Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57262 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #440 : 25.Nov.2018, 09:29:26 p.m. »
Cineva a postat aici niste preturi, mi se pare Duculetu, dar poate fac o confuizie, oentru care imi cer scuze, din cauza prea multelor postari citite.
Vorbim de cauciucuri de iarna, pentru New Ignis  . Asadar, cauciuc Pirelli 280 lei, janta aliaj 201 lei si senzor presiune 161 lei.....Total 642 lei X 4 buc = 2568 lei........Pe manopera a mai platit lei, total final : 2872 lei.........
La reprezentanta mi-au comunicat 3.000 lei, montaj inclus, adica mi le pun alea de iarna pe masina si cele de vara in portbagaj. Desigur ca nu iau aceeasi calitate, nu poti compara Yokohama cu Pirelli
Intrebarea mea : Nu mai bine le iau de la reprezentanta si nu mai am batai de cap, sa le caut eu, sa umblu dupa totate componentele, sa le car dupa mine la vulcanizare pentru o diferenta de 100 si ceva de lei ? Daca era o diferenta de 500 de lei era ceva, dar asa, mi se pare mai comod sa le iau de la reprezentanta.
P.S.  Inca nu am masina, dar urmeaza sa vina in Ianuarie, asa ca ma pregatesc din timp cu ce cheltuieli vor urma
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline bisti

« Răspuns #441 : 25.Nov.2018, 09:36:25 p.m. »
De ce sa pui janta de aliaj iarna?

Offline f.cristi

« Răspuns #442 : 25.Nov.2018, 10:12:51 p.m. »
Jante de aliaj la 201 lei...sigur e o greseala.
Eu vad pachetul de roti de iarna la 2790 lei cu senzori de presiune si capace incluse. Montajul 200 lei la reprezentanta mi se pare cam mult; le poti monta si in alta parte. Daca le iei de la reprezentanta intr-adevar, scapi de o bataie de cap. Daca ti le configurezi tu ai posibilitatea sa iei o anvelopa mai buna si cu indice de viteza H (cum scrie in CIV).

@bisti
Da' ce are aliajul iarna (pt. o masina cu care nu faci offroad) ? Din experienta personala jantele de aliaj folosite iarna arata mai bine decat jantele de tabla folosite iarna (mi-era si scarba sa ma uit la ele cand le aveam si n-aveam cine stie ce rulaj, ele fiind luate de noi).
« Ultima Modificare: 25.Nov.2018, 10:24:38 p.m. de f.cristi »

Offline enicky

« Răspuns #443 : 25.Nov.2018, 11:01:27 p.m. »

Citat
Da' ce are aliajul iarna
  Scuze ca intervin, aliajul se crapa/fisureaza usor iarna.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #444 : 25.Nov.2018, 11:10:40 p.m. »
Poate no-name-urile...
O sa va spun cum va trece a 2-a iarna Ignis-ul meu cu allseason-uri si aliaje.

Offline shpeedy

« Răspuns #445 : 26.Nov.2018, 08:42:50 a.m. »
Am 8.5 ani cu SX4, toti facuti cu aceleasi jante de aliaj - am zgarieturi pe ele, sunt murdare de la frane, ar necesita (merita) o reconditionare, dar ale dreaq n-au vrut nici sa crape, nici sa se fisureze...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline boga81

« Răspuns #446 : 26.Nov.2018, 08:59:40 a.m. »
Poate alea facute in china... eu nu am mai avut jante metalice pe masina din 2001. La 2 ani de cand aveam SuperNova am pus jante de Golf II GTi :) si de atunci am avut doar de aliaj. Ce-i drept, nu am avut no-name. Si acum, daca as lua jante pentru iarna as lua un Dezent sau Borbet. Diferenta e prea mica fata de no-name-uri

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline f.cristi

« Răspuns #447 : 26.Nov.2018, 09:07:05 a.m. »
Decat sa vad jegoasele alea de table (și am avut numai KFZ-uri) prefer să schimb (nu sa recondiționez) aliajele. Dar n-a fost cazul; zgârieturile căpătate sunt minore (mai multe au căpătat din service, la schimburi).

Offline bisti

« Răspuns #448 : 26.Nov.2018, 09:17:07 a.m. »
Pe jantele de aliaj se aplica un lac lucios, ca o foita de staniol. De obicei, iarna, cand e zapada, de la solutiile bogate in sare imprastiate pe strazi, acel lac se exfoliaza foarte usor.
Am patit-o cu 2 randuri de jante unele Alessio si altele originale Peugeot.

Cam asa arata, exfoliate in jurul ventilelor.

Offline f.cristi

« Răspuns #449 : 26.Nov.2018, 09:22:19 a.m. »
Alessio ? N-am auzit de ele !
Si ce ai tu pe Pejoaiele alea inca n-am vazut pana acum. Dar nu e o regulă.