Salutare tuturor.
Dupa ce am umplut aproape o pagina pe sectiunea generala despre Ignis, am decis sa pun si aici informatiile pe care le-am gasit in legatura cu anvelopele pentru acesta "jucarie".
Am gasit dupa multe cautari o echivalenta a anvelopelor pe 16 (175/60 R16) si anume 195/55 R16. Ideea e ca multe site-uri de specialitate sustin ideea ca o diferenta de +- 2.5% este considerata o anvelopa compatibila. Acum vine problema cu legalitatea, care doar Politia insotita de RAR o poate sanctiona, ne mai fiind scris in talon dimensiunea anvelopelor si evident ITP-ul ( pe care din proprie experienta, e un fiasco chiar daca nu ai nici o problema la masina- rezolvarea fiind un bonus tehnicianului.)
http://www.calcule.ro/Compatibilitate-Anvelope un site unde se poate calcula diversele dimensiuni.
175/60 R6 195/55 R16
Raza rulare anvelopă 308,20 mm 310,45 mm
Circumferinţă anvelopă 1936,48 mm 1950,61 mm
Diferenţa în circumferinţă 14,13 mm 0,73 %
Se recomandă o diferenţă de +/- 2,5 % drept urmare noua anvelopă este COMPATIBILĂ.
Notă: Modificarea anvelopei va afecta indicaţia vitezometrului!
Când vitezometrul indică 50 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 50,36 km/h
Când vitezometrul indică 90 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 90,66 km/h
Stima. Si astept cu interes parerile voastre.