Autor Subiect: Geam / macara !!!!???????  (Citit de 3721 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
Geam / macara !!!!???????
« : 05.Iun.2009, 08:22:37 p.m. »
Stupoare ! Nu mi se mai inchide geamul soferului , de la buton nici o reactie ... si are o pozitie ciudata ... parca a "cazut " din locul unde era pus .. si zdragane asa .. e clar ca s`a deranjat ceva pe acolo ... Idei ceva? nu vreau sa ajung cu ea la Service:(
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
Re: Geam / macara !!!!???????
« Răspuns #1 : 05.Iun.2009, 09:22:52 p.m. »
desfa fata la usa si vezi ce gasesti pe acolo, daca spui ca nu mai e geamul la locul lui atunci nu este de la buton....

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #2 : 05.Iun.2009, 10:30:31 p.m. »
Pune mana pe geam si incearca sa-l misti. Daca se misca a sarit de pe macara. Daca nu se misca, probabil ca ai o problema electrica.
Chiar daca e geamul sarit de pe macara, tot ar trebui sa se auda motorasul cand apesi pe buton.
Ar fi util de stiut exact cum a aparut problema si ce faceai/ce s-a intamplat/auzit in momentul acela.

Fiind in garantie, eu iti recomand sa te duci la service. Daca totusi tii neaparat sa o faci tu, desfaci usa si te uiti. Ar fi util sa studiezi inainte un manual de service sa vezi cum arata macaraua aia la sx4.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #3 : 05.Iun.2009, 11:03:58 p.m. »
Deci am lasat geamul jos pt ca era cald si nu aveam chef de AC . Cand am ajuns acasa am incercat sa`l ridic s`a auzit un sunet ciudat .. s`a ridicat putin si asa a ramas. Apoi cand ridicam de buton geamul facea exact invers .. se lasa in jos .. si pana la urma nu s`a mai miscat deloc .. asa a ramas.Cand apas pe buton acum .. nu se aude nici un motoras nimic .. si geamul mai mult ca sigur e sarit din "locul " lui .. dar nu stiu cum s`a intamplat ca am mers numai pe asfalt .. nu am luat nici o groapa mai mare...
Suzuki sx4

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #4 : 05.Iun.2009, 11:36:52 p.m. »
Cel mai probabil a sarit de pe macara si a alunecat pe langa ea. Acum macaraua preseaza in geam si din cauza asta nu mai poate sa miste nici motorasul. Nu mai insista de la buton ca s-ar putea sa zgarii geamul sau sa arzi motorasul daca nu are protectie pe el.

E ciudat ca s-a intamplat asta cand ai incercat sa-l ridici. De obicei problema apare cand incerci sa cobori geamul si ceva nu-i permite. Ar mai fi si posibilitatea sa se fi rupt macaraua sau sa fi iesit vreun surub care o fixeaza de usa. Pana nu desfaci usa, nu prea ai cum sa afli sigur.

Cam asa arata macaraua. Pe sina de sus e prins geamul. Partea din stanga jos din poza de mai sus se prinde de usa.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #5 : 06.Iun.2009, 05:17:42 p.m. »
Vreau sa stiu daca imi afecteaza garantia daca desfac eu fata usii si remediez problema , in cazul in care se  poate remedia. Pentru ca seful de la Service Suzuki nu raspunde la telefon .
Suzuki sx4

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 06.Iun.2009, 05:41:47 p.m. »
eu am desfacut usa de cateva ori. nu sunt semne lasate special pt garantie. Sa ai grija totusi cum deschizi capacelele de la suruburi. tre sa fi foarte finut cu ele. eu nu am fost. dar asta dupa ce am fost o data la service si nici ei nu au fost finuti deloc isi lasasera urme pe acele capacele.

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #7 : 08.Iun.2009, 04:46:27 p.m. »
Maine o sa ma duc la service .. nu la serviceul lor .. la service-ul unui prieten de familie .. Si daca s-a deranjat geamul o sa-l repuna pe pozitie , dar daca s-a stricat mecanismul .. o sa ajung la Constanta :notlst:

Post Merge: 09.Iun.2009, 12:03:59 p.m.
Hai ca am rezolvat cu geamul la un Service. Geamul era cazut cu tot cu macara , din spusele mecanicului . 75% din suruburile care tineau mecanismul geamului erau cazute sau foarte slabe , concluzia nu au fost stranse la fabrica .Si atunci cand geamul a cazut , a smuls si firul care era conectat la macara.. si care duce la butonul de la usa. Manopera a costat 50 lei , a durat 15 minute , si tipul s-a purtat super ok . Ba chiar mi-a lipit la loc folia aia de plastic care "acopera" fata usii si firele. Pe viitor evitati sa trantiti usa sau sa mergeti prea mult pe drumuri accidentate .. pentru ca .. nu se stie niciodata:)
« Ultima Modificare: 09.Iun.2009, 12:05:10 p.m. de FaliT »
Suzuki sx4

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #8 : 10.Iun.2009, 06:55:47 p.m. »
ok multumim de informatie, si vom avea in vedere cele spuse de tine,...  :). Bine ca nu au fost alte probleme mai grave si a fost doar atat,...  :)

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 10.Iun.2009, 06:58:44 p.m. »
pai ai platit manopera in garantie?  :-O  X-(