Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57237 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #20 : 15.Aug.2017, 02:16:34 p.m. »
Dimensiunile le stiam. Problema e ca nu prea se gasesc anvelope, mai ales all season si de iarna.
Si cu roata de rezerva e si mai mare problema.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #21 : 15.Aug.2017, 03:24:31 p.m. »
In alta ordine de idei, am permis de aproape 20 de ani, pe vremea cand nu erau obligatorii anvelopele de iarnă (nici nu constientizam existenta lor pe vremea aia) si mergem cu anvelope de vara inclusiv iarna fara cel mai mic eveniment (mers adaptat condițiilor de drum si mediu).
Nu stiu ce masina (masini) conduceai tu la acea vreme, dar pe atunci mai toate aveau anvelope universale - cam ceea ce numim astazi "allseazon".

Citat
Am observat ca allseason-uri pe dimensiunile astea  sunt cam 3 firme de care am auzit mai putin: Nexen, Sailun si, mai ales, Falken. Ultimele sunt si singurele pe care le-am gasit pe stoc. Ce stiti de producătorul ăsta ? Sunt ok ?
Daca tot nu ai inca masina, de ce cauti ceva "in stoc"?
Uite oferte pe dimesiunile tale aici:
https://www.compari.ro/anvelope-c3615/f:indice-de-sarcina-88,indice-de-sarcina-84,indice-de-viteza-h-210-km-h,diametru-r15,inaltime-65,latime-175,all-season/?st=175%2F65%2FR15&orderby=2
si aici:
https://www.compari.ro/anvelope-c3615/f:indice-de-viteza-h-210-km-h,diametru-r16,inaltime-60,all-season/?st=175%2F60%2FR16

Dintre cele prezente in link-urile de mai sus, GoodYear Vector sunt nr 1 in majoritatea testelor. Michelin CrossClimate (am avut pe Vitara) si Pirelli Cinturato sunt imediat in urma Vector-ului. Falken EurAll Season, BF Goodrich g-Grip Allseason 2 (d'astea am eu acum pe Mokka) si Vredestein Quatrac 5 (d'astea am avut pe Corsa) sunt si ele in top 10 in teste.
« Ultima Modificare: 15.Aug.2017, 05:22:26 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 15.Aug.2017, 04:15:09 p.m. »
Pe langa cele enumerate de Yeti, mai ai Nokian Weatherproof si BF Goodrich g-Grip All Season 2 - ma gandesc ca experienta Nokian in anvelope de iarna si BFG in anvelope de off-road isi lasa amprenta si asupra modelelor anterio-mentionate...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #23 : 15.Aug.2017, 05:19:12 p.m. »
Nokian-urile n-au intrat in selectia facuta de mine deoarece au indice de viteza T (190 km/h), iar cartea tehnica a masinii "cere" indice H (210 km/n).
Daca ignoram acest amanunt, atunci si aceste anvelope sunt sigur o optiune serioasa.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 15.Aug.2017, 05:30:12 p.m. »
Viteza maxima a noului Ignis este 170 km/h...  ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline f.cristi

« Răspuns #25 : 15.Aug.2017, 10:51:31 p.m. »
Indicii de sarcina si viteza pt. anvelope din CIV sunt obligatorii sa fie identici sau pot fi si mai mari ?

GoodYear Vector e cam cu 50% mai scump de cat Falken. Performantele si calitatea or fi pe masura ?

Offline aleksanders

« Răspuns #26 : 15.Aug.2017, 11:11:55 p.m. »
nu este nimic cu caracter obligatoriu - acei indici sunt cei omologati si prezentati de constructor ca optimi .... daca vrei altceva de la masina poti merge si pe alte valori - mai ales in off-road.... daca sunt mai mari cu atat mai bine, la viteza.... pentru greutate ar putea sa fie vorba de ceva ranforsare a anvelopei si sa ii dea o greutate mai mare; performantele poate ca nu sunt direct proportionale cu pretul dar ele sunt evidente intre cele doua marci;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline f.cristi

« Răspuns #27 : 16.Aug.2017, 10:12:45 a.m. »
BF Goodrich g-Grip Allseason 2 (d'astea am eu acum pe Mokka)
Esti multumit de anvelope ? Cum stau cu uzura ? Au simbolul cu muntii si fulgul de nea pe ele ?
Interesant este ca BF Goodrich g-Grip Allseason 2 sunt relativ ieftine, cam pe acelasi palier cu Falken.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #28 : 16.Aug.2017, 01:20:51 p.m. »
Multumit.
Uzura nesemnificativa dupa 11000 km.
Au simbol.
In general silemtioase, dar intre 100-110 fac un vuiet evident. In afara intervalului mentionat nu se aude.
Comparandu-le cu M. CrossClimate, avute de mine pe Vitara, exceptand zgomotul mai sus mentionat, nu pot sa gasesc vreo diferenta sesizabila la nivel de sofer. Diferenta este doar la nivel de "buzunar".
Referitor la pret, cred ca paritatea cu Faken vine din faptul ca ambele sunt situate in teste cam in aceasi banda de performanta (below premium - above medium).
Ar mai fi de mentionat ca aceste anvelope sunt engineered and manufactured by Michelin, marca BFG fiind cumparata de M. Este o asemanare destul de buna a profilului Allseason de la BFG cu cel al CrossClimate de la M.
Vitara 
Mokka

Offline f.cristi

« Răspuns #29 : 17.Aug.2017, 12:03:10 a.m. »
Cine are noul Ignis poate posteaza o poza cu anvelopele de pe stalpul central al masinii. Poate scrie acolo dimensiunea exacta a rotii de rezerva (cum am gasit la Qashqai si Captur). Nici dealerul nu a stiut sa-mi spuna dimensiunea. Am gasit o roata de rezerva presupusa potrivita pt. Ignis intr-un parc de dezmembrari, dar as vrea sa fiu sigur inainte s-o iau.
Nu stiu daca se potrivesc prezoanele de la janta de aliaj la cea de tabla a rezervei; nu prea cred. Daca nu, unde gasesc prezoane potrivite ?
« Ultima Modificare: 17.Aug.2017, 08:47:26 a.m. de f.cristi »