Autor Subiect: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie  (Citit de 22782 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline George Istudor

Re: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie
« Răspuns #40 : 24.Aug.2022, 02:47:56 p.m. »
Partea proasta e ca avem 10 ani garantie pe componentele importante ale masinii si... ghici ce :)
Depinde cum vezi tu problema. Pentru mine unul , cei 3+7 ani garantie au fost unul din factorii de decizie pentru a da comanda de un Suzuki. Vezi tu ... situatia poate sta si altfel. Intr-o piata unde majoritatea producatorilor de masini cauta sa isi maximizeze incasarile prin diferite metode, una dintre ele fiind cea de a face economie la anumite piese, eu cred ca Suzuki a facut "oarecum" opusul. Zic asta pentru ca stai si te gandeste putin logic. Cine este tampit sa iti ofere tie 10 ani garantie pe motor, turbina, cutie si sistem hibrid daca ar stii ca aceste elemente ar fi defectuoase? Paradoxal situatiei, 10 ani garantie inseamna defapt incredere foarte mare ca produsul lor ar fi unul de calitate. Ce garantii mai ofera alti producatori auto ? 3...poate maxim 5 ani ? Pentru aceleasi elemente componente. Suzuki, 3 ani garantie din bara in bara? sa fim seriosi sunt putini pe piata care mai ofera asta... Oameni buni inainte de a aduce acuze sau alte afirmatii poate nefondate, stati si puneti in balanta PRO si CONTRA. La ce anume trebuie sa renunt si cat anume am de castigat.
  • Suzuki Vitara Passion Mild Hibrid

The following users thanked this post: enicky

Online NicNic

« Răspuns #41 : 24.Aug.2022, 03:56:34 p.m. »
Celor care se bazeaza pe garantia extinsa le recomand sa citeasca cu atentie conditiile de acordare a garantiei extinse.
Mai ales partea de excluderi din garantie.

Si le urez sa nu aibe nevoie deloc de nicio garantie! Normala sau extinsa.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: GoneFishing, George Istudor

Offline enicky

« Răspuns #42 : 25.Aug.2022, 01:04:01 a.m. »
    Rupta din tot sirul de postari, recomandarea de mai sus ar fi ideala(daca lasam la o parte faptul ca ca autorul n-a dat nicio atentie citatului dat de mine in postarea #28 din 23.0.2022 de aici https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7414.20, unde citam una din conditiile de garantie extinsa), dar daca una citim si alta intelegem(adica interpretam textul alfel decat sensul firesc), ajungem exact unde bine spunea colegul nostru : "multi cred ca cititi doar de dragul de a va ocupa timpul fara a asimila informatia...."

Ca sa se inteleaga mai bine fenomenul "garantie", as face o comparatie(chiar daca nu e cea mai buna!) cu asiguarea RCA : ani buni platim acest RCA fara sa-l folosim(ce bine!) si la un moment dat ne gandim ca am cheltuit o gramada de bani inutil, asa ca n-ar fi bine sa nu-l mai facem?! Si daca tocmai cand nu-l mai facem avem nevoie de el?
  Asa si cu garantia, doi ani n-am nevoie de ea, dar in al IIIlea an am o problemutza, ce fac daca n-am respectat conditiile de garantie?!
Zic si eu...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: George Istudor

Online NicNic

« Răspuns #43 : 25.Aug.2022, 07:58:19 a.m. »

Observ ca sunt unii colegi care insista, insista si iar insista sa comenteze pe langa intrebare.
Si ce au remarcat ei, li sa aplica cu prioritate ...

Citat din:  link=topic=7414.msg341018#msg341018 date=1661319649
Cu tot respectul dar multi cred ca cititi doar de dragul de a va ocupa timpul fara a asimila informatia....

Reiau nedumerirea colegului @miocrl, poate vor raspunde corespunzator si cei care nu au inteles de prima oara:

din ce am citit aici, nu e specificat ca revizia trebuie facuta in service Suzuki. deci as putea sa faca revizia la orice service de incredere(care noteaza in carnetul de garantie si evidenta service) fara sa pierd garantia?
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: miocrl

Offline George Istudor

« Răspuns #44 : 25.Aug.2022, 08:55:10 a.m. »
Eu consider ca am explicat destul de amanuntit si cu exemple destul de concrete de ce anume ar trebui sa te duci numai la reprezentanta pe perioada garantiei. Tot atat de bine am fost foarte clar cand am spus ca suntem liberi sa facem ce dorim fiecare si mai precis , daca nu vrei sa te duci la reprezentanta esti liber oricand sa te duci oriunde. Daca se doreste am sa iau toate comentariile mele si am sa le unesc intr-un singur comentariu pentru a facilita urmarirea subiectului cat mai corect.
PS: Sa ii dati berea colegului @enicky ! Daca te duci sa faci revizia in alta parte pe perioada garantiei pierzi garantia !
Acestea fiind spuse doresc mult succes si drumuri bune fara neplaceri pentru toata lumea !

The following users thanked this post: enicky

Online NicNic

« Răspuns #45 : 25.Aug.2022, 09:12:40 a.m. »
Din toate explicatiile date aici, nu am regasit niciun paragraf din conditiile de garantie care sa se refere la interdictia de a face reviziile in alte service-uri in afara retelei dealerului, sub sanctiunea respingerii garantiei.

Intrebarea colegului a fost foarte clara.
O reformulez,pentru a fi si mai usor de inteles:
Exista o prevedere explicita, scrisa, in conditiile de garantie prin care se interzice efectuarea reviziilor in alte unitati din afara retelei dealerului?

Daca da, rog a o cita aici.
Asa se poate considera ca s-a raspuns adecvat.

Poate veti gasi raspunsuri in acest document, cu aplicabilitate la nivel european.
Nu doar la service-urile din Romania sau doar la marca Suzuki .

Mai redau un paragraf dintr-un manual de utilizare al unei masini Hyundai :
"responsabilităţile utilizatorului
] Nota:
Serviciile de întreţinere şi păstrarea înregistrărilor intră în responsabilitatea utilizatorului.
Dumneavoastră trebuie să păstraţi documentele care dovedesc că, la autovehiculul dumneavoastră, s-au executat lucrări de întreţinere corespunzătoare, în conformitate cu graficele de programare a lucrărilor de întreţinere prezentate în paginile următoare. Aveţi nevoie de aceste informaţii pentru a răspunde cerinţelor de întreţinere ale garanţiei autovehiculului dumneavoastră.
Informaţii detaliate despre garanţie sunt furnizate în Paşaportul de service (Service Passport).
Reparaţiile sau reglările necesare rezultate în urma întreţinerii necorespunzătoare sau a neîntreţinerii autovehiculului nu sunt
acoperite. Vă recomandăm să vă întreţineţi şi să vă reparaţi autovehiculul la un dealer autorizat HYUNDAI. Dealerul autorizat HYUNDAI furnizează servicii la cele mai înalte standarde de calitate HYUNDAI şi primeşte suport tehnic de la HYUNDAI pentru a vă oferi un grad înalt de satisfacţie pentru servicii
."

Deci nu exista o restrictie, ci doar o recomandare de a se efectua reviziile si intretinerea in unitati ale unui dealer autorizat.
« Ultima Modificare: 25.Aug.2022, 09:28:58 a.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: miocrl

Offline George Istudor

« Răspuns #46 : 25.Aug.2022, 09:57:16 a.m. »
In consecinta, cum am spus si mai devreme, suntem liberi sa le efectuam unde dorim dar in schimb ne asumam raspunderea si drept urmare si un posibil refuz de a mai beneficia de garantia reprezentantei. Este foarte simplu de inteles si nu trebuie mentionat in carte faptul ca reprezentanta te poate refuza din momentul in care altcineva a desfacut un surub si nu ei. Pe simplul motiv ca ei nu repara greseala altora. Trebuie explicat mura in gura faptul ca ei abia asteapta un motiv , cat de mic ar fi, ca sa faca economie de timp si bani ? Plus de asta, tehnologia a avansat destul de mult la masinile noi iar reprezentanta cam este singura care isi cunoaste produsul. O ulterioara defectiune mai ampla va deveni automat mai costisitoare la ei pentru ca ai decis sa faci economie la o simpla revizie.
Asta a fost ultimul comentariu legat de acest subiect pe care il mai scriu. Fiecare face ce vrea  :-?

The following users thanked this post: miocrl, enicky

Online NicNic

« Răspuns #47 : 25.Aug.2022, 10:05:36 a.m. »
In consecinta, cum am spus si mai devreme, suntem liberi sa le efectuam unde dorim dar in schimb ne asumam raspunderea si drept urmare si un posibil refuz de a mai beneficia de garantia reprezentantei. Este foarte simplu de inteles si nu trebuie mentionat in carte faptul ca reprezentanta te poate refuza din momentul in care altcineva a desfacut un surub si nu ei. Pe simplul motiv ca ei nu repara greseala altora. Trebuie explicat mura in gura faptul ca ei abia asteapta un motiv , cat de mic ar fi, ca sa faca economie de timp si bani ? Plus de asta, tehnologia a avansat destul de mult la masinile noi iar reprezentanta cam este singura care isi cunoaste produsul. O ulterioara defectiune mai ampla va deveni automat mai costisitoare la ei pentru ca ai decis sa faci economie la o simpla revizie.
Asta a fost ultimul comentariu legat de acest subiect pe care il mai scriu. Fiecare face ce vrea  :-?

:good:

E deja mentionat in scris, prin conditiile de garantie, ca nu mai beneficiezi de garantie pentru piesele montate in alte unitati, sau pentru avariile provocate de acestea. In mod normal, garantia doar pentru aceste piese ar trebui acordata de acel tert service, ce le-a montat.

Cum fiecare decide pentru el, evident ca nu putem sa le indicam noi sa mearga neaparat intr-un service autorizat, nici sa le spunem sa se duca in alta parte. Speram doar sa fie in cunostinta de cauza cand vor decide, la ce riscuri se expun.

PS.: Cred ca ii dau berea tizului, dar una fara alcool ...  :)
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: gabineg

Offline ip84x

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • B
« Răspuns #48 : 17.Nov.2022, 02:01:14 p.m. »
Bine v-am gasit! Apelez la voi ca detinatori de Suzuki-uri :) Vreau sa cumpar un Swace din 2021 dar in cartea de service e trecuta doar o prima intrare in Ianuarie 2022 cand avea 6km. Masina are acum 25km iar vanzatorul sustine ca istoricul de service poate fi vizibil online in reteaua Suzuki. Asadar, au cei de la Suzuki o baza de date comuna? Are rost sa merg la un dealer sa fac o verificare? Multumesc  :)
  • Swace

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #49 : 17.Nov.2022, 02:30:00 p.m. »
Nu există o bază de date online unde să poți verifica întrările în service.
Pe de altă parte, verifică ce interval e trecut în caietul de service la Swace. Dacă e 20.000 km mașina încă beneficiază de garanție. :)