Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57256 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline razvan.alex

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #460 : 28.Nov.2018, 07:52:25 a.m. »
Salutări tuturor,

Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum din cauza timpului, dar acum am văzut ultimele mesaje și eram dator cu un răspuns lui duculețu și Șoimului. Inițial am fost indus în eroare pentru că la reprezentanță, când am luat mașina, mi s-a spus că jantele sunt de 15 iar eu nu am verificat fizic. Probabil o mică confuzie, completată și de faptul că în talon la anexă apare și R15, așadar nu dau vina pe ei, pentru că altfel sunt foarte serviabili și amabili.

Până la urmă am luat Toyo Snowprox S943 82H pe care le-am montat pe jantele originale din lipsă de timp și fonduri alocate în altă parte. Din reviewuri, sunt OK pe vreme umedă și bune pe zăpadă. În plus, oferta pe R16 este mult mai sărăcăcioasă decât pe R16.

Ce vă pot spune este că am confirmat cu inginerul de la Autonet că se pot pune 82H sau 82T, chiar dacă în talon este trecut doar 82H. De altfel, oferta lor vine cu 82T.

Încă o dată, să nu faceți ca mine și să verificați fizic toate informațiile înainte de a acționa :).
  • Suzuki IGNIS ALLGRIP 1.2VVT GLX MT

Offline shpeedy

« Răspuns #461 : 28.Nov.2018, 08:43:22 a.m. »
Inclin sa cred ca "oferta pe R16 este mult mai sărăcăcioasă decât pe R15"...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: razvan.alex

Offline razvan.alex

« Răspuns #462 : 28.Nov.2018, 08:46:10 a.m. »
Mulțumesc pentru corectare! Aşa este... Prea puțină cafea.
  • Suzuki IGNIS ALLGRIP 1.2VVT GLX MT

Offline LAURENTIU.S

« Răspuns #463 : 05.Dec.2018, 02:00:44 p.m. »
Salutare la toata lumea!
         Azi am reusit sa intru in posesia gumelor de iarna echipate cu tot ce trebuie pe ele si echilibrate de la dealer(IRMEX Braila) la pretul de  2800lei( Yokohama  W.drive  175/65R15 84T). Stiu ca eu am stirnit problema  privind cauciucurile de iarna, gentile si senzorii de presiune si dupa multe calculele se pare ca scorul este mai bun la dealer, de ce pentru ca in urma rascoliri internetului dupa toate stradaniile (exemplu un Nokian  intre 275/300lei, o janta de tabla intre 245/285 iar un senzor de presiune intre 185/230 iar daca adaugi la unii transportul plus montajul intregului ansamblu si echilibrarea  rotilor) cam foarte sigur ajungi la peste 700lei /roata.
        Intirzierea in prezentarea solutiei luate pentru rezolvarea problemei mele  s-a datorat din cauza firmei de curierat URGENT CARGUS care desi in 3 zile (19.11-22.11) au adus cele patru colete de la Braila la depozitul din Cta,  pina astazi nu au fost in stare sa le aduca la Mangalia sau macar sa anunte prin telefon/sms, fiind nevoit sa ma duc personal la ei sa le iau. Frate sunt praf iar cele relatate de cei de la coada la care am stat te fac sa te gindesti daca in loc de ei sa folosesti Posta Romana😥😪

• Ignis 1.2 GLX Allgrip

Offline duculetu

« Răspuns #464 : 05.Dec.2018, 10:19:52 p.m. »
Personal imi par nerealiste preturile afisate de tine mai sus, din experienta mea iesi putin mai scump daca ti le iei separat dar nu cu atat, maxim 200lei dar in loc de Yokohama cumperi Pirelli/Michelin.
Spre exemplu, cautand acum rapid am gasit senzorul cu 162ron - primul rezultat iar jante stiu ca vinde si colegul nostru de pe forum cu 180lei bucata (transport 0 la 4 bucati).
In fine, noi sa fim sanatosi. Multi km fara probleme!

The following users thanked this post: jante.otel

Offline LAURENTIU.S

« Răspuns #465 : 06.Dec.2018, 08:40:05 p.m. »
Salut duculetu!
Nu vreau polemică pe tema prețurilor găsite pe diferite site-uri, dar cred că am uitat să menționez că respectivele preturi erau înainte de prea trimbitatul Black Friday când toți fac reduceri in sus. Păcat că nu am păstrat fișierul cu linkurile lor  în argumentare. În plus sincer nu am vrut să risc cu montajul senzorilor pe jante cu cei de pe la vulcanizarile de pe la mine din oras. Mulțumesc pentru urare ținând cont că am cu ea doar puțin peste 600km.

PS Confirm cele spuse mai sus de oferta sărăcăcioasă pe 16' față de cea pe 15'.

Seara plăcută tuturor!
  • Ignis 1.2 GLX Allgrip

Offline duculetu

« Răspuns #466 : 31.Ian.2019, 05:56:46 p.m. »
Un an mai tarziu si acelasi gust amar. Ma uit de ceva timp pe toate site-urile si nu gasesc 5jx15 4x100 negru mat, la un pret incat sa nu ii dublez valoare masinii si imi pun mainile in cap.
Vreau sa trec si pe vara pe R15 dar oferta este saracacioasa (indiferent de pret).

Offline f.cristi

« Răspuns #467 : 31.Ian.2019, 09:35:11 p.m. »
Vreau sa trec si pe vara pe R15 dar oferta este saracacioasa (indiferent de pret).
Banuiesc ca te referi la jante, ca anvelope erau garla.

Daca ar fi sa schimb acum jantele (si imi trece un gand prin minte) n-as mai sta la discutii si le-as lua pe astea de la Swift 2017.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2019, 10:07:53 p.m. de f.cristi »

Offline Soimu

« Răspuns #468 : 01.Feb.2019, 02:19:15 p.m. »
Am luat potcoavele inaintea calului(IGNIS 1.2 GLX AllGrip); calu' vine la final de luna sau chiar mai incolo, dar anvelopele AllSeason mi-au venit deja: Falken A200 175/60/R16...cam 330lei/buc.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Soimu

« Răspuns #469 : 01.Feb.2019, 02:58:00 p.m. »
Un an mai tarziu si acelasi gust amar. Ma uit de ceva timp pe toate site-urile si nu gasesc 5jx15 4x100 negru mat, la un pret incat sa nu ii dublez valoare masinii si imi pun mainile in cap.

Ce reprosezi rotilor cu care vine masina?...ce nu e ok sa fie pe 16"?

Eu am decis sa pastrez jentile originale si senzorii si schimb doar anvelopele cu unele AllSeason.

De ce sa nu ramai pe 16?..se gasesc destule anvelope bune de iarna si cred ca si jenti de 16...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip