Autor Subiect: Jante si anvelope  (Citit de 57238 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Jante si anvelope
« Răspuns #10 : 09.Aug.2017, 07:37:44 p.m. »
Vezi ca s-a dezbătut subiectul pe larg în secțiunea new Vitara

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #11 : 09.Aug.2017, 07:40:21 p.m. »
Omg, asta înseamnă să citești forumul
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #12 : 09.Aug.2017, 10:30:51 p.m. »
  Parca aveam o postare p-aci... s-a topit.. adica s-a evaporat(spusesem sa specifice pt. ce masina), din cauza caldurii... :pardon:
« Ultima Modificare: 10.Aug.2017, 09:32:42 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 09.Aug.2017, 10:59:07 p.m. »
Nu in acest topic.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristianvasuica

« Răspuns #14 : 10.Aug.2017, 09:57:42 a.m. »
In manual parca am vazut reperele de la senzorii de presiune. Arunc o privire diseara si le postez aici daca le gasesc.
Pe net am gasit mai devreme o lista cu senzori compatibili. http://www.techtpms.com/pages/tpms_vehicle_information.php?make=Suzuki&model=Ignis&year=2016-EOP

In manual am gasit urmatoarele informatii:
  • model transmitator: S180052024
  • model receptor: 40398036
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline f.cristi

« Răspuns #15 : 14.Aug.2017, 03:32:57 p.m. »
Deci, ce ziceti, daca pun niste anvelope bune all-season pe jantele originale pt. un parcurs pe o raza de maxim 100 km in jurul casei si un rulaj mic-mediu/an (estimez un 5000-max 8000 km/an) impac si capra si varza (adica si sezonul de vara - mers pe drumuri de munte si sezonul de iarna) ? Parca nu vad rostul (si nici nu prea vad cum as face in conditiile de mai sus) sa iau separat roti de vara de mers prin oras + roti de mers pe munte (all-season ?) + roti de iarna.
Stiu ca un all-season nu are performantele nici ale unei anvelope de iarna, nici ale unei anvelope de vara pe asfalt, dar macar sta mai bine comparativ cu o anvelopa de vara  pe pietris, macadam ? Am citit pe forumuri dedicate anvelopelor ca all-seasonul s-ar preta la masini mici, de puteri mici, cu rulaje anuale mici la care ponderea tipului de anvelopa in aderenta sau in franare e mai mica decat in cazul masinilor mai puternice

Ce dimensiuni are roata de rezerva originală ?
« Ultima Modificare: 14.Aug.2017, 07:16:20 p.m. de f.cristi »

Offline f.cristi

« Răspuns #16 : 14.Aug.2017, 07:59:43 p.m. »
Ce dimensiuni are roata de rezerva originală ?
Imi raspund singur (dar poate mai e de folos si la altcineva): se pare ca e vorba de T 115/70 R15 (nu sunt foarte sigur, informatiile sunt foarte limitate deocamdata).

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #17 : 14.Aug.2017, 08:42:14 p.m. »
Eu sunt la a treia echipare cu allseazon-uri, pe trei masini diferite. Am avut vreo 5 ani si seturi de vara+iarna, asa ca pot vorbi in cunostinta de cauza pentru o comparatie.
Pe scurt, cu allseazon-uri in utilizare cotidiana, oras si sosea, ploaie si uscat, vara si iarna, n-ai sa simti diferentele. Daca ninge "de-o palma" tot nu lasi masina in parcare. Si daca ninge mai mult, 4x4-le tot te tine pe drum.
Citat
Stiu ca un all-season nu are performantele nici ale unei anvelope de iarna, nici ale unei anvelope de vara pe asfalt
Asa este. Totusi, vorbind de performanta, cu niste allseazon-uri "de marca", fie iarna fie vara vei fi oricum mai bine incaltat decat 70-80% dintre ceilalti participanti la trafic incaltati cu "dedicate".
Vrei sa iesi in afara asfatului, atat timp cat este drum batut (pietris/macadam) mergi fara teama. Mai retinut (de tot) trebuie sa fii in conditii de zapada cand dedicatele de iarna isi arata adevarata valoare.

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline f.cristi

« Răspuns #18 : 14.Aug.2017, 09:01:03 p.m. »
Nu am avut niciodată all-season, dar din cele citite am ajuns si eu la concluzia ca anvelopele all-season sunt mai slabe iarna decât cele de iarna, dar mai bune vara in offroad decât cele de vară. Corect ?
Plus faptul că ieși mai ieftin decat cu seturi de vară/iarnă și scapi si de munca cu caratul si schimbatul si de problema depozitării. Bine, după cum spuneam mai inainte, nu se aplica pt. masini mai puternice cu care se merge ca atare sau la cei care stau la munte sau pe drumuri mai periculoase.

In alta ordine de idei, am permis de aproape 20 de ani, pe vremea cand nu erau obligatorii anvelopele de iarnă (nici nu constientizam existenta lor pe vremea aia) si mergem cu anvelope de vara inclusiv iarna fara cel mai mic eveniment (mers adaptat condițiilor de drum si mediu). Apoi a devenit obligatorie dotarea cu anvelope specifice sezonului iarna si de atunci a început toata tărășenia cu toate cele 3 masini din gospodarie: cumpara la fiecare jante si anvelope de iarna (eu iau numai noi si numai de la reprezentante sau premium), cară-le la si de la service (unele de-abia le ridici de jos, de m-au cocoșat  :)), mizerie prin mașina si prin magazie (daca ai), spală roțile, depoziteaza-le, echilibreaza-le s.a.m.d.  Si pt. ce ? Cum stau in sudul tarii in ultima vreme zăpada si chiar si gerurile sunt din ce in ce mai rare. Asta iarna, de Crăciun cred ca am avut +25 de grade si eu aveam cauciucuri de iarna. Din noiembrie 2016, de când le-am montat, si pana in martie 2017, cand am trecut la cele de vară, în 5 luni nu cred ca am avut adunat o lună sub +7 grade. In concluzie, daca stau si socotesc, adaptat la nevoile noastre din gospodărie in privinta mașinilor, nu cred ca a meritat "investitia" in roțile de iarna si mult mai bine s-ar fi pretat niste allseason-uri de calitate, mai ales că nu merg agresiv ("sportiv" cum le place unora să se laude) sau la limita.

Am observat ca allseason-uri pe dimensiunile astea  sunt cam 3 firme de care am auzit mai putin: Nexen, Sailun si, mai ales, Falken. Ultimele sunt si singurele pe care le-am gasit pe stoc. Ce stiti de producătorul ăsta ? Sunt ok ?
« Ultima Modificare: 15.Aug.2017, 09:52:48 a.m. de f.cristi »

Offline cristianvasuica

« Răspuns #19 : 15.Aug.2017, 12:46:47 p.m. »
Dimensiuni anvelope si jante asa cum sunt trecute in cartea de identitate:
175/65/R15 84H, - 15x5.0J offset 40mm
175/60/R16 82H - 16x5.0J offset 40mm
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

The following users thanked this post: duculetu