0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
6.5. Pronumele și adjectivul pronominal!În construcția cu prepoziția de (care și-a pierdut sensul partitiv, dobândind sensul „de felul”) + pronume posesiv, norma actuală admite atât pluralul, cât și singularul: !un prieten de-ai mei/de-al meu, o prietenă de-ale mele/de-a mea.
Citat din: cad din 12.Ian.2022, 03:17:21 p.m.Nu e nevoie de punct, se poate folosi si No one...Corect era virgula ca sa aiba sens.No, one can come....
Nu e nevoie de punct, se poate folosi si No one...
Citat din: grigo53 din 13.Ian.2022, 09:57:43 a.m.Citat din: cad din 12.Ian.2022, 03:17:21 p.m.Nu e nevoie de punct, se poate folosi si No one...Corect era virgula ca sa aiba sens.No, one can come....@grigo53 Se poate si cu virgula, daca e un raspuns la o intrebare. Dar gluma era despre numarul 1 mondial in tenis, iar abrevierea pentru numar in engleza, chiar daca uzual e No., poate fi scrisa si fara punct. Totodata, era nevoie de o virgula fix dupa cuvantul "virgula"... "Corect era virgula, ca sa aiba sens." Dar astea sunt "technicalities", sa nu "privim" umorul cu atata strictete, ca se strica umoarea. Get it?
Citat din: cad din 13.Ian.2022, 10:03:53 a.m.Citat din: grigo53 din 13.Ian.2022, 09:57:43 a.m.Citat din: cad din 12.Ian.2022, 03:17:21 p.m.Nu e nevoie de punct, se poate folosi si No one...Corect era virgula ca sa aiba sens.No, one can come....@grigo53 Se poate si cu virgula, daca e un raspuns la o intrebare. Dar gluma era despre numarul 1 mondial in tenis, iar abrevierea pentru numar in engleza, chiar daca uzual e No., poate fi scrisa si fara punct. Totodata, era nevoie de o virgula fix dupa cuvantul "virgula"... "Corect era virgula, ca sa aiba sens." Dar astea sunt "technicalities", sa nu "privim" umorul cu atata strictete, ca se strica umoarea. Get it?Abia acum am inteles gluma cu Numarul 1. Eu o gandeam in romaneste. Ex. " Nu este adevarat. vs Nu. Este adevarat". Multumesc si pentru corectura de mai sus. Nu am fost niciodata bun la asta.
Mircea, fa-te ca sarbatoresti!
Mai bine mai tarziu, decat niciodata.
Citat din: cad din 13.Ian.2022, 09:04:22 a.m.Mircea, fa-te ca sarbatoresti! Ti-am mai zis odata ca varianta corecta este:"Mircea, [te prezint si] arati ca sarbatoresti!"Citat din: cad din 13.Ian.2022, 10:20:57 a.m.Mai bine mai tarziu, decat niciodata.