Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57246 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #80 : 21.Sep.2017, 10:59:36 p.m. »
Conform standard ETRTO anvelopa 175/65R15 e compatibila cu janta 6Jx15, dar nu e recomandata.
Si la 5.5JX15 ?

Offline f.cristi

« Răspuns #81 : 21.Sep.2017, 11:06:22 p.m. »
Anvelopele mele îs de 16 si încă nu am janta pentru ele si anul asta probabil nici nu o sa am.
Pt. proba in portbagaj nu are importanta; diametrul exterior, circumferinta si latimea/inaltimea sunt aproximativ la fel ca la cele de 15. Nu conteaza nici ca nu ai janta. Pe noi ne intereseaza daca dimensiunile exterioare ale unei roti se incadreaza bine in locul de roata de rezerva. Vezi cum intra anvelopa in portbagaj si cum sta podeaua/pasla peste. In portbagaj exista surubul sau gaura filetata in care se prinde surubul pt. fixarea rotii de rezerva ?

Offline f.cristi

« Răspuns #82 : 21.Sep.2017, 11:25:37 p.m. »
Conform standard ETRTO anvelopa 175/65R15 e compatibila cu janta 6Jx15, dar nu e recomandata.
Si la 5.5JX15 ?
Nu m-am descurcat pe ETRTO, dar am gasit pe alte site-uri:
http://www.tyresizecalculator.com/tyre-wheel-calculators/tyre-size-for-rim-size-width-calculator
http://www.tyresizecalculator.com/charts/tire-width-for-a-wheel-rim-size-chart

Deci jantele ideale pt. anvelopele cu latimea de 175 sunt cele cu latimea de 5.0 sau 5.5.

Offline Zatarra22

« Răspuns #83 : 21.Sep.2017, 11:27:12 p.m. »
Mâine după-masă o sa încerc si da exista gaura pentru surub.
  • 2017 New Ignis Glx

Offline f.cristi

« Răspuns #84 : 21.Sep.2017, 11:29:55 p.m. »
Trebuie cautat un surub cu o "piulita" mare din plastic sau improvizat ceva.

Offline f.cristi

« Răspuns #85 : 22.Sep.2017, 08:53:42 a.m. »
Ce anvelope allseason ati alege dintre urmatoarele (facem abstractie de pret), tinand cont in mare masura si de desenul caii de rulare, pt. a avea siguranta ca ne putem baza pe ele si iarna si vara (inclusiv carosabil ud, soft offroad) ?
- Goodyear Vector-4s G2
- Vredestein Quatrac 5
- Michelin Crossclimate
- Nokian Weatherproof
- Pirelli Cinturato As
- Falken As200

http://www.anvelope-autobon.ro/catalog-anvelope/cauciucuri-175-65-r15/pneu-allseason/

Offline duculetu

« Răspuns #86 : 22.Sep.2017, 02:32:49 p.m. »
Am sa completez si eu un pic threadul cu informatii pe care le-am gasit pentru cei care, ca si mine, nu inteleg exact toti termenii care se discuta aici. Pe adresa urmatoare sunt explicate toate numerele de pe anvelope: https://www.4tuning.ro/tehnica-auto/totul-despre-anvelopele-auto-5107.html (daca este considerat reclama va rog sa stergeti postarea).
Daca gasesc si pentru jante am sa edit-ez.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2017, 03:23:51 p.m. de gabineg »

Offline f.cristi

« Răspuns #87 : 22.Sep.2017, 07:28:03 p.m. »
Mâine după-masă o sa încerc si da exista gaura pentru surub.
Daca colegul @Zatarra22 confirma ca anvelopa se potriveste acceptabil in portbagaj, saptamana viitoare cred ca voi merge si voi cumpara o roata de iarna de la dealer drept rezerva (sper sa-mi vanda o bucata daca mi-a dat pret/buc., daca nu poate mai sunt inca 3 interesati).

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #88 : 23.Sep.2017, 01:45:32 a.m. »
Ce anvelope allseason ati alege dintre urmatoarele (facem abstractie de pret), tinand cont in mare masura si de desenul caii de rulare, pt. a avea siguranta ca ne putem baza pe ele si iarna si vara (inclusiv carosabil ud, soft offroad) ?
- Goodyear Vector-4s G2
- Vredestein Quatrac 5
- Michelin Crossclimate
- Nokian Weatherproof
- Pirelli Cinturato As
- Falken As200
Luand in considerare optiunea de a iesi cu masina si in (soft) offroad, privind la profilul benzilor de rulare, eu as opta pentru:
1. Nokian Weatherproof
2. GoodYear Vector, BF Goodrich G-grip Allseason, Michelin Crossclimate,
3. Vredestein Quatrac, Pirelli Cinturato, Falken As200

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline f.cristi

« Răspuns #89 : 24.Sep.2017, 08:15:38 a.m. »
BFGoodrich - urile tale ce simboluri au pe ele si unde sunt facute ? Zici ca-s mai bune Nokian-urile ?