Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57274 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #190 : 17.Oct.2017, 06:46:04 p.m. »
Eu nu as mai lua nicio roata suplimentara; as pastra in portbagaj una demontata de pe masina (dimensiunile exterioare sunt aproape identice la 15 si 16). Sau o roata temporara dar eu nu am gasit ce dimensiune trebuie.

Offline f.cristi

« Răspuns #191 : 17.Oct.2017, 10:12:47 p.m. »
Daca in CIV scrie H, la "o adica" nu e bine dpdv al regulamentelor, chiar daca nu mergi cu viteze asa mari.
Apropos, daca indicii de sarcina si viteza sunt mai mari decat cei trecuti in CIV tot neregulamentar e ?

Offline tibanul

« Răspuns #192 : 18.Oct.2017, 08:30:04 a.m. »
....
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline cristianvasuica

« Răspuns #193 : 18.Oct.2017, 08:51:25 a.m. »
@f.cristi Am reusit sa fac cateva poze cu jantele pe 15 J5.5 si anvelopele.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline f.cristi

« Răspuns #194 : 18.Oct.2017, 09:04:36 a.m. »
Mersi. Oricum, dimensiunile exterioare ale rotii nu se modifica, iar janta, fiind de tabla, nu iese in exteriorul planului anvelopei. Nu stiu cum va sta treaba cu jantele de aliaj cu 5.5 din cauza spitelor care ies in exteriorul planului jantei. Voi vedea cand voi monta anvelopele; sper ca spitele sa nu depaseasca planul exterior al anvelopei.

Offline f.cristi

« Răspuns #195 : 18.Oct.2017, 12:59:15 p.m. »
@f.cristi Am reusit sa fac cateva poze cu jantele pe 15 J5.5 si anvelopele.
E vreo îmbunătățire a confortului la trecerea de la 16 la 15 (nu mai retin daca ai schimbat suspensia spate) ?

Offline cristianvasuica

« Răspuns #196 : 18.Oct.2017, 01:09:24 p.m. »
Am schimbat suspensia si s-a cunoscut apoi o imbunatatire. Diferente la confort intre rotile de 16 si cele de 15 nu am sesizat. Ca sa fac o comparatie intre Bridgestone (anvelopele de vara) si Barum (cele de iarna) pot spune ca zgomotul de rulare este la fel, franarea este buna pe uscat (un pic mai bine la cele de vara, dar e si normal), dar si pe ploaie. Astept sa vad cum se vor comporta cand temperaturile vor fi aproape de inghet si va ninge. Pana acum sunt multumit de alegere.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline enicky

« Răspuns #197 : 18.Oct.2017, 03:21:56 p.m. »
... Am reusit sa fac cateva poze cu jantele pe 15 J5.5 si anvelopele.
    Pai numai anvelopele(si-o bucata de bara) apare in toate 4 poze. Jantele nu prea se vad.
Am schimbat suspensia si s-a cunoscut apoi o imbunatatire......Ca sa fac o comparatie intre Bridgestone (anvelopele de vara) si Barum (cele de iarna) pot spune ca zgomotul de rulare este la fel, franarea este buna pe uscat (un pic mai bine la cele de vara, dar e si normal), dar si pe ploaie.Pana acum sunt multumit de alegere.
    Zgomotul de rulare il sesizezi imediat dar franarea trebuie testata ca sa poti spune ca (nu)este buna pe ploaie/uscat ! Un test simplu de franare la punct fix la 50km/h, la 60km/h cu ambele gume era edificator.  Asa, o franare simpla la semafor sau la trecerea de pietoni nu este concludenta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #198 : 18.Oct.2017, 05:17:35 p.m. »
Pai numai anvelopele(si-o bucata de bara) apare in toate 4 poze. Jantele nu prea se vad.
Intr-adevar, pt. a vedea daca/cu cat ies spitele jantei de aliaj inafara planului anvelopei daca pui niste jante mai late, nu prea e relevanta comparatia tabla-aliaj.

Am luat si 4 piulite pt. roata de rezerva. Se vede si din poza ca se potrivesc mai bine in gauri decat cele de la janta de aliaj. Se pare insa ca la 4WD alveola rotii de rezerva e mult mai putin inalta decat la 2WD, deci ar fi un decalaj mare fatza de bordura alveolei. Deci nu prea se preteaza o roata normala ci una ingusta. Spuneti-mi si mie cum sau unde pot vedea  ce roata ingusta s-ar potrivi la Ignis, sa incep sa caut pe la dezmembrari.
@tibanul Poti face o masuratoare a adancimii si diametrului alveolei ?

Oferta roti iarna Suzuki 2017:
« Ultima Modificare: 18.Oct.2017, 05:36:11 p.m. de f.cristi »

Offline duculetu

« Răspuns #199 : 18.Oct.2017, 06:11:19 p.m. »
Multumim! Dar preturi nu sunt, sau raman cele vechi de acum cateva pagini? (Sunt pe telefon dar nu am vazut in brosura).
Inca o intrebare de novice, de ce sunt doar pe 15’ pentru Ignis? Preferam o mica diferenta si ramaneam si vara si iarna cu roti de 16’ ... Cu o selectie atat de saraca am sa incep si eu sa ma gandesc la varianta cu all-season ..