Autor Subiect: Despre placute de frana  (Citit de 5006 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Despre placute de frana
« Răspuns #60 : 24.Feb.2023, 09:14:32 p.m. »
Sa stii ca eu am pus TRW si se comporta excelent.
Fie vorba între noi, cele originale sunt tot TRW de provenienta...

Totusi si mie astea noi mi se par mai bune, un pic mai moi parca.
Cu originalele am experimentat si scârtâieli la frânare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #61 : 24.Feb.2023, 10:03:14 p.m. »
Salutare,
... Originale as pune si nu as pune, mi se pare ca cele originale sunt de o calitate proasta. Ceva sfaturi?
De unde stii??!!
Ce stim, este ca testarea ei s-a facut cu aceste placute. Nu zic ca n-or fi si mai bune decat originalul, dar cum nimeni nu le-a testat pe un stand, n-am incredere vorbe. Probabil ca  ai vrut sa spui ca originalele sunt scumpe, nu proaste. Fa un test la 50km/h de frana  de urgenta intr-un loc sigur si vezi in cat spatiu te opresti.
Cauta sa pui piese de origine pe ea...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #62 : 24.Feb.2023, 10:24:48 p.m. »
@enicky La old SX4, la schimbarea placutelor, n-am mai vrut de origine. Am ales eu ATE, la sugestia colegilor de forum. Au franat ATE-urile alea fara cusur, ma bagau cu capul in parbriz de bune ce erau, fara scartaieli, etc. Asta am vrut sa scot in evidenta, sunt si piese neoriginale bune.
Nu stiu ce am din fabrica pe SCross, dar sunt la fel de fenomenale, franeaza excelent. Ca o paranteza  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline MTC

« Răspuns #63 : 24.Feb.2023, 10:40:14 p.m. »
@enicky

Nu am problema ca sunt mai scumpe cele originale, ci am problema ca cele originale mi au scartatit pe masina din prima zi.

D-asta sunt reticent la cele originale!

Fiind vorba despre sistemul de franare nu vreau sa fac economie, dar nu vreau nici sa dau bani pe produse pe care platesti marca si nu calitatea.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk

• New Vitara 2020 Mild Hybrid-Passion: 2WD, 1.4 Boosterjet 6MT

Offline enicky

« Răspuns #64 : 24.Feb.2023, 11:41:23 p.m. »
ci am problema ca cele originale mi au scartatit pe masina din prima zi.

D-asta sunt reticent la cele originale!
  Adica eu am doua Suzuce, am schimbat 2 randuri de placute si cu S-Cross-ul 3, si n-a scartait niciuna. Asa norocos oi fi?!!!

Si nici n-a zis nimeni p-aici  ca-i scartaie "originalele". Si vrei sa cred? Sorry! :pardon:
@enicky La old SX4,.... Au franat ATE-urile alea fara cusur, ma bagau cu capul in parbriz de bune ce erau, fara scartaieli, etc.  :D
  Pai vezi, daca aveai originale nu te lipeai de parbriz ! :-))
  Ok, pune fiecare ce-i place, doar nu-i obligatoriu de origine.
Am pus bieleta Lemforder, ca n-am gasit origine, am pus flanse+rulment de origine, altfel n-am gasit.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #65 : 24.Feb.2023, 11:43:42 p.m. »
Ale mele, de pe SCross, scartaie extrem de rar, doar in anumite conditii exterioare. Dar s-a intamplat. Si prefer sa fiu lipit de bord  :P
Cele originale de pe SX4 imi scartaiau ca naiba, de-aia am si trecut pe AM.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline teutzue

« Răspuns #66 : 24.Feb.2023, 11:46:12 p.m. »
Eu am trw si discuri ate pe suzuki. Franeaza bine insa din cand in cand mai scartaie dar nu e deranjant.

TRW am si pe celalalte masini si e in regula.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline MTC

« Răspuns #67 : 24.Feb.2023, 11:47:29 p.m. »
@enicky este fix problema ta ce vrei sa crezi.

Ti-ai exprimat parerea si accepta ca nu sunt de acord cu ea.
Faptul ca ai 2 Suzuki nu ma intereseaza si nici nu te-am intrebat ce ai sau ce nu ai.

Daca nu mai ai nimic de adaugat, as aprecia daca te-ai opri din polemica aiurea si ai lasa thread-ul liber.

Multumesc
  • New Vitara 2020 Mild Hybrid-Passion: 2WD, 1.4 Boosterjet 6MT

Offline enicky

« Răspuns #68 : 24.Feb.2023, 11:56:00 p.m. »
  Ti-am explicat ca am testat 3(trei) randuri de placute originale si n-au scartait, ca nu intelegi(sau intelegi aiurea), nu-i problema si nici nu fac polemica, dar asa se-ntampla cu facerea de bine !

Offline Myhay

« Răspuns #69 : 25.Feb.2023, 10:52:21 a.m. »
Sa ne intelegem…poate fi scartait in mers la franarea efectiva si poate fi scartait doar in mers fara a atinge pedala de frana.

De exemplu , la Vitara mea dupa ce masina sta cateva ore sau o noapte parcata si plec se aude un scartait fin de pe spate pentru 2-3 km. Cand apas pedala de frana nu se mai aude. Dupa km aia nu se mai aude. La fel cand parchez cu spatele incet. Scartaitul se aude mai puternic parca si continuu. Tot pe spate. Scartaitul cand dau cu spatele se aude indiferent cat merg cu masina. Placute originale desigur. Au fost si curatate , luate la perie etc.

La Baleno am mers pe discuri si placute Textar. Am fost reticent la inceput nu am mai folosit brandul asta pana acum. Sincer , dupa 1000 km se comporta excelent fara scartaieli fara nimic si o fi placebo sau nu dar franele parca sunt mai tepene si cum a spus @cristidav te baga in parbriz. Vad pe parcurs cum se comporta ca sa pot da un verdict. Si de ce nu…pretul. La jumatate fata de originale.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic