Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57268 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Auctor

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #420 : 12.Nov.2018, 11:09:35 p.m. »
Salut tuturor!
De vinerea trecuta sunt posesorul unui Ignis 1.2 GLX Allgrip si doresc, daca se poate, ajutor in alegerea anvelopelor si jantelor pentru iarna. Cele de vara cu care a venit masina sunt 175/60/r16 cu senzori de presiune. Multumesc anticipat!

Sa o stapanesti sanatos.

Poti merge cu incredere pe BF Goodrich, Michelin, Goodyear, Pirelli, Uniroyal, Kleber. Eu am evitat oferta de la dealeri pentru ca n-am nevoie de jantele si senzorii lor. Am scos cauciucurile, le-am lasat la hotel si am incaltat-o de sezon. Schimbul il fac la Best Tyres si baietii se pricep.

Evita ieftineli, resapate sau alte marci gen Lassa, Tigar etc. Masina e usoara si sta oricum prost la aderenta, deci nu te juca cu siguranta ta sau a celor pe care-i vei plimba.

Toate cele bune.
  • IGNIS
Brainstorming...the...
IGNIS Log

Offline gabi males

« Răspuns #421 : 13.Nov.2018, 08:37:12 a.m. »
Salut tuturor!
De vinerea trecuta sunt posesorul unui Ignis 1.2 GLX Allgrip si doresc, daca se poate, ajutor in alegerea anvelopelor si jantelor pentru iarna. Cele de vara cu care a venit masina sunt 175/60/r16 cu senzori de presiune. Multumesc anticipat!
Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!Din punctul meu de vedere...este si mai simplu si mai ieftin sa schimbi doar anvelopele cu unele de sezon. Ca si recomandare pentru sezonul rece...eu am folosit in ultimii 6 ani Nokian si am fost foarte multumit de ele atat in oras cat si la drumuri lungi.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline f.cristi

« Răspuns #422 : 13.Nov.2018, 08:46:23 a.m. »
Mai ieftin, poate, dar mai simplu nu mi se pare sa dejantezi/rejantezi roțile de două ori pe an. Si am inteles ca nu e nici foarte "sănătos" pt. jante (sigur ti le vor zgâria pe margini) si pt. anvelope.
In functie de câți km faci pe an si tipurile de drum pe care mergi vezi poate te aranjează niște allseason-uri. De exemplu, pt. cei 6000 km/an ai mei de naveta periferie oras-extrema cealaltă oraș (aprox. 20 km/zi) sunt foarte multumit  (si financiar si ca performante) de allseason-uri.

Offline Soimu

« Răspuns #423 : 13.Nov.2018, 12:15:41 p.m. »
Salut tuturor!

Sa stapanesti sanatos masinutza si sa-ti aduca noroc!(ce culoare este?)

Va fi greu sa vinzi cauciucurile de vara care sunt f.bune, asa ca fa-ti roti de iarna astfel: ia de la colegul de forum "jante.otel" jantele ca sunt bune si convenabile (are un rating f.bun pe aici) si la anvelope de iarna ai de unde alege la 175/65 R16...cum spunea si domnul de mai sus, e riscant sa muti anvelopele de 2 ori/an ca poti stica nu numai jentile ci si senzorii. Mai simplu schimbi rotile vara/iarna, plus ca ai si rezerva in caz de nevoie.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #424 : 13.Nov.2018, 12:44:32 p.m. »
Eu am vândut anvelopele de vara pe 16 (rulate 100 km) după 9 luni cu 1500 lei la un domn care le vroia pt. un Ignis mai vechi.

@Soimu
Cred ca ai vrut să zici 175/65R15

Offline duculetu

« Răspuns #425 : 13.Nov.2018, 12:49:30 p.m. »
Vad ca acum, fata de anul trecut, este o varietate mai mare de anvelope pe 175/60R16 (stock vara Ignis). Este posibil noul format sa fie introdus de mai multi producatori (Mini?). Cred ca se doresc roti mai subitiri pentru eficienta la consum (BMW i3?).

Offline Soimu

« Răspuns #426 : 13.Nov.2018, 01:15:39 p.m. »
Eu am vândut anvelopele de vara pe 16 (rulate 100 km) după 9 luni cu 1500 lei la un domn care le vroia pt. un Ignis mai vechi.

@Soimu
Cred ca ai vrut să zici 175/65R15
Asa este, ai dreptate, multumesc de corectura!:)

Offline LAURENTIU.S

« Răspuns #427 : 13.Nov.2018, 03:27:45 p.m. »
Salut!
 Multumesc de urari si de sfaturi. Problema eu am vazut-o, ca si la Ford meu vechi, pentru vara cu ce a venit masina(Bridgestone de 175/60/R16) iar pentru iarna ceva de tabla cu cauciucuri de iarna. Nu cred ca e o solutie sa stresezi gentile cu schimbatul cauciucelor.  Surpriza a fost ca atunci cand am inceput sa caut cauciuce pe dimensiunea de mai sus(care este si in cartea de identitate a masinii) si am avut surpriza sa gasesc pe dimensiunile astea doar de la NANKANG, TOYO TYRES si YOKOHAMA  firme despre care nu stiu foarte multe. Vinzatorul(IRMEX) de la care am luat masina a zis ca au oferta pe Yokohama la 2.800 lei cu 175/65/R15 cu genti de tabla echilibrate si cu senzori de presiune.
 Ceva pareri?
 PS Buburuza este BLUE NEON
  • Ignis 1.2 GLX Allgrip

Offline Soimu

« Răspuns #428 : 13.Nov.2018, 04:04:56 p.m. »
Rotile de la dealer cu yokohama sunt cam scumpe:

http://autoservlujerului.ro/anvelope-turisme-si-camionete/43606-yokohama-wdrive-v903-175-65r15-84t-iarna.html
..si anvelopele nu au caracteristici f.bune. Ar trebui sa iei ceva cu indice C sau B la aderenta:

https://www.anvelope.ro/anvelope-iarna-dunlop-sp-winter-response-2-17565-r15-84-t.htm
..pt iarna gasesti multe varinate pe jante de 15

O culoare f.frumoasa! (ca a mea!)

Intreaba si aici:
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6912.msg263791#new
....cred ca o poti rezolva optim!

Offline LAURENTIU.S

« Răspuns #429 : 13.Nov.2018, 04:24:28 p.m. »
Multumesc! este o culoare placuta.
1. O nelamurire in CIV am doar o singura dimensiune pentru anvelope(fata/spate) 175/60/r16. exista posibilitatea sa fiu amendat daca pun cu 175/65/r15?
2. Tot citesc despre senzorii de presiune, si ca sa nu fiu Celentano, nu este necesar ca atunci cind ii pui trebuie totusi la un service autorizat ca sa nu ai discutii pe ceva cu garantia?

PS Incep sa cred ca atunci cind ai o masina noua si alta firma decit ce ai mai avut pina acum, schimbatul rotilor este ca o lansare la NASA, ca tot citesc si imi pun alte intrebari.
  • Ignis 1.2 GLX Allgrip