Autor Subiect: Dolly Iasi  (Citit de 84419 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Dolly Iasi
« Răspuns #40 : 10.Nov.2009, 05:53:06 p.m. »
Daca as fi putut eu as fi renuntat la garantie prin contract pentru un discount "proportional" si mi-as fi facut reviziile singur.. e cel mai sfant.. comandam de pe net cele mai bune piese.. strangeam cu mana mea si nu mai era nimic de reprosat nimanui.. Daca scartaia ceva era vina mea.. Asa ei mereu se ascund dupa degete  cu ceva de genul "asa face la toate".. Nu cred

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #41 : 10.Nov.2009, 08:22:03 p.m. »

M-a amuzat faptul ca ora de manopera din softul lor era 30ron, dar a taiat cu pixul si a trecut 70ron (fara TVA)  :fluier:

aceeasi "eroare" apare si in devizul meu:))))...nu se prea pricep baietii cu Word-ul:))
sambata ma duc iarasi la ei.....am o problemuta cu un greieras in portiera stanga-fata, si o sa incerc sa-i combin si la stampila pt caroserie:D.
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #42 : 11.Nov.2009, 08:54:42 p.m. »
Mie mi se pare normal sa platesc consumabilele...anormal mi se pare sa platesc manopera pentru revizia masinii in timpul garantiei...intrucat nu ma duc eu sa cer un serviciu (serviciul se plateste) ci serviciul este obligatoriu datorita garantiei acordate de producator acelui produs, garantie care intra in pretul platit pe produs.

Dar cum nu tot ce e firesc se si intampla in realitate...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline miocrl

« Răspuns #43 : 11.Nov.2009, 09:03:38 p.m. »
normal e sa platesti si manopera dar nu la pret asa mare.
altfel de unde sa traiasca si service-urile...
mare castig au cei ce spun garantie 7 ani ...

Offline Laurentiu

« Răspuns #44 : 11.Nov.2009, 09:42:28 p.m. »
normal e sa platesti si manopera...
Aici te contrazic. In timpul garantiei manopera si piesele gasite defecte trebuie sau ar trebui sa intre in costul masinii. Consumabilele se platesc. De asta se si cheama GARANTIE.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #45 : 11.Nov.2009, 10:07:52 p.m. »
 :clap: Asa este Laurentiu, ai pus punctul pe un "i" pe care care dealerii il  omit cu insistenta:
De platit ar trebui sa se plateasca DOAR consumabilele si manopera si doar la reparatiile solicitate de tine. (bine, si aici e o discutie, ca nu defineste nici un producator CLAR ce inseamna "consumabile", si te trezesti ca practic toata masina e formata numai din consumabile...)
Insa, pentru o revizie OBLIGATORIE consider ca este o NESIMTIRE ABSOLUTA sa ceara bani.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #46 : 12.Nov.2009, 11:40:54 a.m. »
Insa, pentru o revizie OBLIGATORIE consider ca este o NESIMTIRE ABSOLUTA sa ceara bani.

Mai ales ca pierzi garantia daca nu o faci...
Oricum, asta e valabil la orice masina, peste tot costa reviziile. :dknw: (sau nu?)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline bogdanb

« Răspuns #47 : 12.Nov.2009, 12:45:59 p.m. »
Nu a spus nimeni ca e o practica exclusiva Dolly Iasi sau Suzuki Romania, ci doar ca e o "nesimtire absoluta" ca un furnizor sa-ti ceara bani pentru o prestatie pe care te obliga sa o faci.
Faptul ca toti producatorii practica aceasta HOTIE, nu o face mai putin ilegala (sau mai putin imorala) si nu ar trebui sa ne impiedice sa ne exprimam dezaprobarea. Dupa cum faptul ca "asa se face in UE" nu ar trebui sa ne faca sa inghitim ca prostii tot ce vine de afara...nu?

Problema este ca, chiar in aceeasi retea (adica Suzuki Romania) aceeasi prestatie are preturi diferite de la un dealer la altul...sau chiar la acelasi dealer.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #48 : 12.Nov.2009, 12:56:43 p.m. »
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_vanzarii_produselor.php
Citat
e) garantie - orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta;
f) reparare - aducerea produsului care nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile de garantie sau in publicitatea aferenta, la specificatiile prevazute in contractul de vanzare-cumparare.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #49 : 12.Nov.2009, 01:35:25 p.m. »
hai sa mergem cu toate astea in topicul de GARANTIE