2013, 12:18:39 p.m. »
Eu spuneam de tine Laurentiu pentru ca dai raspunsuri la obiect (explici mai tehnic); in comparatie cu mine spre exemplu, care am dat un raspuns mai mult subiectiv.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #345 : 02.Dec.2013, 05:39:57 p.m. »
Pe eticheta uleiului de motor Suzuki 0W20 (in attachment) scrie: API: SM si Technology and supplier: JX Nippon Oil & Energy Europe Limited.

Pe site-ul (http://www.noeu.jx-group.eu/) respectiv gasim ca nou produs Eneos Premium Ultra 0W20. Dar daca folosim selectorul de uleiuri (http://www.noeu.jx-group.eu/oilselector.php) pentru masina noastra (SX4 4x4 inainte de facelift) gasim ca prim ulei Eneos sustina 5W30

O fi si uleiul Suzuki de marca Eneos sau un var mai saracut ?

Am scris um email la JX Nippon Oil & Energy Europe Limited cerand specificatiile uleiului respectiv si daca este un ulei Eneos si iata raspunsul primit. Am primit si o brosura a uleiului respectiv, din care atasez specificatiile:

Dear Mr.... ,

Thank you for your enquiry and interest in SUZUKI GENUINE OILS.

JX Nippon Oil & Energy is the manufacturer and supplier of SUZUKI GENUINE OILS in Europe, which are distributed by Magyar SUZUKI Corporation in Hungary and Romania, amongst others. We have agreed with SUZUKI Motor Corporation in Japan to design and engineer oils dedicated for SUZUKI engines, and oils supplied by JX Nippon Oil & Energy Europe are only oils approved by SUZUKI R&D department which means they have been tested and approved as Genuine Oils for use in SUZUKI engines.

To answer your question – the technical specification of the oils has been made available in the SUZUKI GENUINE OILS brochure – which you will find attached to my email. As you will see, the SUZUKI GENUINE OIL 0W20 has technical characteristics – pour point of -45 degree C. This is one of best temperature resistant oils in the market suitable for temperatures even as low as -45 degrees Celsius. Moreover, this is very high viscosity index oil which means, it is very temperature stable and suitable in wide range of temperatures without losing its lubricating characteristics.

Also to answer your question, ENEOS is our own aftermarket oil brand, belonging to JX Nippon Oil & Energy, manufactured and distributed by JX Nippon Oil & Energy worldwide to consumer markets and designed to be suitable in wide range of engines. SUZUKI GENUINE OILS have been designed and tested with SUZUKI engines and produced exclusively for MAGYAR SUZUKI CORPORATION and distributed exclusively through SUZUKI authorised dealers and services network.

I hope it explains. Thank you, and please have only safe journeys with your SUZUKI SX4.

Kind regards,

Z pozdrowieniami,

敬具

Przemek Rybka

プシェメック・リブカ

Sales & Marketing Manager – Lubricants (EMEA)

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline roberto

« Răspuns #346 : 02.Dec.2013, 05:56:45 p.m. »
Viscozitatea la 40 grade C este foarte scazuta. Orice ulei cat de cat bun are o cifra de 80 la acest capitol.
Cat despre Pour Point-ul de -45 grade.......veste buna pentru siberieni.  :-)) Eu inca risc sa folosesc un ulei care-l are la -36.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #347 : 02.Dec.2013, 06:43:16 p.m. »

Eu revin totusi la intrebarea mea anterioara: daca motorul incalzit are in jur de +90 de grade, asta nu inseamna ca orice ulei trebuie sa-l lubrifieze la temperatura respectiva? Daca orice ulei il lubrifiaza la +90, nu-l va lubrifia orice ulei si la +40?

In fond, ce importanta au cele 40 de grade de afara, cata vreme motorul le va depasi oricum dupa cateva minute de functionare? Sau nu inteleg eu si lubrifierea din primele minute e alta poveste decat lubrifierea de dupa incalzirea motorului?
Grow up.

Offline roberto

« Răspuns #348 : 02.Dec.2013, 07:36:53 p.m. »
Una e cand ungerea se face cu un ulei de vascozitate optima, alta cand folosesti unul care la 40 de grade e subtirel precum o bere.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #349 : 02.Dec.2013, 08:00:52 p.m. »
Una e cand ungerea se face cu un ulei de vascozitate optima......

Pai Suzuki-san baga mana in foc pentru asta... Zice ca e optim...  :popa:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice