Autor Subiect: Despre placute de frana  (Citit de 5007 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sandin

Re: Despre placute de frana
« Răspuns #30 : 22.Mar.2017, 05:30:17 p.m. »
 Am schimbat eu placutele, la 32500 km, pentru ca au ajuns la sensorul metalic si faceau galagie cand apasam frana.
  • New Vitara, 1,6DDS, 4X4, spirit

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, aleksanders

Offline Leutz

« Răspuns #31 : 23.Mar.2017, 09:25:36 a.m. »
La SX4 in Romania, placutele din fabrica, cand am vandut masina cu 30000 la bord ... erau forte putin tocite.
La Ignis, am schimbat dupa 50000, masina cumparata SH cu placutele deja folosite.
La SX4 al doilea (cel curent), am facut ~57000 si inca mai merg, masina cumparata SH cu placutele deja folosite. Dupa cum arata ar mai merge vreo 5000, la limita. O sa le schimb insa la urmatoarea revizie, peste vre-o 1000 de km.

Se poate deci si la kilometri multi, depinde de greutatea talpii  :D. Eu unul, conduc batraneste ...  :pardon:
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 28.Iul.2017, 02:31:17 p.m. »
Am mutat din jurnalul de bord al jupanului, la rugamintea lui, pasajele de generalitate care ar putea ajuta pe cei interesati, indiferent de masina detinuta. Astfel a aparut acest topic.

Si-ale mele sunt TRW: pe primele le-am schimbat la 38 k, iar pe următoarele estimez ca la 32 k km.

Trimis folosind Tapatalk

« Ultima Modificare: 18.Aug.2017, 05:41:41 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline jupanul1

« Răspuns #33 : 28.Iul.2017, 02:42:15 p.m. »
@gabineg - or fi și astea pe calități, ce să zic. Plăcuțele de Swift m-au ținut mult (parcă vreo 30k)... nu știu ce marcă erau, din păcate.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline shpeedy

« Răspuns #34 : 28.Iul.2017, 03:34:27 p.m. »
Din ce stiu, placutele Suzuki OEM sunt TRW si sunt eco. Pana sa trec pe ATE, placutele fata le schimbam cam la fiecare revizie (sub 15k km)...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline jupanul1

« Răspuns #35 : 28.Iul.2017, 04:41:51 p.m. »
Dealerii Suzuki vând+montează numai TRW oare? Dacă sunt mai "eco", nu ar trebui să uzeze mai puțin discurile?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Online NicNic

« Răspuns #36 : 28.Iul.2017, 04:49:50 p.m. »
Dealerii Suzuki vand si alte marci. Cred ca cele care le convin mai mult sun primele pe lista.
Eu am avut surpriza sa constat ca la Autonet imi puneau Delphi. Cand am intrebat de ce nu mi-au pus OEM (adica TRW), mi-au raspuns ca Delphi sunt mai ieftine si tin mai mult. Si nu au probleme de scartait sau de ineficienta la franare.

Surpriza s-a intamplat la revizia de 90000 km. Atunci am cerut sa se revina la OEM, neaparat.
Imediat am simtit diferenta, erau mai silentioase placutele OEM si parca franarea mai liniara, dupa cum apasam pedala..

Dar acum, la revizia de 105000 km, observ ca deja trebuie sa le schimb....
Adevarat e ca am mers si cu glisoarele "putin" gripate. Deci aveau motiv sa se consume placutele mai repede. Si discurile...  X-(
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #37 : 28.Iul.2017, 05:47:20 p.m. »
....Din păcate s-a constatat cu această ocazie că plăcuțele de frână ..... ar trebui schimbate în vreo 2-3 mii de km....
        Dupa cum vad eu diferenta dintre cele doua placute, estimarea este minimala, in sensul ca vor mai tine mai mult . Cea din interior ar fi pe jumatate fata de cea din exterior. Ori asta nu e placuta care sa mai tina doar aprox. 5000km. ci mai mult. La Ford am schimbat pe fata la 44 oookm. dar este adevarat ca era diesel si ma ajuta si frana de motor. Utilizarea in regim de Bucuresti cred ca ar trebui sa asigure o supravietuire la cel putin peste 30 000km.
   Dar ca o remarca finala, la placutele de frana nu trebuie facut rabat de calitate/pret. Personal, daca s-ar gasi unele mai bune(si mai scumpe), n-as ezita sa le cumpar(la momentul schimbarii).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #38 : 28.Iul.2017, 09:47:43 p.m. »
eu am pus delphi la autonet - franarea este ceva mai zgomotoasa dar pare mai eficienta (sau mai bine zis ... un raspuns mai rapid fata de TRW).... acuma sa vedem cat tin si cum se comporta in timp.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #39 : 28.Iul.2017, 11:19:54 p.m. »
Eu mi-am cumpărat TRW (discuri + plăcuțe) de la  epiesa.ro, deși mecanicul mi-a recomandat Delphi. Merg pe tradiția fabricii si pe faptul că nu m-au trădat niciodată până acum, deși am franat da câteva ori la limita.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice