Autor Subiect: Vacanta in Croatia  (Citit de 19344 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Vacanta in Croatia
« Răspuns #90 : 28.Iul.2017, 06:56:07 p.m. »
MAE da atentionare de trafic aglomerat pe șosele in luna august.

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #91 : 28.Iul.2017, 09:10:54 p.m. »
Era evident. Bine ca merg in septembrie :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline aleksanders

« Răspuns #92 : 28.Iul.2017, 09:35:05 p.m. »
Sper ca folosesti granita ungaria-croatia  :D - timpii de asteptare sunt cu mult redusi..... la granita dintre serbia si croatia mereu am avut de asteptat desi aveam banda speciala si nu stateam dupa masinile sarbesti care erau golite permanent de bagaje pentru verificari.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline cristidav

« Răspuns #93 : 28.Iul.2017, 10:42:11 p.m. »
Fiind din Oradea, cea mai ok ruta e Or - Budapesta - Zagreb, deci... da :) Mersi !

Offline ...

« Răspuns #94 : 28.Iul.2017, 11:51:19 p.m. »
In perioada 17-24.07 am stat in Nin. Trafic normal. Recomand oricui cu copii plaja tip laguna cu nisip si namol peloid, precum si vizitarea orasului Zadar, inclusiv a pietei de peste.

Offline ASZ

« Răspuns #95 : 06.Iun.2018, 04:22:24 p.m. »
Luna aceasta vom vizita in sfarsit Croatia. De ce in sfarsit ? Pentru ca 2 concedii planificate aici in anii anteriori, au fost date peste cap de evenimente neplanificate si nedorite.
Planul este cam asa:
- Dupa 1 zi de drum (Cluj -> Budapesta -> Plitvice), ne vom odihni in apropierea lacurilor Plitvice
- A doua zi vom vizita lacurile si vom innopta la aceeasi pensiune
- a treia zi vom merge in zona Zadar/Zaton unde vom sta 4 zile (plaja, mare, scurte vizite prin zona gen Orga Marii, etc.)
- in a saptea zi vom merge catre Split, iar un drum vom vizita parcul National Krka (apoi cazare in Split)
- in a opta zi vom vizita Split, cazare tot acolo
- a noua zi vom merge la Dubrovnik (vizita + cazare)
- a zecea zi vom merge pe insula Lokrum
- a 11-a zi vom merge la Belgrda (drum si cazare + vizita prin centru)
- a 12-a zi drumul de la Belgrad la Cluj

Cazarile sunt deja rezervate la Plitvice, Split, Dubrovnic si Belgrad .. din pacate majoritatea sunt fara mic dejun ... ca nu am gasit la preturi decente asa ceva.
Daca aveti sugestii legate de traseu, obiective de neratat in aceste zone, mancaruri traditionale precum si sfaturi legate de tot acest traseu (cum sa procedam cu banii, cu alimentarea masinii, taxe de drum, ect.), va rog sa nu va abtineti sa le postati.
Promit un review la fel de bun ca cel din Bukovel :)))))

Offline ...

« Răspuns #96 : 06.Iun.2018, 07:14:04 p.m. »
Zaton e liniștit și mic, preturi mai bune ca în Nin, dar plaja nu se compară. În Zaton e un complex cu plaja privata și loc de joaca frumos. Zadar da, trebuie vizitat. Pe strada Petra Zvacica e parcarea cea mai ieftina și apropiata de intrarea in orașul vechi. Mergeți în Nin seara,  restaurantul Dalmacija este preferatul meu. La Plitvice să ajungi la ora 8, apoi e foarte aglomerat, mai ales parcarea.  Oricum va fi un marș forțat, am văzut doar vreo 2 locuri de stat jos. Morske Orgulje e frumos pe seară la apus.  Taxa de autostrada poate fi plătita in Euro și primești kune ca rest. Și costa ceva. E cam 8 kune un Euro. Noi am schimbat Euro la 2-3 zile și în rest cu cardul.

The following users thanked this post: ASZ

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #97 : 06.Iun.2018, 07:25:14 p.m. »
În plus, la prima oră apa are o culoare deosebită la Plitvice.  :)

Offline cristidav

« Răspuns #98 : 06.Iun.2018, 09:58:20 p.m. »
Plitvice iti ia o zi intreaga. Nu merita sa te grabesti. N-as pleca de acolo 3 zile, asa deliciu vizual e. Da, dimineata culorile sunt azurii. Hint: daca gasesti poteca secreta de coborare sub cascadele de sub cascada mare (e chiar cum ajungi jos, la podul care traverseaza spre cascada mare, dar e nemarcata pe harti, am gasit-o pe OSMand), e ceva ce nu vezi in tot parcul. La Split ai cetatea Klis, aici s-a filmat game of thrones. Merita.
De la Split la Dubrovnik iti recomand autostrada, macar juma de drum, caci altfel e departe si interminabil. La restul nu ma pricep, nu am fost. Dar oricum, distantele tale auto/zi par cam lungi. Nu stiu ce mai apuci sa vizitezi in acele zile... Aproape peste tot poti plati cu cardul, mai putin piete si obiective turistice retrase. Mancare traditionala nu stiu, bautura, da: Maraschino, un fel de lichior de cirese aromat, 30% alcool. Autostrada o sa te cam usuce de bani. De la Split la Zagreb am dat 100 si ceva de lei. Dar sunt indispensabile unui concediu relaxant. Baga benzina de la INA, un fel de Petrom al nostru. E pe toate gardurile. Drumuri line ! :)

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #99 : 07.Iun.2018, 10:43:10 a.m. »
In afara de drumul cluj - Plitvice si Dubrovnik - Belgrad / Belgrad - Cluj, drumurile noastre prin Croatia sunt destul de scurte de cate o ora / doua.
In drumul de Zaton - Split, vreu sa ma opresc 2-3 ore la Trogir, in drumul Split - Dubrovnik (3 ore) vrem sa ne oprim in parcul national KRKA ... si in rest daca ne mai ramane timp, poate mai facem si cate o baie prin Lokrum si Dubrovnik (in afara de Zaton, unde vom sta 4 nopti, ca sa facem baie)
Din ce vad pretul benzinei e mai scump pe acest traseu ... pretul urcand de la Ungaria, Serbia catre Croatia (cu o exceptie .. in Bosnia pare mai ieftina decat la noi .. poate cand merg catre Dubrovnik sa alimentez pe  acolo ?)