Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57269 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #160 : 11.Oct.2017, 01:46:34 p.m. »
Am luat asa: jante second tabla Suzuki R15 4x100 5.5J ET40
La aceleasi dimensiuni am luat si eu jantele de aliaj.

cred ca la masina de depresurizat trebuie cea mai mare grija ca sa nu apese pe zona cu senzorul.
Te referi la masina aia care apasa pe flancurile anvelopei ?

Offline cristianvasuica

« Răspuns #161 : 11.Oct.2017, 01:52:58 p.m. »
Te referi la masina aia care apasa pe flancurile anvelopei ?
Da, la ea ma refer.

PS: foarte fain modelul ales pentru jante! :good:
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline f.cristi

« Răspuns #162 : 11.Oct.2017, 01:57:00 p.m. »
Da, ms. Oricum, la rosul meu am gasit putine combinatii pe culori inchise (si sa fie pe stoc), deci nu am avut foarte mult de ales. Sper sa reziste cu bine iarna (pt. ca pun allseason-uri pe ele si nu le mai dau jos de pe masina). Vazusem niste MAK-uri rosu cu negru dar nu am gasit pe nimeni sa le importe in Romania iar italienii nu mi-au raspuns la mail.

Offline duculetu

« Răspuns #163 : 11.Oct.2017, 01:58:47 p.m. »
@f.cristi: sa le folosesti sanatos!

Eu am sa aleg varianta de anvelope de iarna, le montez pe jantele cu care vine masinuta si poate la anu' o sa cumpar un set de jante tot pe 16 si senzori pentru cele de vara.

@cristianvasuica: poti posta si specificatiile pentru R16 complet ca sa le pot gasi pe viitor in search-ul forumului?

Multumesc!

Offline cristianvasuica

« Răspuns #164 : 11.Oct.2017, 02:10:16 p.m. »
@cristianvasuica: poti posta si specificatiile pentru R16 complet ca sa le pot gasi pe viitor in search-ul forumului?
Multumesc!

Am mai scris cred tot in topicul asta, dar nu-i problema :175/60/R16 82H - 16x5.0J  4x100 ET 40mm.

The following users thanked this post: duculetu

Offline f.cristi

« Răspuns #165 : 11.Oct.2017, 02:20:31 p.m. »
Sa va spun experienta mea cu schimbatul rotilor de iarna
Le-ai si pus pe masina ?

poti posta si specificatiile pentru R16 complet ca sa le pot gasi pe viitor in search-ul forumului?
Le-am postat si eu aici; probabil nu le-ai observat.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #166 : 11.Oct.2017, 02:45:17 p.m. »
Le-ai si pus pe masina ?

Da, de o saptamana deja.

Offline f.cristi

« Răspuns #167 : 11.Oct.2017, 02:50:49 p.m. »
Poze. Ma intereseaza cum se așează sub pasaje si fata de exteriorul caroseriei fiind mai late decât originalele. Mai face flancul "balon" inafara jantei ca s-o protejeze cat de cat de borduri (mai important la aliaj) ?

Offline f.cristi

« Răspuns #168 : 13.Oct.2017, 06:42:37 p.m. »
Am fost astazi pana la dealerul local ca sa iau niste piulite pt. rezerva de tablă si sa caut o flanșă care sa strângă roata de rezerva in alveola.
In showroom am vazut un Ignis 4WD si am studiat alveola din portbagaj. Nu stiu cum e si daca seamănă cu cea de la 2WD, dar la 4WD nu cred sa aiba nici 10 cm adâncime și are o formă dreptunghiulară cu 3 borduri, două laterale si una spre in spate. Spre scaune nu are bordura, e liber. Parca ar fi o covată dreptunghiulară fara o latura. Asa ca eu cred ca daca bag o roata de dimensiuni normale va fi cu peste 7 cm peste bordurile laterale. Va fi de munca de adus la același nivel plus ca se mai reduce din portbagaj...Ceva idei, materiale ?
Iar in mijloc este o bucata de tablă dreptunghiulară dar care nu are gaura in mijloc (pt. flanșă) ci are 4 in colțuri. Bine, asta se rezolva cu o bormasina.

Offline duculetu

« Răspuns #169 : 13.Oct.2017, 07:53:03 p.m. »
In review-uri se mentioneaza ca modelele 4x4 au portbagaj mai dar nu m-am gandit ca poate afecta. Trebuie sa ma fi gandit acum 2 zile cand am fost la dealer ca avem si ruleta de masurat. Pe langa treaba pe care o aveam am vazut asta si mi-a parut sexy:

p.s. daca nu ne poate masura careva am sa dau eu o fuga intr-o zi in saptamana care vine.