Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57240 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #40 : 22.Aug.2017, 05:23:15 p.m. »
Pt. iarna e obligatoriu simbolul muntele cu fulgul de nea (pe langa inscriptionarea M+S) ?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #41 : 22.Aug.2017, 05:46:45 p.m. »
Doar pentru noul Ignis sau în general?

Offline f.cristi

« Răspuns #42 : 22.Aug.2017, 06:01:49 p.m. »
In general, ca n-o avea Ignis-ul regim special. Si daca da, exista allseason-uri cu ambele marcaje ?

Se pare ca roata de rezerva la 2WD e de dimensiuni normale, 175/65R15 (vezi pe la min. 13.45, undeva in dreapta jos a imaginii, langa incuietoarea portbagajului):

Nu stiu daca la versiunile 4WD spatiul de sub podeaua portbagajului e la fel ca la 2WD, desi ar trebui pt. ca portbagajul e mai mic.
« Ultima Modificare: 22.Aug.2017, 08:54:03 p.m. de f.cristi »

Offline duculetu

« Răspuns #43 : 31.Aug.2017, 10:16:35 a.m. »
Este posibil sa difere. Prin review-urile din India/Indonezia/Australia am impresia ca ai standard pe GLX rabatarea oglinzilor si priza in portbagaj deci nu m-ar mira sa difere si roata.
Sper ca nu spun prostii dar in unele review-uri GLX-ul (facand conversia) se traduce pe la 16-18.000 usd/eur.
LE: Oricum este irelevant pentru ca la noi vine cu kit-ul iar roata de rezerva iti cumperi tu ce vrei. Mie dealerul mi-a recomandat cea slim dar daca voiam mi-o vindea pe cea normala.

Pana la urma te-ai hotarat sa cumperi all season? Urmaresc threadul si sunt tare curios cand ajungi la o decizie pentru ca si eu voi cumpara jante din tabla pe 15 si anvelope doar ca am sa iau de iarna.
Am inteles ca sunt oarecare retineri fata de all season (http://romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/auto/cat-de-legala-va-fi-folosirea-anvelopelor--all-seasons---240800). Oricum, daca mai cumperi un set de  roti pentru celalalt anotimp, poti sa tii una in portbagaj pe post de rezerva.
« Ultima Modificare: 31.Aug.2017, 10:28:06 a.m. de duculetu »

Offline f.cristi

« Răspuns #44 : 31.Aug.2017, 11:07:09 a.m. »
In Asia am vazut ca, de exemplu, transmisia automata la noul Ignis e uzuala.
Esti sigur ca la GLX incape in spatiul de sub podeaua portbagajului o roata normala ? Daca ar incapea n-as mai da banii pe un slim. Rugasem niste actuali posesori sa faca o masuratoare a spatiului dar vad ca nu au raspuns.
In privinta anvelopelor inca nu m-am decis ce o sa fac; o sa vad cand iau masina, desi n-as mai fi vrut sa uzez anvelopele originale daca vreau sa le vand. Ma gandisem sa las jantele actuale si sa schimb doar anvelopele cu unele allseason, dar pe 16 nu am gasit decat Falken si alea fara sa stiu DOT-ul si tara fabricatiei pana la primire. Pe 15 nu am gasit decat jante de tabla care sa respecte exact caracteristicile producatorului insa aici oferta de anvelope allseason e mult mai bogata.
Stiu ca alllseason nu sunt nici de vara nici de iarna si nu as monta la o masina cu care sa fac concedii departe de casa sau pe drumuri periculoase. Dar, dupa cum mai spuneam, cu Ignisul ma voi invarti doar in jurul casei si nu cred ca merita investitia in doua randuri de roti. Cunosc persoane care merg cu allseason-uri de 10 ani fara nicio problema. Exista allseason-uri (printre care si Falken pare-mi-se) care au toate simbolurile: M+S si fulgul cu muntele.

Offline duculetu

« Răspuns #45 : 31.Aug.2017, 11:53:45 a.m. »
Si eu am folosit all season-uri pe Golf mult timp, ca asa o luasem si ca nu am simtit nevoia sa le schimb. Am fost si la munte cu ea in zone neasfaltate si nu am avut probleme si nici vara nu am simtit ca la frana alunec dar eu o sa aleg varianta cu vara+iarna pentru ca eu o sa o folosesc zilnic fiind singura masina.
Apropo, ieri teoretic ajungea GLX-ul tau. Ai apucat macar sa o vezi?

Offline f.cristi

« Răspuns #46 : 31.Aug.2017, 08:17:17 p.m. »
Dar am uitat sa spun un lucru important: vara vreau sa mai bag masina pe coclauri, ceea ce nu prea merge cu cauciucuri de vară. Am văzut niște teste pe youtube iar anvelopele de vară stock nu prea se descurcă grozav inafara șoselei.
Deci inca un argument important pt. allseason-uri.
« Ultima Modificare: 06.Sep.2017, 11:13:31 a.m. de f.cristi »

Offline f.cristi

« Răspuns #47 : 06.Sep.2017, 11:13:41 a.m. »
Vorbind la modul general, daca un dealer livreaza o masina pe timpul iernii el (sau producatorul) e obligat s-o livreze cu cauciucuri de iarna ? Adica, daca ma duc sa iau masina de la Bucuresti si afara ninge, ce fac, ma duc cu anvelopele de iarna in carca la dealer ?

Offline duculetu

« Răspuns #48 : 06.Sep.2017, 11:49:45 a.m. »
Buna intrebare! Stiu ca la alte marci (Skoda daca nu ma insel) poti sa schimbi echiparea la all season si platesti doar diferenta.

Offline f.cristi

« Răspuns #49 : 06.Sep.2017, 01:57:26 p.m. »
Cine o schimba, dealerul (dupa ce le-a venit masina) sau producatorul (in fabrica) ?

Am mai auzit de discutii sau intrebari cum ca unii au ridicat masina cu anvelope alseason sau de iarna in sezonul rece, dar la momentul respectiv n-am fost interesat sa intru in amanunte.
La Suzuki pe site apar toamna-iarna oferte cu roti de iarna ?