Repet, jantele de tabla pe care le-am luat au dimensiunea precizata in manual si in CIV. Nu scrie in manual/CIV/Conditiile de garantie/Codul rutier/Regulamentul de aplicare ca jantele trebuie sa fie confome sau nonconforme cu TUV/RAR/ETC, sa fie sau sa nu fie OEM/KK-MK. E treaba vanzatorului sa puna pe piata piese genuine/OEM/aftermarket conform legislatiei din RO si nu e obligatia mea sa-i caut eu de oua la chestia asta. Că un TUV imi da mie mai multa incredere ca nu cumpar o janta facuta din invelitoare de ciocolata, asta-i alta poveste.
Garantia nu acopera jantele, fie ele si originale, deci nu ma intereseaza de calitatea otelului. Daca janta face plici si se strica si altceva din cauza ca janta a cedat, esti bun de plata indiferent daca ai avut pe masina jantele originale, neoriginale, de dimensiunea corecta sau de tractor etc. Deci nu are sens sa discutam despre ceva mai mult decat de dimensiuni - astea sunt elemente functionale care au efect asupra restului componetelor la care probabil ca ai pretentia de garantie.
Si cu asta eu inchei capitolul jante. M-ai intrebat de ce n-am vrut jante de alta latime. Rectific raspunsul meu -- "Pentru ca n-a vrut mușchiu' meu"