Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57266 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #150 : 10.Oct.2017, 06:44:46 a.m. »
Nu am o poza clara dar nu cred ca sunt negre. Aici era curata si tot imi
Par putin spre gri.

Offline f.cristi

« Răspuns #151 : 10.Oct.2017, 07:04:32 a.m. »
Nu am gasit sa-mi convina (ca si caracteristici) decat grafit pe stoc pe 15 si aveam o emotie...

LE: totusi ce inseamna o masina curata. Mie imi par mai mult spre negru la tine.
PS: ce cuminti stau si asteapta....
« Ultima Modificare: 10.Oct.2017, 07:24:06 a.m. de f.cristi »

Offline duculetu

« Răspuns #152 : 10.Oct.2017, 07:41:36 a.m. »
Dada, am vazut duminica primul Ignis in Bucuresti, premium silver, AllGrip. Frumoase jucarii.

Poti pune aici sa ramana toate datele jantelor? Stiu ca s-au stabilit dimeniunile oficiale pe 60/65 si ca s-a discutat despre J dar nu am vazut atins subiectul: distanta dintre prezoane (4x100?), PCD,  ET, si altceva daca mi-a scapat.

A ta nu avea spoiler montat?

Offline f.cristi

« Răspuns #153 : 10.Oct.2017, 07:55:21 a.m. »
Ai in poza toate caracteristicile originale.

PS: cred ca jantele originale sunt de tip cameleon.  :)  Depinde din ce unghi le privesti. Aici imi par din nou gri (si incaltate cu cizme de iarna Yokohama pe 16).
Ba da, a mea are spoiler. Aia nu e masina mea. Am gasit-o pe strada.  :)

Offline f.cristi

« Răspuns #154 : 10.Oct.2017, 08:49:14 a.m. »
Jantele pe care le-am luat au 5.5x15 ET40.

Offline duculetu

« Răspuns #155 : 10.Oct.2017, 09:56:07 a.m. »
Mi-am amintit ca am facut cateva poze cand am fost la unul dintre dealeri. Voiam sa le postez in threadul principal despre Ignis dar am gasit si o poza cu janta si cred ca este mai de folos aici. Se pot vedea pe contul meu de OneDrive aici: https://1drv.ms/f/s!AokPVDeRin_VhMdqW3KLDfuEv7dL8Q

Offline f.cristi

« Răspuns #156 : 10.Oct.2017, 11:34:47 a.m. »
Ce se poate rupe asa usor la valvele astea cu senzori daca incerc sa le mut de pe o janta pe alta, ca vad ca ma sperie multa lume ?

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #157 : 10.Oct.2017, 12:09:20 p.m. »
Este o precautie supralicitata sa umblii cu senzorii ca si cu moastele :)
Daca senzorii au prindere cu piulita, cum sunt cei OEM Suzuki si majoritatea aftermarket, se demonteaza si se remonteaza cu atentia obisnuita oricarei lucrari. Precautia ar fi ca piulita sa fie stransa la cuplul recomandat, cu o cheie dinamometrica. La o strangere necontrolata, exagerata, se poate rupe tija.
Exista si senzori care au tija valvei de cauciuc, ce se fixeaza pe janta prin presare. Acestea sunt cam de unica folosinta - asa am eu pe Mokka.

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline f.cristi

« Răspuns #158 : 10.Oct.2017, 11:42:42 p.m. »
La Ignis pare ca tija senzorilor e metalica.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #159 : 11.Oct.2017, 12:22:54 p.m. »
Intradevar tija este metalica. Sa va spun experienta mea cu schimbatul rotilor de iarna: Am luat asa: jante second tabla Suzuki R15 4x100 5.5J ET40 (starea lor a fost mai buna decat ma asteptam la jante second; gasite pe olx chiar in oras - 250 lei),  anvelope Barum Polaris 3 - 710 lei si senzori tot de pe olx de la cineva din Bucuresti (Continental cu codul S180052024D; pret 280 lei). Cost total: 1240 lei.
Le-am montat pe masina, dar din pacate doar trei senzori functioneaza. O sa mai cumpar un senzor si sa-l schimb si pe acela, dar nu cred ca reusesc saptamana asta. Sper sa nu mai fie nevoie de reset la dealer. Deja am fost pentru un reset dupa ce mi-a aparut eroare TPMS in bord. Dupa ceva kilometri a reaparut...cred ca din cauza senzorului nefunctional.
Senzorii trebuie montati/demontati cu grija bineinteles...totusi cred ca la masina de depresurizat trebuie cea mai mare grija ca sa nu apese pe zona cu senzorul.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange