Autor Subiect: New Vitara facelift  (Citit de 87824 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline huminiuc_radu

Re: New Vitara facelift
« Răspuns #20 : 30.Aug.2017, 09:30:58 p.m. »
Pentru csb preluat tot de pe Totalcar.hu : http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/08/24/ez_lenne_a_kovetkezo_suzuki_jimny/ . Este noul jimny.Se spune despre un motor aspireat de 68 cp si un turbo de 110cp undeva prin 2018 sau chiar 2019.Cu motorizarile astea chiar ca nu mai faci offroad.
  • Vitara 1,6 VVT AllGrip Passion MT

Offline toma

« Răspuns #21 : 30.Aug.2017, 10:06:25 p.m. »
In primul rand in articol sunt doar speculatii... nimic sigur. In al doilea rand actualul Jimny are un motor aspirat de 85 cai putere la 6.000 rpm. Un motor turbo de 110CP ar fi un upgrade clar, livrand cuplu si putere mai mare la turatii mult mai mici - a se vedea comportamentul Vitara S in offroad pe topicul Strategica.

Cum Jimny nu este si probabil nici nu va fi o masina cu veleitati de viteza nici macar pe asfalt cel putin motorizarea turbo cred ca ar fi suficienta pentru profilul masinutei.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 30.Aug.2017, 10:17:27 p.m. »
Pentru csb preluat tot de pe Totalcar.hu : http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/08/24/ez_lenne_a_kovetkezo_suzuki_jimny/ . Este noul jimny.Se spune despre un motor aspireat de 68 cp si un turbo de 110cp undeva prin 2018 sau chiar 2019.Cu motorizarile astea chiar ca nu mai faci offroad.

De curiozitate intreb: de unde siguranta asta ca nu faci off-road cu asemenea motoare?!
Un Samurai cu aspirat de 1.3 si 63cp e un catarator redutabil, alaturi de alte modele din familia Samuraiului...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline lllAlexlll

« Răspuns #23 : 30.Aug.2017, 10:25:08 p.m. »
Mă bucur totuși ca la anul voi avea mult doritele stopuri cu led :)

Asta m-ar bucura si pe mine,pare ca se potrivesc si la noi.
Sunt curios si la ce preturi le vom avea :-))
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina

Offline csb

« Răspuns #24 : 30.Aug.2017, 11:05:29 p.m. »
http://suvsrankings.com/2018-suzuki-vitara/

un ecran maricel.... :P

Oare vine si Grand Vitara ?
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline enicky

« Răspuns #25 : 31.Aug.2017, 12:27:43 a.m. »
Clar zice de varianta noua cu inbunatatiri = facelift .
    Acum nu contest ca exista si scurgeri de informatii, publicatia respectiva mizand pe faptul ca ...este din tara producatoare a Vitarei si ar avea cele mai veridice informatii, dar sa nu uitam de goana dupa senzational care poate creea o gramada de "stiri" ...false.Deja multitudinea de detalii da de banuit ca sunt de fapt presupuneri. Deja cred ca i se pun prea multe in "carca" firmei Suzuki si s-ar putea sa nu le poate duce!
   Un Jimny cu 120 cp este normal sa apara, dar binenteles cu alta motorizare( oricare din cele actuale, mai putin 1,6), de ce nu si cu doua motorizari.
     Un Jimny mai usor cu un motor mai mic si mai economic dar mai puternic ar fi de mare succes.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline huminiuc_radu

« Răspuns #26 : 31.Aug.2017, 08:49:19 a.m. »
Domnule Shpeedy raspunsul l-ati dat singur :reductor(cu actionare la maneta , nu vacuumatic).Urmeaza greutatea mai mica , soft -top si, desigur , pregatirea pentru offroad (inclusiv MLR-uri , rapoarte schimbate in cutie , etc).Una e echiparea stock si alta cea de tuning pentru offroad . Atunci cand am intrat pe siturile celor ce pregatesc Samurai  sau Jimny pentru offroad m-au luat durerile de cap cand am vazut ce presupune si cat costa.Iar ca putere acel motoras de 1,3 este suficient cand nu ai esp , in rest e ok pentru teren accidentat chiar daca merge turat bine pentru ca nu poti cere sa mearga acel motor400 de mi de kilometri ca pe asfalt.Vizionati pe Topgear USA cum se rastoarna in curbe pe asfalt un Samurai la peste 80 km/ h.Motoarele mici consuma mult , cu uzuri interne mari si la turatii mari. Turbina inseamna mai mult aer in camera de ardere pentru a putea arde mai mult combustibil .Raportul stoichiometric aer -benzina e fixat definitiv in stiinta motoarelor. Marea pacaleala cu Euro x , e pentru publicul larg.Omologarea euro o face fiecare firma auto dupa cum vrea.La Logan trecerea de la Euro 3 la Euro 4 a insemnat , dupa pliantele lor, cresterea consumului si a emisiilor de CO2.Un inginer mecanic mi-a spus ca , de fapt, nici nu s-a ajuns sa se respecte in practica macar Euro 4. Totul e marketing si taxe incasate.
  • Vitara 1,6 VVT AllGrip Passion MT

The following users thanked this post: kellogs

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 31.Aug.2017, 09:15:12 a.m. »
Radu, tu esti cel care ai pus sub semnul intrebarii capabilitatile viitorului Jimny in afara asfaltului doar prin prisma informatiilor despre motoarele ce vor fi disponibile. Aici te contraziceam...

Reductor,  diferentiale... astea sunt dotari standard pe off-roadere. Aaa, ca se pot si astea imbunatati cu piese after-market mai rezistente/fiabile,  asta e altceva.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline TVS

« Răspuns #28 : 13.Nov.2017, 09:57:59 p.m. »
Căutând noi informații despre Facelift-ul ce va urma , am descoperit acest articol , in care apar aproximativ aceleași imagini ( pare a fi o Vitara S aici) doar ca e postat in  :-O Martie 2017 , deci la mai putin de 2 ani de la lansare https://www.japanbullet.com/auto-moto/2018-suzuki-vitara-facelift-spied. Pe unele site-URI chiar se preconiza ca Facelift-ul va apare in perioada asta , Octombrie Noiembrie dar dupa cum vedem , deocamdată nimic .
.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 13.Nov.2017, 10:51:45 p.m. »
Pai nu prea vad de ce sa se grabeasca, modelul actual se vinde bine si nici nu are probleme majore ce sa necesite o remediere imediata.

Faptul ca ei testeaza diferite noi tehnologii sau adaptari ale celor existente (in poze se vede amplasarea radarului in mod asemanator cu S-Cross) nu inseamna ca trebuie sa le puna imediat in practica. Probabil ca vor lansa faceliftul intr-o perioada mai linistita in care nu au alte noutati. Pana acum au fost ocupati (pe piata europeana) cu noul Swift, noul Ignis, probail la anul in martie la Geneva cu noul Jimny samd. Poate la anul in toamna sa apara faceliftul pentru Vitara.  :)