Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57293 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #240 : 03.Nov.2017, 08:13:20 p.m. »
Ai si vreo explicație de ce dealerii Suzuki ofera roti de iarna pt. Ignis cu anvelope Yokohama 175/65R15 84T cand in CIV scrie 84H ?
Dacă e asa cum zici nici jantele tale de tablă de la Alcar nu sunt conforme, chiar dacă au dimensiuni identice cu OEM-ul. Tot TUV ai la ele. Au cumva ștanțat pe ele SUZUKI precum originalele pe 16 ? La o adica tot iti gaseste cineva nod in papură (ca nu e oțelul conform standardelor Suzuki...).

Offline zippy

« Răspuns #241 : 03.Nov.2017, 09:04:31 p.m. »
Repet, jantele de tabla pe care le-am luat au dimensiunea precizata in manual si in CIV. Nu scrie in manual/CIV/Conditiile de garantie/Codul rutier/Regulamentul de aplicare ca jantele trebuie sa fie confome sau nonconforme cu TUV/RAR/ETC, sa fie sau sa nu fie OEM/KK-MK. E treaba vanzatorului sa puna pe piata piese genuine/OEM/aftermarket conform legislatiei din RO si nu e obligatia mea sa-i caut eu de oua la chestia asta. Că un TUV imi da mie mai multa incredere ca nu cumpar o janta facuta din invelitoare de ciocolata, asta-i alta poveste.
Garantia nu acopera jantele, fie ele si originale, deci nu ma intereseaza de calitatea otelului. Daca janta face plici si se strica si altceva din cauza ca janta a cedat, esti bun de plata indiferent daca ai avut pe masina jantele originale, neoriginale, de dimensiunea corecta sau de tractor etc. Deci nu are sens sa discutam despre ceva mai mult decat de dimensiuni - astea sunt elemente functionale care au efect asupra restului componetelor la care probabil ca ai pretentia de garantie.

Si cu asta eu inchei capitolul jante. M-ai intrebat de ce n-am vrut jante de alta latime. Rectific raspunsul meu -- "Pentru ca n-a vrut mușchiu' meu" :D
  • Ignis MF

Offline f.cristi

« Răspuns #242 : 03.Nov.2017, 09:24:29 p.m. »
Daca vrei sa mergi pana la capat - tema de studiu: s-ar putea ca in cazul unui incident/accident sa te intereseze mai mult decat garantia si simpla asigurare a fiarelor; s-ar putea sa existe si alte implicatii, chiar penale. Orice reper dintr-o masina are doua aspecte: cantitativ/dimensional si calitativ. Daca tot te intereseaza nu te poate interesa doar un aspect.
« Ultima Modificare: 03.Nov.2017, 09:53:49 p.m. de f.cristi »

Offline f.cristi

« Răspuns #243 : 03.Nov.2017, 09:52:27 p.m. »
Pt. ca eu am un "pitic" cu rotile (nu-mi plac anvelopele si jantele mari acolo unde nu e neaparat cazul, mai ales la drumurile din Romania) chiar nu-mi place cum arata roata originala. Imi pare raportul diametru janta/diametru total roata (sau raportul raza janta/talon anvelopa) prea mare pt. masinuta asta; parca ar fi o roata de motocicleta. Era mult mai ok daca se ofereau din fabrica si jante de aliaj pe 15 (si nici nu mai erau nici atatea discutii).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #244 : 03.Nov.2017, 10:37:56 p.m. »
Se găseau cu siguranță alte subiecte de discuție  :-))

Offline f.cristi

« Răspuns #245 : 04.Nov.2017, 08:31:19 a.m. »
Apropos de schimbatul roților vara/iarna:
M-am trezit sâmbătă dimineață si m-am dus sa fac schimbul de roti la Captur-ul nevestii. La ora 8 dimineața era full, zici ca vine viscolul. Noroc ca sunt 6 rampe si băieții destul de bine organizați, cu numere de ordine, dar tot cred ca o sa stau pe aici minim o ora si jumatate; plus nervi, frig, mizerie...Trăiască allseason-urile !

Offline duculetu

« Răspuns #246 : 04.Nov.2017, 04:23:03 p.m. »
Poate in primavara, te scap eu de rotile originale daca le mai ai.

Offline NicNic

« Răspuns #247 : 04.Nov.2017, 07:15:55 p.m. »
Apropos de schimbatul roților vara/iarna:
M-am trezit sâmbătă dimineață si m-am dus sa fac schimbul de roti la Captur-ul nevestii. La ora 8 dimineața era full, zici ca vine viscolul. Noroc ca sunt 6 rampe si băieții destul de bine organizați, cu numere de ordine, dar tot cred ca o sa stau pe aici minim o ora si jumatate; plus nervi, frig, mizerie...Trăiască allseason-urile !

Exact ce spuneam: confort, timp castigat, dar aderenta mai mica pe zapada.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

« Răspuns #248 : 04.Nov.2017, 07:32:41 p.m. »
La Captur am apucat sa iau roti de iarna, dar urmatoarele vor fi all.
Captur-ul si Ignis-ul sunt masini de uz "local". Plecam de la premisa că in zona noastră nu prea mai stim cum arată zăpada.

PS: cred ca m-am ales si cu un pui de răceală azi cat timp am asteptat la schimbul de roti.

Offline f.cristi

« Răspuns #249 : 04.Nov.2017, 09:18:26 p.m. »
Cam asa era azi dimineata la schimbul de roti: