Autor Subiect: Vorbire corecta...  (Citit de 25040 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Vorbire corecta...
« Răspuns #60 : 19.Mai.2018, 01:14:24 a.m. »
....Nu-mi dau seama dacă postarea de mai sus e la mișto sau nu.  :-/ corect e doar merită,  fără se.
    Mai mult decat subliniere ce-as fi putut sa fac ? Sa-i pun steluta si sa scriu in josul paginii explicatii : atentie, am scris intentionat asa, chiar daca stiu ca "merita" este corect ?! :-j
.... e la miștou...
   @rexkrokiDAU ti-a raspuns colegul, dar o fi scris corect, ca nu-mi dau seama?!!!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #61 : 19.Mai.2018, 09:31:44 a.m. »
Ai răspuns cu se merită scris înclinat folosind un citat în care era scris doar merită, fără se. De aici și nedumerirea mea.
Dacă se merită al tău, scris înclinat, apărea într-o postare fără citat era clar că e scris intenționat așa, ca o glumă. Fiind legat însă de un citat unde apare doar merită se poate interpreta că e o corecție la cele citate. :)

Offline rzv

« Răspuns #62 : 19.Mai.2018, 01:44:33 p.m. »
Ai răspuns cu se merită scris înclinat folosind un citat în care era scris doar merită, fără se. De aici și nedumerirea mea.
Dacă se merită al tău, scris înclinat, apărea într-o postare fără citat era clar că e scris intenționat așa, ca o glumă. Fiind legat însă de un citat unde apare doar merită se poate interpreta că e o corecție la cele citate. :)

EU am luat-o ca pe o gluma. Chiar daca ,dupa 25 ani de cand am invatat eu gramatica,au mai fost schimbate-ajustate pe ici pe colo diverse,totusi nu suntem la pension si se intelegea destul de repede ca-i o gluma prieteneasca >:D<
Oamenii sunt diferiti si cunstintele la fel....plus ca "limba de lemn" a forumului si graba ajuta la greseli.

Gramatica nu era proba eliminatorie la inscrierea pe forum , nu?  :D

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline toma

« Răspuns #63 : 19.Mai.2018, 01:46:39 p.m. »
La inscriere nu, dar pe parcurs se mai dau teste  >:)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #64 : 19.Mai.2018, 02:10:40 p.m. »
Articolul 2.1 din Regulament zice ceva si de gramatica. :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #65 : 19.Mai.2018, 02:10:55 p.m. »
Nu contest că a fost o glumă și nici postarea mea nu s-a vrut malițioasă.

Offline enicky

« Răspuns #66 : 19.Mai.2018, 09:30:14 p.m. »
Nu contest că a fost o glumă...
Ma bucur ! Plus ca discutii pe tema lui "se merita" au mai fost p-aci pe forum, sigur iti amintesti :D.
@rzv
"Gramatica nu era proba eliminatorie la inscrierea pe forum , nu? "

Nu este, dar nici sa scriem cu piciorul stang...

Suntem intre prieteni si ne mai tachinam... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #67 : 21.Mai.2018, 09:17:26 a.m. »
Citat
... face destul de mult sens ...

Nu pot să nu observ era folosirea din ce în ce mai mult a expresiei englezești aaferente, traduse mot-a-mot... și pentru numele FSM, nu pot înțelege de ce. În limba lui Eminescu, spre deosebire de cea a lu' Prințu' Hairy, lucrurile au sens, nu fac sens. Sau, dacă vreți altfel... are sens, nu face sens (lucrurile, evident :P).

P.S. Am anonimizat autorul, pentru că GDPR și chestii.  ;-)
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ...

« Răspuns #68 : 21.Mai.2018, 09:24:32 a.m. »
Autorul s-o fi luat după Dăncilă: "make a photo?"

Offline enicky

« Răspuns #69 : 21.Mai.2018, 10:53:34 a.m. »
... În limba lui Eminescu, spre deosebire de cea a lu' Prințu' Hairy, lucrurile au sens, nu fac sens.
    Ei, eu cred ca asa pare omu' mai interesant, mai cult, probabil ti se sugereaza chiar ca el de fapt si gandeste in engleza, iar cand vorbeste cu tine iti ...traduce ! :D

Vorba unei "clasice" in viata : "Orice om ii este teama de limba romana" :-))