Autor Subiect: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie  (Citit de 22788 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie
« Răspuns #80 : 08.Mar.2024, 10:07:00 p.m. »
98 lei m a costat manopera la nesti auto ( reprezdntanta dacia renault) o revizie simpla.

Daca vrei stampila pe carnetel. Ca idee.

@koala suna din nou la radacini pipera si cere o cotatie cu tot cu reduceri. Probabil ti su bagat si placute. Aia o poti face in alta parte...fara sa pierzi garantia.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #81 : 08.Mar.2024, 10:09:20 p.m. »
Banii nu sunt dati pentru o himera. Ci pentru revizia periodica a masinii.
Si daca nu ar avea garantie extinsa, reviziile tot trebuie sa le faca.

Reviziile se pot face si cu 5-600 de lei.
Un schimb de ulei e maxim 150 de lei, iar filtrele de aer si polen oricum multi le schimba doar pe hârtie factura.
Unii au patit-o (la Braila parca) si cu cel de ulei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline koala

« Răspuns #82 : 08.Mar.2024, 11:27:32 p.m. »
... @koala suna din nou la radacini pipera si cere o cotatie cu tot cu reduceri. Probabil ti su bagat si placute. Aia o poti face in alta parte...fara sa pierzi garantia.
Ahh, cred ca e o confuzie la mijloc. Eu nu am nevoie de nimic, deocamdata. :good:

Discutia cu "reprezentantele" si "costurile mari" nu e nici noua si nici nu se va termina vreodata. E un "never ending story" unde auzi mereu tot felul de povesti ingrozitoare. :) ... atunci cand cumperi masina noua, te bucuri ca obtii 300 EUR discount de la dealer, basca te mai si lauzi pe la neamurile de la tara... fara sa tii cont ca discountu' ala o sa iti iasa pe nas la "reviziile facute obligatoriu la reprezentanta". Acolo unde o sa ai impresia ca masina ta este o naveta spatiala, pentru ca altfel nu ar avea cum sa coste totul atat de mult. :D
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline ntire2000

« Răspuns #83 : 08.Mar.2024, 11:50:57 p.m. »
Corect.
In momentul asta deja nu mai merita sa te agati de o garantie ipotetica pentru care ajungi sa clachezi psihic si sa umbli prin instante cum a patit-o un fost coleg de forum.
Gasesti orice din dezmembrari, chiar si motor complet.
La un pret la care aia din orice reprezentanta factureaza doar manopera.

PS: si pretul asta e doar la prima gugaleala, daca se sapa mai profund cred ca se pot gasi si mai ieftine si mai atractive (aduse întregi din UK cu volan pe dreapta fix pentru dezmembrari).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline koala

« Răspuns #84 : 09.Mar.2024, 12:08:59 a.m. »
Eu (este o opinie personala si absolut subiectiva) cred ca preturile la masinile noi au luat-o "complet Braila" si cred ca nu mai au niciun fel de legatura nici cu realitate si nici cu bunul simt. Plm, eu am vandut (toamna lui 2023) Rubiconul meu cu un pret mai mare decat am platit atunci cand am cumparat masina (in primavara lui 2015). Nu e normal. E o discutie lunga si delicata, ce merita dezbatuta la o cana de vina... nu pe forum, impersonal. Parerea mea.
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline NicNic

« Răspuns #85 : 09.Mar.2024, 11:31:45 a.m. »

Un schimb de ulei e maxim 150 de lei, iar filtrele de aer si polen oricum multi le schimba doar pe hârtie factura.

Deci numai diferenta este in plus, nu toti cei 2-3 mii de euro calculati initial.

Asta arata cat de superficial ai tratat chestiunea.
Sau ai vrut doar sa exagerezi, ca sa para ca ai 100% dreptate...

Iti spun ca din experienta mea cu service-urile reprezentanelor si mecanicii particulari, cea mai buna am avut-o cu o reprezentanta (de marca scumpa, nu de Suzuki, din pacate). Si prefer sa dau preturi de 2-3 mai mari decat sa am indoieli asupra calitatii reparatiei. Si sa fiu si tratat ca un client important, nu ca un amarat care vrea ceva ieftin ...

Service-urile de reprezentanta Suzuki imi pareau ok la inceput (cand am luat pe SUVI), cu un raport calitate/pret adecvat.
La Autonet am avut si situatia in care am fost nevoit sa schimb o piesa mai scumpa (kit ambreiaj). Si mi-au furnizat chiar cei din reprezentanta un kit after market (pret normal, la jumatate decat cel OE), dar era un produs identic cu cel OE. Am beneficiat si de garantia extinsa (adevarat ca dupa ceva discutii contra).

Dar in ultima perioada a lui SUVI la mine, am preferat si eu sa merg prin service-uri particulare. Si asta din cauza mea, fiindca nu vroiam sa schimb tot ce era cu uzura, cum ar fi recomandat o reprezentanta. Ca doar aveam o masina veche, iar uzura e normal sa fie in multe piese ...

Discutia de aici este despre cat de mult merita sa continui efectuarea reviziilor in reprezentanta pentru a beneficia de garantia extinsa sau nu.

La aceasta dilema, eu as spune ca masinile Suzuki sunt destul de fiabile, astfel ca este foarte putin probabil sa apelezi la garantia extinsa. Care de fapt este o asigurare de tip avarii accidentale generate de probleme de fabricatie, adica sa aibe originea cauzei in perioada de  fabricare, nu dupa vanzarea masinii. Ceea ce e foarte interpretabil, adica se poate accepta de service o astfel de garantie, sau respinge, in aceeasi masura. Cu dus-si-ntors, pe romaneste.

Avand in vedere acest fapt, cat si alti factori privind efectuarea reviziei in reprezentanta (pret mai mare, timp mai mare de asteptare, probabil si ceva mai departe de casa, cu complicatii in a duce si lua masina de la ei), spun ca nu sunt sigur nici eu ca ar merita sa continui efectuarea lucrarilor la reprezentanta.
Dar asta este valabil doar pentru mine. Mai ales din cauza ca ma enerveaza la culme sa sun pentru o programare in 2-3 saptamani, apoi sa pierd timpul sa le duc masina, care sta cateva ore pana intra pe rampa, iar eu astept ca fraierul, avand o programare inutila pentru eficientizarea timpului meu.

Prin comparatie, la o reprezentanta Volvo, programarea se face tot cu ceva timp inainte (functie de complexitatea lucrarii). Dar cand duc masina la service, dureaza mxim 5 minute sa o predau (nu alerg dupa inginer sa imi preia masina), apoi mi se comunica cand sa vin sa o iau inapoi. Moment care este respectat cu o marja de cel mult 10 minute. Asa ca stiu exact cat timp am de consumat si pot sa imi programez si eu activitatea in timpul cat sta masina in service, fara sa ma incurc cu prelungiri neasteptate.

Dar boieria, ca sa fie indeplinita, te va costa ... si nu putin.

« Ultima Modificare: 09.Mar.2024, 12:04:16 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: koala

Offline wolfin

« Răspuns #86 : 09.Mar.2024, 11:52:31 a.m. »
O buna parte din profitul reprezentantelor auto il reprezinta service. O mare parte
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #87 : 09.Mar.2024, 12:01:02 p.m. »
Da, asa e.
Iar eu am pretentia ca atunci cand platesc ceva mai scump, sa primesc ceva mai bun (servicii, piese) la schimb.
Nu sa am aceeasi situatie ca la un pret mai mic ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: sfichiu, koala

Offline wolfin

« Răspuns #88 : 09.Mar.2024, 04:41:50 p.m. »
Dupa 20 ani de desfacut masini...deci opinie personala....rezolvare am gasit in reprezentante...acolo unde service mai ieftin a dat cu virgula.

Si da...in prezent..calitatea umana si profesionala a scazut mult ...peste tot. :dknw:

Exceptii sunt peste tot....daca ziceti ca laud reprezentantele.....in rep renault nu a schimbat fulia vibrochen..desi in facura aparea schimbata..inclusiv solicitata ...ca stiam de problema la 2.0 b3nzina (espace). Ulterior a sarit distributia..dupa 2 ani...si ce sa vezi..fulia era cea originala.

Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #89 : 09.Mar.2024, 09:24:20 p.m. »

Deci numai diferenta este in plus, nu toti cei 2-3 mii de euro calculati initial.

Asta arata cat de superficial ai tratat chestiunea.
Sau ai vrut doar sa exagerezi, ca sa para ca ai 100% dreptate...

Sa zicem atunci doar vreo 1500 de euro diferenta, ca sa fie toata lumea fericita.
Ultima data am schimbat uleiul cu 70 de lei la niste mosnegi care cred ca au servisat si Dacia 1300, în reprezentanta costa triplu.

PS: n-am scris nicaieri ca vreau sa am neaparat dreptate, am facut doar niste calcule la preturi de reprezentanta; cât da fiecare în regie proprie la colt de strada nu am de unde sa stiu si nici sa calculez.
PS2: mosnegii aia de care ziceam - în astia am mai mare încredere - ca oricât de slabi meseriasi vor fi fost în tinerete, cu trecerea timpul poate au acumulat totusi ceva experienta....cât sa schimbe un ulei fara sa rupa filetul la filtru sau buson....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού