Autor Subiect: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie  (Citit de 22783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: GARANTIE SUZUKI - ce intra in garantie
« Răspuns #100 : 11.Iul.2024, 11:14:45 p.m. »
Da, oil catch tank....
Dar cred ca folosind asa ceva, într-un mod cu totul paradoxal, riscam sa pierdem garantia.   =))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #101 : 12.Iul.2024, 01:15:09 a.m. »
Cred ca daca ar schimba doar garnitura ar iesi mai ieftin poate si un pic de silicon de etasare.
Eu nu am auzit sa se deformeze capacul de la culbutori(doar daca are defect de fabricatie), ganitura DA sau poate sunt suruburile slabe.
La mine la M15A am desfacut capacul de cel putin 6 ori si am ganitura originala doar ca la montaj degresez partile si folosesc putin silicon de etansare.
Si nici o lacrima de ulei
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline anstoica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #102 : 12.Iul.2024, 10:07:30 a.m. »
Citat
Va multumim pentru interesul acordat marcii Suzuki.

Referitor la solicitarea dumneavoastra, va precizam ca detaliile legate de garantia extinsa BoosterJet Pro le regasiti in certificatul de garantie extinsa ce a insotit vehiculul la livrarea de nou. In cazul in care nu il gasiti, va rugam sa va adresati dealerului vanzator, acesta fiind emitentul certificatului de garantie extinsa.

Privitor la detaliile legate de garantia extinsa BoosterJet Pro, termenul de garanție începe să curgă în prima zi calendaristică după expirarea termenului de garanție acordată de producător și se termină în

ultima zi a celui de-al 10- lea an calculat de la data începerii termenului de garanție acordată de producător sau la atingerea unui număr de maxim 200.000 km, în funcție de care dintre aceste condiții este prima îndeplinită.

Un extras din certificatul de garantie extinsa BoosterJet Pro cu privire la acoperirea garantiei extinse este:

Garanția se aplică la următoarele elemente ale componentelor amintite:

Motor: Galeria de admisie, bloc motor, carterul, chiuloasă, garnitură de chiuloasă, toate componente interne legate de circulația uleiului, răcitorul de ulei, baia de ulei, comutatorul de presiune al uleiului, carcasa filtrului de ulei, volanta, roata de acționare cu coroana dintată, curea dințată de distributie/lanț distributie cu rolă intinzător, cu condiția ca intervalele de schimbare să fie respectate și înlocuirea nu este necesară.

Sistem de alimentare: Turbosuflantă.

Transmisia și transmisia automată: Carcasa cutiei de viteze și componente interne ale acesteia, incluzând convertorul de cuplu (wandler), unitatea electronică de comandă a transmisiei automatei, cablurile de schimbare a vitezelor (cabluri Bowden).

Garanția va acoperi garniturile, ghidajele, tuburile, țevile, bujiile de aprindere și bujiile incandescente numai in cazul când își vor pierde capacitatea de funcționare datorită defecțiunii unei părți acoperite de garanție care urmează să fie compensată în mod obligatoriu în conformitate cu Garanția, iar înlocuirea lor devine necesară din punct de vedere tehnic.

Garanția nu va acoperi următoarele:

a) piese neautorizate de producător;

b) materialele de exploatare și auxiliare precum combustibilul, substanțele chimice, cartușele de filtrare, agenții de răcire și antigel, lichidul hidraulic, uleiurile, unsorile și alți lubrifianți; această excludere se referă la defecțiunile izolate ale unor astfel de materiale și la cazurile în care astfel de materiale trebuie schimbate sau completate datorită înlocuirii unui agregat;

c) piese cu uzură rapidă; această excludere se referă la defecțiunile izolate ale pieselor cu uzură rapidă și la cazurile în care o piesă cu uzură rapidă trebuie înlocuită sau reparată din cauza unei defecțiuni acoperite de garanție.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati certificatul de garantie extinsa sau sa va adresati dealerului vanzator.

Cu stima

Cam asta mi.a răspuns la mail Suzuki Romania la întrebarea ce intra pe garanția extinsă.
Pentru că "sunt un fin cunoscător" componentelor mașinii acum întrebarea mea este, acest capac de tacheți face parte din motor ? Ar trebui sa fie schimbat pe garanție conform spuselor celor de la suzuki ?

Acum citind și prin alte topicuri constat că pentru garanția extinsă ar trebui sa am ceva separat( carnețel/foaie)?  Pentru că eu tot ce am primit de la dealer la momentul respectiv a fost un simgur contract cu termeni și condiții în care garanția este menționată doar sub forma 3+7.
Vă mulțumesc pentru ajutor  :D
« Ultima Modificare: 12.Iul.2024, 10:29:48 a.m. de anstoica »
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #103 : 12.Iul.2024, 11:27:50 a.m. »
Motor: Galeria de admisie, bloc motor, carterul, chiuloasă, garnitură de chiuloasă, toate componente interne legate de circulația uleiului, răcitorul de ulei, baia de ulei, comutatorul de presiune al uleiului, carcasa filtrului de ulei, volanta, roata de acționare cu coroana dintată, curea dințată de distributie/lanț distributie cu rolă intinzător, cu condiția ca intervalele de schimbare să fie respectate și înlocuirea nu este necesară.

Garanția va acoperi garniturile, ghidajele, tuburile, țevile, bujiile de aprindere și bujiile incandescente numai in cazul când își vor pierde capacitatea de funcționare datorită defecțiunii unei părți acoperite de garanție care urmează să fie compensată în mod obligatoriu în conformitate cu Garanția, iar înlocuirea lor devine necesară din punct de vedere tehnic.

Şo pă ei:D

PS: daca te refuza, ameninta-i cu RAR si ANPC.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #104 : 12.Iul.2024, 11:30:25 a.m. »
oricum ar fi...service trebuie sa remedieze pierdea/scaparea de ulei/vapori IN GARANTIE.

dar..daca nu e grav...ca n am vazut poza....nu as interveni..cu rezerva ca pe viitor va curge mai mult.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline anstoica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #105 : 12.Iul.2024, 12:23:22 p.m. »
Vă mulțumesc mult pentru sfaturi, păreri, eu chiar sunt un necunoscător la capitolul mecanica, asta find și prima mea mașina , deci am fost în service cu inima deschisa și ce mi.au spus respectivii am luat de buna. Pe mine personal nu mă deranjează daca exista o pata de ulei doar ca îmi doresc că mașina să meargă bine pentru o perioada cat mai lunga.
Vă atașez o poza pe care am găsit.o pe net că și referință tot ce pot spune că la mine pata nu era nici de cum atât de mare și pronunțată. De la revizia din februarie moment in care pata a fost observata și până acum când am revenit în reprezentanta pentru reverificare eu am tot incercat sa verific dar nu am observat nici o pata. Respectivul de la reprezentanta la primul ochi aruncat a zis același lucru că nu se mai vede nimic dar mi.a zis sa iau loc puțin să bage mașina și să de-a capacul jos sa se uite mai atent, după care a venit și a spus "să știți că tot curge" punct în care am devenit puțin suspicios ..
  • Vitara

Offline wolfin

« Răspuns #106 : 12.Iul.2024, 12:32:51 p.m. »
@anstoica nu se merita sa desfaci. cand schimbi filtrul aer rogi pe nenea de la service sa dea cu spray frane si sa stearga pana la urmatoarea revizie. n ar strica sa stranga putin si surubul pe coltul ala...de fapt pe toate in cruce

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: teutzue