Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57288 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline maxwell

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #340 : 17.Dec.2017, 09:58:38 a.m. »
Săptămâna aceasta am trecut la echiparea de iarnă, cu setul de roți cumpărat de la dealerul local Marshal. În același timp am pus și scutul pentru motor.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline duculetu

« Răspuns #341 : 19.Dec.2017, 10:13:23 a.m. »
Am intrebat dealerul si nu au de vanzare piulite negre pentru toti. Intrebarea mea: piulitele pentru masini sunt standard sau difera ca diametru/adancime? Am gasit multe variante pe google dar nu vreau sa comand si sa constat ca nu se potrivesc.
Totodata, exista piulite pentru jante din tabla si unele pentru aliaj? Eu nu vad legatura in ideea ca oricum piulita se prinde pe surub, deci jantele sunt irelevante dar vreau sa intreb sa fiu sigur ca am verificat tot

Multumesc anticipat.

Offline f.cristi

« Răspuns #342 : 19.Dec.2017, 10:23:31 a.m. »
Cum ...pt. toți ?
A mai fost fix discutia asta cred ca tot pe topicul ăsta mai devreme.
La unele marci nu se potrivesc piulitele de la aliaje la tablă.  Nu e vorba de diametrul gaurii/surubului ci de cum "calcă" pe gaura din roata. La mine la Captur si Qashqai nu se potrivesc între ele (aliaj/tabla).

Offline duculetu

« Răspuns #343 : 19.Dec.2017, 10:28:08 a.m. »
Ok, reforumez: cum pot identifica piulitele care se potrivesc la Ignis pentru ca in manual/fisa tehnica nu intra atat de mult in detaliu? Scot una si ma plimb cu ea prin magazine?

Offline f.cristi

« Răspuns #344 : 19.Dec.2017, 10:38:26 a.m. »
Aici am pus cum cade pe janta piulita de aliaje si cea de table. Se observă că la cea de table conul intra mai mult in gaura jantei.
Caut mai tarziu codul pt. piulite pt. table.

Offline f.cristi

« Răspuns #345 : 19.Dec.2017, 12:50:21 p.m. »
Am mai postat undeva; astea sunt piulitele originale (cam 7-8 lei bucata).
Cred ca si dacă mergi cu certificatul găsești ceva after.

PS: mai apare ceva in certificat legat de jante/anvelope ?

Offline f.cristi

« Răspuns #346 : 19.Dec.2017, 06:18:39 p.m. »
Eu am (fost) invatat sa nu folosesc piulitele de la aliaje la tabla (invers nici vorba).

Offline marius31

« Răspuns #347 : 20.Dec.2017, 09:31:59 p.m. »
Salutare de curand m-am decis sa achizitionez un Suzuki Ignis, am tot discutat cu diversi dealeri, am ajuns in punctul de a face plata avansului, dar stiind ca, pe majoritatea masinilor noi sunt anvelope de vara iar masina vine iarna, am inceput sa caut anvelope de iarna si cum dimensiunea este ciudata in mare parte anvelopele pe aceasta dimesiune sunt produse numai in Japonia am tot gasit preturi plecand de la 1100 lei pana la 700 lei pentru o anvelopa( ceea ce mi se pare enorm de mult chiar daca sunt run-flat). Pana acum nici unul dintre dealeri nu mi-a gasit o solutie mi-au propus sa iau inca un set de jante cu tot cu anvelope si senzor dar pe 15 nu pe 16 cum sunt jantele actuale. Voi ce anvelope aveti? Sau daca imi propuneti o alta solutie? Pentru ca, in acest moment nu pot sa achizitionez masina pana nu rezolv aceasta problema. Multumesc, o seara buna.
  • Suzuki Ignis

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #348 : 20.Dec.2017, 09:41:04 p.m. »
Salut si bine-ai venit. Ti-am mutat postarea in topicul pe care te invit sa-l citesti. Poate ai sa găsești răspuns la întrebările tale.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline maxwell

• Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD