Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57276 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #200 : 18.Oct.2017, 06:13:34 p.m. »
Am gasit si eu un pliant in showroom azi cand m-am dus sa iau piulitele...

Daca Ignis-ul e primă masină sau masină de concedii/deplasari lungi sau locuiesti/iti desfasori activitatea in zone cu probleme iarna atunci merita roti vara-iarna. Daca nu (cum e si cazul meu), atunci categoric allseason. Altfel, o sa ajungeti ca mine, ca la 3 masini in curte sa arunc anvelopele de batranete si nu de uzura.

Offline duculetu

« Răspuns #201 : 18.Oct.2017, 06:20:53 p.m. »
Am intrebat pentru ca si oferta de la dealer era tot (doar) pe 15’. O sa ma interesez in ce conditii putem pune ceva mai lat (185/60..) unde oferte sunt cat cuprinde si nu trebuie sa renunt la R16.

LE: la mine o sa fie singura masina iar in Bucuresti nu vad nevoie; Pe masina veche nu am avut probleme cu all season si dus iarna la munte (condus cu prudenta) doar ca sa ma inham la inca un cost de jante acum este cam mult (de asta tot insist eu pe R16).

Offline f.cristi

« Răspuns #202 : 18.Oct.2017, 06:32:38 p.m. »
O sa ma interesez in ce conditii putem pune ceva mai lat (185/60..) unde oferte sunt cat cuprinde si nu trebuie sa renunt la R16.
Asta am mai discutat. Cei de la reprezentanta iti vor spune ca nu se poate, ca pierzi garantia.
In Romania lucrul asta nu prea e reglementat calumea. Eu am facut treaba asta la un Mitsubishi Colt, dupa lungi documentari si parlamentari cu cei de la RAR. Pana la urma m-am dus cu un certificat TUV in care se arata ca se poate monta o noua dimensiune de anvelope si mi-au trecut si in CIV. Nu stiu daca asta iti garanteaza ca nu o sa ai probleme in continuare la garantie.

Offline tibanul

« Răspuns #203 : 18.Oct.2017, 09:27:12 p.m. »
Inca nu am primit jantele, cum le primesc cu mare drag. Au zis ca pe saptamana viitoare, si da se pare ca sunt v903 nu 905 cu mi-au zis cei de acolo. Aveti si un pret de la dealerul vostru? Am intrebat de ceva reducere si au zis ca nu se poate ca e deja redus.
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #204 : 18.Oct.2017, 09:48:34 p.m. »
@tibanul  Poti face o masuratoare a adancimii si diametrului alveolei ?
Ma refeream la dimensiunile ALVEOLEI (nu anvelopei) din portbagaj.
Pret: aprox. 150 euro/buc.

Offline f.cristi

« Răspuns #205 : 19.Oct.2017, 12:57:58 p.m. »
Se pare insa ca la 4WD alveola rotii de rezerva e mult mai putin inalta decat la 2WD, deci ar fi un decalaj mare fatza de bordura alveolei. Deci nu prea se preteaza o roata normala ci una ingusta. Spuneti-mi si mie cum sau unde pot vedea  ce roata ingusta s-ar potrivi la Ignis, sa incep sa caut pe la dezmembrari.
Am facut retur la roata de rezerva normala. O sa incep studiul si cautarile pt. una ingusta.

Offline f.cristi

« Răspuns #206 : 19.Oct.2017, 10:04:34 p.m. »
Sincer, mie si 16 imi par mici fata (pe langa subtiri) fata de restul masinii. Cred ca e un lucru subiectiv.
Am de 16 pe Qashqai (a 2-a dimensiune), Captur si Fiesta (standard) si sunt alte gabarituri. Parerea mea e ca pt Ignis de 15 sunt ideale (si ca design, si ca functionalitate si ca oferta), nici prea mici, de 14, ca la versiunile precedente, nici de 16 (unde oferta e mult mai redusa, iar talonul incepe sa devina cam micut pt. o masina cu ceva capabilitati de offroad).

Offline f.cristi

« Răspuns #207 : 19.Oct.2017, 11:05:21 p.m. »
Am mai postat odata. La modelele 2WD in clipul urmator la min. 13.42 se vede ca exista roata de rezerva de dimensiuni normale, dar, foarte important, se vede ca mocheta podelei portbagajului are pe dedesubt si in lateral niste distantiere, apreciez eu cam la 3 cm grosime. Deci clar roata normala depaseste in inaltime bordura alveolei, iar, daca la 2WD nu pare o problema deosebita, la 4WD decalajul tind sa cred ca este foarte mare.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=852&v=3J1UU8ccico

Offline f.cristi

« Răspuns #208 : 20.Oct.2017, 08:32:06 a.m. »
Si pt. sinele de tramvai si piatra cubica din Bucuresti cred ca se preteaza mai mult o anvelopa cu talon cat mai mare.

Offline duculetu

« Răspuns #209 : 20.Oct.2017, 08:42:08 a.m. »
Poate ca un talon mai mare este mai bun dar in primavara, dupa ce se topeste zapada si raman doar gropile facute de lame/etc, tare bine este garda la sol sa fie cat mai mare.

Zic asta venind de la o masina cu garda la sol joasa, unde nu puteam parca aproape de bordura in spic in parcari amenajate.