Autor Subiect: Cluj-Napoca, un oras in plin avant  (Citit de 5406 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Cluj-Napoca, un oras in plin avant
« : 18.Aug.2017, 11:18:08 p.m. »
În seara aceasta împreună cu familia  am ajuns in vizita la Cluj,  sa-l revedem dupa 3 ani :)   Frumos oras,  multe lucruri schimbate în bine, felicitari !  Din pacate a fost o vizita scurta, mâine dimineata  ne reîntoarcem la Bucuresti.  Salutări  Clujenilor colegi de forum !
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Cluj-Napoca, un oras in plin avant
« Răspuns #1 : 19.Aug.2017, 03:04:33 p.m. »
Si noi am vizitat Clujul vreo 6 ore in excursia estivală in Transilvania. Concluzia e aceeasi ca a lui @AT: merge spre mai bine, adică aglomerație (bataie pe locurile de parcare), preturi mari (comparabile cu cele de acasa), diversitate culturală și lingvistică, turiști cat cuprinde.

Am fost la terasa cafenelei Bulgakov. Mâncarea buna, băutura rece, doar chelnerul insista la fiecare trecere pe la masa să vorbească cu noi in maghiară, deși i-am zis de la inceput ca nu înțelegem o iotă.

Trimis folosind Tapatalk

« Ultima Modificare: 19.Aug.2017, 06:08:49 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2 : 20.Aug.2017, 10:39:07 a.m. »
Am fost in Cluj doar 2 zile prin 1991. Probabil ca multe s-au schimbat dar atunci am avut primul soc cultural al diferentei de civilizatie si a venit din doua lucruri (eu venind din Galati, prima data in Ardeal):
- in fata caselor erau lasate sticlele de lapte goale cu bani in ele ca laptarul cand vine sa le schime cu unele pline, cate doua intr-un (n-am sa scriu niciodata "intrun" cum au schimbat DOOM-ul ca sa faca pe plac alegatorului tipic PSD-ist - SIC!) support de sarma. Chestia asta era ca in filmele americane , pur si simplu nu-mi venea sa cred!!!
- in statiile de autobuz lumea statea la rand si urca in autobuz in acesta ordine...In Galati trasportul era ca si in Bucuresti, cred ca jumatate din tinerete am calatorit pe scara in afara autobuzului... Sa stai la rand... ori ungurii sunt factor civilizator (acolo romanii TREBUIE sa demostreze ca sunt mai buni) ori nu au "tigani"...ori amandoua...
Nu sunt rasist dar faptele nu se schimba conform political-ului correctness-ului...
Mai e ceva din asta pe acolo sau deja imigrantii au schimbat obiceiul (Stiti cum le mai spune la moldoveni? Coca-Cola! De ce? Pai...sunt raspanditi in toata lumea!)?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #3 : 20.Aug.2017, 11:41:12 a.m. »
   Posibil peste aprox. doua saptamani sa ajung prin Cluj.

Nu mi-ar strica sa am cateva puncte de reper pt. a-l vizita.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 20.Aug.2017, 06:52:45 p.m. »
Stiti cum le mai spune la moldoveni? Coca-Cola! De ce? Pai...sunt raspanditi in toata lumea!?
Asa sintem noi, mai plimbareti de felul nostru. Ne plac locurile salashluite de altii dar, tot acasa tragem intr-un final.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Costique

Offline jante.otel

« Răspuns #5 : 20.Aug.2017, 09:13:39 p.m. »

Nu mi-ar strica sa am cateva puncte de reper pt. a-l vizita.

Am stat in Cluj o saptamana in timpul examenelor de admitere la Universitate si-am vazut cateva localuri faine.

Du-te neaparat la Cofetaria Mozart. In afara de o prajitura deosebita (oricare din menu), sau o inghetata mese, poti bea cafea excelenta. Pe terasa se fumeaza (detaliu pentru doritori - la nevasta-mea a fost un must.
Ceea ce e insa de remarcat este atmosfera din interior, decorurile foarte elaborate, muzica din fundal si costumele fetelor care te servesc la masa.
Du-te si sigur iti va place!

Mai este langa Parcul Central Gradina cu Bere (Euphoria) - si-aia e misto, cu mancare buna si bautura la fel.

O alta terasa faina: Livada (acolo am fost de doua ori - la pranz).

Si inca, si inca...
Enjoy!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: enicky

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #7 : 22.Aug.2017, 01:09:49 p.m. »
Eu am fost la Festivalul de film- TIFF, e superb orasul, foarte civilizat si curat.
Recomand Bistro viena din centru, zona pietonala.
Ca minus, e greu de gasit un loc de parcare in oras, recomand uber sau transportul in comun care e mult mai civilizat ca in Bucuresti.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ASZ

« Răspuns #8 : 22.Aug.2017, 04:00:02 p.m. »
Sunt multe lucruri care s-au schimbat in ultimii ani in Cluj, incepand de la traficul greu scos din Cluj (cu centuri + autostraduta care ocoleste Clujul), continunand cu stadion, sala sporturilor, parcul central, strazi si poduri refacute, autobuze electrice, tramvaie noi cu linie complet refacuta, parkinguri in toate cartierele si centru, festivaluri sua evenimente saptamanale, etc. Si viata curge in fiecare zi tumultos pe aici ... in functie de ce anume iti place (teatre, filme, mall-uri, muzica cu sau fara bilete, etc.)
Sincer, pot spune ca se vede ceva dupa taxele platite.

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #9 : 22.Aug.2017, 07:58:32 p.m. »
Sa nu uitam Castelul de la Bontida, care e la 20 km
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp