Autor Subiect: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie  (Citit de 22790 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline anstoica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie
« Răspuns #90 : 11.Iul.2024, 05:11:19 p.m. »
Salutare, am și eu o întrebare poate mă puteți ajuta, am tot incercat sa citesc în contract, pe net dar nu am ajuns la un răspuns concret.
Am un Suzuki Vitara 2019 cumpărat în 2020 cu garanție 3+7, întrebarea este ce acoperă această garanție după primii 3 ani.
La ultima revizie mi sa recomandat schimbarea capacului de la tacheți pentru că ar scăpa foarte puțin ulei, operațiune pentru care evident trebuie sa platesc și nu știu dacă ar trebui sa intre sau nu pe garanție .
Mulțumesc
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #91 : 11.Iul.2024, 10:04:21 p.m. »
Nu stiu daca intra în garantie, cel mai probabil ca nu.
Dar capacul nu se schimba, acolo este o garnitura si aceea reprezinta o piesa consumabila.
Iar daca acel capac are o deformare fizica dobândita în doar 3 ani de utilizare a masinii atunci insista sa ti-l schimbe pe garantie, pentru ca el nu reprezinta o piesa consumabila (sunt masini de zeci de ani vechime care au acelasi capac si nu pierd ulei pe acolo).

Faptul ca vor sa schimbe tot capacul mie mi se pare o încercare de a te pune sa scoti niste bani.
Pe româneste, vor sa te fraiereasca.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline anstoica

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #92 : 11.Iul.2024, 10:29:37 p.m. »
Și eu am aceeași impresie însă nici nu mă pricep că sa pot sa fiu sigur de lucrul asta, tipul de la reprezentanta mi.a spus că se mai întâmplă să se dilate capacul din cauza schimburilor de temperaturi (asta am reținut în mare din ce a zis) și aici pot spune că vara iarna nu prea am lăsat mașina să se încălzească înainte să plec.
Nu mi.a zis nici o secunda să îmi schimbe garnitura mi.a zis direct de capac iar tota distracția asta m.ar costa in jur de 2000 de lei capac cu manopera.
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #93 : 11.Iul.2024, 10:41:54 p.m. »
Spune-i sa scrie negru pe alb pe fisa de constatare de intrare în service ca acel capac e deformat în urma dilatarii termice datorita motorului.
Apoi fa o sesizare la Suzuki România în care sa ceri schimbarea celui capac neconform dpdv tehnic pe garantie.
Sa vedem ce o sa zica domnii țepari.

PS: chiar asa foame mare e prin reprezentante? Un schimb de ambreiaj e vreo 3000 de lei, cum naiba sa coste 2000 de lei un amarât de capac pe care-l poate schimba aproape orice imbecil care stie sa mânuiasca o tubulara?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #94 : 11.Iul.2024, 10:47:57 p.m. »
Incearca pe garantie cum zic colegii.

Dar acolo nu e ulei..mai mult vapori de ulei. La clio din.primul an a scapat pe bloc ulei. Capac de tabla pe bloc de aluminiu. Dilatari/ contractari diferite.
Are 18 ani..si aceeasi problema. Inainte mai stergeam/spray frana....
E o problema de estetica.

LE
 Sa nu zic de selector cv....care era sub cv. S a umezit in.prima luna de ulei transmisie.

Cum.zicea un conformist...petele de ulei sunt sudoarea hegeliei de sub capota.  =))
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #95 : 11.Iul.2024, 10:54:20 p.m. »
Corect, nu se moare din asta.
Cea mai mare problema a acestui motor e ca scuipa benzina în ulei, si sunt aproape convins ca dupa 100k de km o sa înceapa sa-l bea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #96 : 11.Iul.2024, 10:56:52 p.m. »
N am stiut asta. Vb de k14?
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline anstoica

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #97 : 11.Iul.2024, 11:00:08 p.m. »
Spune-i sa scrie negru pe alb pe fisa de constatare de intrare în service ca acel capac e deformat în urma dilatarii termice datorita motorului.
Apoi fa o sesizare la Suzuki România în care sa ceri schimbarea celui capac neconform dpdv tehnic pe garantie.
Sa vedem ce o sa zica domnii țepari.

PS: chiar asa foame mare e prin reprezentante? Un schimb de ambreiaj e vreo 3000 de lei, cum naiba sa coste 2000 de lei un amarât de capac pe care-l poate schimba aproape orice imbecil care stie sa mânuiasca o tubulara?
Mi.a dat foaia asta

https://ibb.co/DLGSRNR

Incearca pe garantie cum zic colegii.

Dar acolo nu e ulei..mai mult vapori de ulei. La clio din.primul an a scapat pe bloc ulei. Capac de tabla pe bloc de aluminiu. Dilatari/ contractari diferite.
Are 18 ani..si aceeasi problema. Inainte mai stergeam/spray frana....
E o problema de estetica.

LE
 Sa nu zic de selector cv....care era sub cv. S a umezit in.prima luna de ulei transmisie.

Cum.zicea un conformist...petele de ulei sunt sudoarea hegeliei de sub capota.  =))
Acum mi.ai adus aminte , așa a zis că sunt vapori...
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #98 : 11.Iul.2024, 11:04:03 p.m. »
Viitorul poate fi si mâine.

Daca faci ITP-ul mâine, aia vor consemna în fisa de inspectie ca ai scurgeri de ulei.
Iar asta e un fel de pata pe "obrazul" masinii tale.

Ce mi se pare interesant e manipularea fina de care dau dovada domnii respectivi.
Te obisnuiesc cu ideea ca la un moment dat vei scoate 2000 de lei din portofel doar ca sa poti dormi linistit.
Sigur n-au lucrat respectivii si în domeniul bancar?

N am stiut asta. Vb de k14?

Da, la un moment dat @remarque a analizat pe forum problema asta.
El era adeptul instalarii unui filtru OCT pentru a curata uleiul de mizeria scuipata de motor în acesta.
Daca citeste cândva mesajul asta o sa explice problema - era expusa foarte profesionist într-un topic, dar mi-e lene sa-l caut.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #99 : 11.Iul.2024, 11:08:58 p.m. »
Cum.ziceam
Foame mare....la reprezentante.

Si inainte de itp....poate da ...cu motorul rece...cu spray frane...si cu o carpa. Itp istii nu sunt toti incuiati...stiu ca pe acolo la majoritatea scapa.

Cred ca 80% din tdi uri sunt murdare.

@cach can? Pt gazele recirulare?

Daca da...stiu ce zici.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970