Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57255 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #450 : 26.Nov.2018, 10:11:19 a.m. »
- Nu merita sa iti bati capul. Eu am stat o saptamana sa le caut. Manopera a fost 300lei. Ai parte de acelasi tratament pe care banuiesc ca il ai cand te duci cu piesele tale la revizie - esti tratat diferit.
- Eu ador estetica utilitara a jantelor din tabla. Imi plac mai mult fata de cele din aliaj (entry/mid budget). Pe de alta parte mie imi place si Juke-ul deci nu stiu daca are vreo relevanta ce parere am eu  :)

Offline f.cristi

« Răspuns #451 : 26.Nov.2018, 10:23:26 a.m. »
- Nu esti obligat (ca in cazul reviziilor) sa faci schimbul la ei
- Si mie imi place estetica de care vorbesti tu, dar cand sunt jantele negre. Peste vreo 2-3 sezoane de iarna mai vorbim, cand s-or umple de pete de rugină.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #452 : 26.Nov.2018, 10:34:02 a.m. »
Cand se umplu de rugina, le dai cu peria de sarma si cu un spray de vopsea si mai tin inca 1-2 ani. Costa doar o ora de smotru si 10 lei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline duculetu

« Răspuns #453 : 26.Nov.2018, 10:47:37 a.m. »
Colegul gheata cu un Ignis gri voia sa isi ia jante originale aliaj R16 sa le vopseasca gri si sa tina un set pentru iarna si unul pentru vara dar vad ca nu prea mai intra sa ne spuna ce a facut. Ca model, imi par super ok cele din aliaj cu care masina vine stoc desi eu mi-as pune din tabla si pentru vara.

Offline bisti

« Răspuns #454 : 26.Nov.2018, 11:10:33 a.m. »
Alessio ? N-am auzit de ele !
Si ce ai tu pe Pejoaiele alea inca n-am vazut pana acum. Dar nu e o regulă.

A fost o fabrica italiana de jante, faceau inclusiv pentru biciclete de competitie - Alessio-Bianchi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alessio_(wheels)

Alea de Pejo nu sunt jantele mele, dar in acelasi stil erau si ale mele.
In unele tari mai avansate se recomanda jantele de tabla/otel tocmai pentru a nu strange zapada intre spitele de aliaj, prin aceasta "stricand" echilibrul rotilor. Ca sa nu mai zic de greutate, cele de aliaj sunt cam cu 1-2 kg mai grele (ma refer la cele OEM).
Iar jantele de tabla/otel se intretin mai usor, inclusiv roluire sau echilibrare.

Dar, gusturile nu se discuta, daca pentru tine optic > practic, atunci pune ce doresti.

Offline f.cristi

« Răspuns #455 : 26.Nov.2018, 11:23:17 a.m. »
Nu sta zăpada între spițe in rotație.
Ca un fapt divers: am o cunoștiință care acum 1 luna si-a luat noul Touareg (72k Euro, 65k după reducere) iar roțile de iarnă luate din reprezentanță sunt de aliaj.

Offline wolfin

« Răspuns #456 : 26.Nov.2018, 11:55:52 a.m. »
bun exemplu  :D

ai vazut jante de tabla mai mari de 17..18``. poate la defender.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline f.cristi

« Răspuns #457 : 26.Nov.2018, 12:15:19 p.m. »
Am văzut pe 17.

Offline bisti

« Răspuns #458 : 26.Nov.2018, 12:33:01 p.m. »
Nu sta zăpada între spițe in rotație.

Cum sa nu stea ? Ce crezi, ca e afanata ? Zapada aia umeda pe care o iei de pe strada iti ramane pe jante. E exact ca zapada care iti ramane pe aparatorile de noroi.
O poti inlatura doar mecanic.

Offline steph

« Răspuns #459 : 26.Nov.2018, 12:57:53 p.m. »
Din experienta cu jante de aliaj iarna.

Minusuri.

Se exfoliaza lacul dupa cateva ierni.
Poate mai costisitor de inlocuit daca sunt indoite intr-o bordura sau groapa ascunse in apa sau zapada.

Plusuri.

Mai usor de indepartat mecanic zapada care se transforma in calupuri de gheata pe interior.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14