Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57261 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jante.otel

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #110 : 25.Sep.2017, 09:09:50 p.m. »
Janta pare mai mult magneziu decât neagră. Vezi cumva J-ul (latimea) ștanțat pe jantă ? Sunt curios pe ce J au pus ei anvelopele de 175 lățime.

Salut, acel J "latimea" reprezinta de fapt forma bordurii jantei - rasfrangerea ei. Ea poate sa fie tip "J", sau "B", functie de geometria pe care o are.
Mai intalnesti din cand in cand in descrierea unei roti cate un H, H2, CH, sau FH. Astea codifica profilul jantei (nici ele nu au legatura de nici-un fel cu dimensiunea asteia.
Ti le-am spus ca sa ai idee de ele, respectiv pentru a evita oarisce (aparente) confuzii  ;).
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: gabineg, duculetu

Offline enicky

« Răspuns #111 : 25.Sep.2017, 10:32:45 p.m. »

Voi aveti aceeasi culoare - de asta iti place :D
    Nu-i aceeasi culoare, doar sunt "asemanatoare"! Vorba colegului Cristi :
Sper ca asemănările sa se limiteze doar la atat.
    Dar cine stie ? :) Ce are el (@maxwell) si nu am eu(cum zice si Delia), este peisajul din planul doi ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline alex_921

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #112 : 26.Sep.2017, 04:57:19 p.m. »
Salutare tuturor. 
Dupa ce am umplut aproape o pagina pe sectiunea generala despre Ignis, am decis sa pun si aici informatiile pe care le-am gasit in legatura cu anvelopele pentru acesta "jucarie".
Am gasit dupa multe cautari o echivalenta a anvelopelor pe 16 (175/60 R16) si anume 195/55 R16. Ideea e ca multe site-uri de specialitate sustin ideea ca o diferenta de +- 2.5% este considerata o anvelopa compatibila. Acum vine problema cu legalitatea, care doar Politia insotita de RAR o poate sanctiona, ne mai fiind scris in talon dimensiunea anvelopelor si evident ITP-ul ( pe care din proprie experienta, e un fiasco chiar daca nu ai nici o problema la masina- rezolvarea fiind un bonus tehnicianului.)
http://www.calcule.ro/Compatibilitate-Anvelope un site unde se poate calcula diversele dimensiuni.
                                             175/60 R6           195/55 R16
Raza rulare anvelopă              308,20   mm   310,45   mm
Circumferinţă anvelopă          1936,48   mm   1950,61   mm

Diferenţa în circumferinţă      14,13   mm   0,73   %
Se recomandă o diferenţă de +/- 2,5 % drept urmare noua anvelopă este COMPATIBILĂ.

Notă: Modificarea anvelopei va afecta indicaţia vitezometrului!
Când vitezometrul indică 50 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 50,36 km/h
Când vitezometrul indică 90 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 90,66 km/h

Stima. Si astept cu interes parerile voastre.
  • Chevrolet Aveo T200 / 5D / 1.2 SOHC

Offline shpeedy

« Răspuns #113 : 26.Sep.2017, 05:01:01 p.m. »
Atata vreme cat o dimensiune de anvelopa nu e trecuta in CIV, esti in ilegalitate, atat dpdv RAR, cat si asigurari...

Asta, indiferent ce-ti spun site-urile cu calculatoare de marimi.

LE: nu e nevoie sa pui aceleasi intrebari in mai multe locuri de pe forum. Daca simti nevoia, poti face trimiteri prin hyperlink...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #114 : 26.Sep.2017, 10:09:52 p.m. »
@ale_921
Nu stiu ce obtii si cu ce te ajuta aceste modificari la masinuta asta. Modificarea de latime e semnificativa si nu stiu daca roata nu va atinge de caroserie, mai ales la viraj. Plus ca e si mai grea. Nu mai vorbesc de aspectele de legalitate.

Offline duculetu

« Răspuns #115 : 27.Sep.2017, 09:25:11 a.m. »
Eu cred ca stiu - de la spate zici ca sunt roti de bicicleta. Pe mine nu ma deranjeaza, ba iarna ma astept sa fie mai bine dar daca as avea ocazia/nevoia as alege oricand o varianta de genul: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6894.0 fata de stoc. :)
De asta vad eu rostul discutiei aici pentru ca nu stiu un alt Suzuki cu roti atat de (vizibil) inguste.

Offline brosco

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Sibiu
« Răspuns #116 : 27.Sep.2017, 09:51:08 a.m. »
Hello,
Am si eu o intrebare la voi: de unde luam senzorii de presiune? in afara de dealer car mie mi-a cerut 100euro/bucata... sper sa gasesc in alta parte la un pret mai decent...
Merci!
  • Suzuki Ignis

Offline duculetu

« Răspuns #117 : 27.Sep.2017, 10:21:09 a.m. »
Salut brosco!

S-a mai discutat si in istoricul threadului asta dar si pe altele si majoritatea colegilor de pe forum aleg varianta TPMS VDO OEM https://www.cauciucuridirect.ro/cw/bundle. Il gasesti si aici: https://www.tpmsdirect.com/Continental_VDO_TPMS_Sensors_s/1474.htm si un set aici: http://www.ebay.com/itm/Brand-NEW-Set-of-4-VDO-REDI-Sensor-TPMS-Kits-Replace-OEM-10306573-315-Mhz-FM-/332162434868?fits=Make%3AGMC%7CModel%3ATerrain&hash=item4d566c8734:g:6ckAAOSwMgdX1XYG&vxp=mtr
Nu stiu exact cu ce vine Ignisul in ea dar sigur scrie in carte.

The following users thanked this post: brosco

Offline Andrei Bunciu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bucharest
« Răspuns #118 : 27.Sep.2017, 10:37:15 a.m. »
Salutare tuturor,

am si eu o problemioara. De dimineata, pe racoare dupa cativa zeci de metri mi s-a aprins in bord beculetul care ma avertizeaza ca am presiunea prea mica in pneul fata dreapta, mai precis 211. Am rulat in continuare cam 15 km si cele doua pneuri de pe fata imi aratau aceiasi presiune insa senzorul tot urla la mine. Cum pot sa-l resetez?

Multumesc mult.
  • Suzuki Ignis 1.2. GL

Offline maxwell

« Răspuns #119 : 27.Sep.2017, 11:18:59 a.m. »
Dacă masina este New Ignis, presiunea în pneurile față trebuie sa aibă valoarea 250 iar pe spate 220 în modul Comfort. Dacă setarea este pe Load, atunci presiunile sunt 250 și 260. Valorile le gasesti pe stâlpul ușii de lângă volan. Dacă mărești presiunea, avertizarea dispare.

PS Postarea ta e pe sectiunea Ignis. Există separat sectiunea New Ignis.
« Ultima Modificare: 27.Sep.2017, 11:30:43 a.m. de maxwell »
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD