Autor Subiect: Comportament rutier Vitara  (Citit de 8001 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vladek1337

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Comportament rutier Vitara
« : 29.Iul.2017, 03:18:35 p.m. »
Salut,

Intentionez sa achizitionez o Vitara Passion 2WD benzina manuala, insa mai am mici nedumeriri pe care sper ca mi le pot clarifica posesorii acestei masini.
1. Cum se comporta la viteze mari (160 km/h)? Pare stabila? Cum este directia la viteza asta? Se aude motorul deranjant? Cam ce turatie are in treapta a5a?  La drive test directia mi s-a parut perfecta pentru oras, insa ma gandesc ca la viteze mari e prea sensibila si devine deranjant.
2. Cum se comporta cu 5 oameni + portbagaj plin intr-o depasire? Acum am un Ford Focus 2 1.6 TDCi 110CP care consider ca se descurca excelent in situatia descrisa, insa ma gandesc ca fiind benzina si aspirata sa nu am surprize cu puterea.

Multumesc.
  • Ford Focus 1.6 TDCi 110CP

Online Catalln

Re: Comportament rutier Vitara
« Răspuns #1 : 29.Iul.2017, 03:27:50 p.m. »
Hmmm,  e relativa situatia,  depinde de la om la om.
Se descurca nu e problema insa pe autostrada pe la 140-160 eu nunul nu m-am simtit comod,  mi se pare prea "fragila" / "usoara".
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: vladek1337

Offline dAlex

« Răspuns #2 : 29.Iul.2017, 04:27:26 p.m. »
Am exact configuratia descrisa de tine si conduc mult pe autostrazi.
Pentru mine si 130 de km/h de condus constant, cateva sute de km, mi se pare prea mult fiindca motorul e la 3000 de turatii intr-a 5-a si mi se pare gresit sa merg constant(cu orele) asa de aceea o las pe la 120, desi de dus, duce, iar motorul e silentios. Curentii de aerul in schimb se aud.

Sigur, 140, 150 am mai prins la depasiri si a fost foarte ok, cu bagaje si inca doua persoane in masina. Motorul asta capata puterea maxima la turatii inalte de aceea n-o sa ai probleme la 140-150 fiindca deja o sa fii la peste 3000, deci pot sa zic ca te descurci mai bine fata de un turbo cu putere totala mai mica. Mai slab e la turatii joase si viteze mici, unde cateodata tre sa retrogradezi si sa o calci.

Cu directia m-am obisnuit. E usoara masina deci tre sa ai grija, mai ales cand bate vantul tare pe autostrada. Dar daca e incarcata cu 5 persoane cum zici, n-ai probleme.
Fiindca are cruise control, alta grija n-ai decat sa tii covrigul si sa nu intrii in ala din fata.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

« Răspuns #3 : 29.Iul.2017, 04:35:57 p.m. »
   Iti raspund pt. ca si eu tot FF/2009 am avut inainte, dar 1,8tdci si am sesizat diferentele dintre cele doua.
 1. Este stabila, mai ales incarcata(de la 2 pers. in sus) : diferenta face inaltimea si supr.vitrata mai mare ca la Ford si se simte un usor balans cand trece un tir pe contrasens(nu pe "A" si nu daca-l depasesti tu) dar nesemnificativ.
  Mie mi s-a parut ca volanul "se-ntareste" la viteze mari.
  Este mult mai "linistita" ca diesel-ul, mai ales pana la 100km/h. La 160 avem si frecarea mare a aerului. La viteza asta cred ca e undeva intre 3-4000rot/min.
 2. Depasirea cu incarcatura maxima eu o fac cu aIVa pt. o rezeva de putere, dar mai am pozitia sport a2a rezerva(ceea ce tu n-o sa ai). Oricum motorul se simte bine si da randament maxim la 4-5000r/min. Cuplul de val. dubla al Fordului il suplinesc cu pozitia sport(serpentine, depasiri de tir-uri in scurt, etc.), iar la 4x2 il suplinesti cu turatiii mari in trepte mici. Am fost uimit ce poate cu a3a la 4-5000r/min.
  Trecerea de la FF la Vitara am facut-o pt. tractiunea integrala, garda superioara/pozitia inalta la volan, caldura rapid/multa iarna fata de diesel si consumul mai mic in oras. Fordul avea sub 50000km cand l-am dat. Alte motive n-am avut.
  Deci cu puterea n-o sa ai surprize (110 versus 120) doar cu cuplul poate. Recomand 4x4 !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gelum

« Răspuns #4 : 30.Iul.2017, 12:59:45 a.m. »
Personal am reusit saptamana trecuta sa merg pe A2 cu o viteza cred ca pe la capatul puterilor mai mult asa de "sa vedem ce poate" pe o perioada scurta și am constatat pe vitezometru 185 km/h... acum nu cred că avea atât dar undeva pe la 175 cred că tot era. Mi s-a părut chiar stabilă deși eram doar eu în mașină, și volanul nu părea chiar așa moale ca la viteze mici. Am mai testat in trecut pe un Clio viteza maxima (aprox. 170) si Vitara pare mult mai OK chiar daca frecarea cu aerul e mai mare, motorul nu se aude așa rău. Cum a recomandat și colegul enicky 4x4 și e alta mancare de pește! Apropo mergeam așa lin cu 140 și ce să vezi o altă Vitara, albă de data asta din B, ce mergea sigur la plajă, m-a depășit val vârtej, dar în treacăt ne-am salutat scurt...mai mult eu cu doamna din dreapta  :D
  • Suzuki Vitara Passion 1,6 Allgrip

Offline Lerua07

« Răspuns #5 : 30.Iul.2017, 02:51:26 a.m. »
Asa este, la 140 km/ora (cam 134 reali)... unge ! Am testat-o si eu, din curiozitate, vreo 20 de min cu 165-170 km/h pe gps (cam 176 pe bord) si este chiar OK.  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline wolfin

« Răspuns #6 : 30.Iul.2017, 07:53:40 p.m. »
Merge tare....dar nu e facuta pt viteza...normal.

Viteza ei....120-130...dupa aia devine galagioasa si putin insrabila....nu raspunde scurt...trebuie ateentie.

Vrei masina de autostrada...ia pasat.....cu """""" de vigoare.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ariciul

« Răspuns #7 : 30.Iul.2017, 08:07:12 p.m. »
Mai e si consumul, eu pe autostrada am tinut-o dupa o realimentare mai mult timp la 140 iar consumul afisat era de 8.6  Tinuta cel mult pe la 120 consumul scade dramatic pe la 7 si ceva , diferenta e mai mult de 1 litru cred
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline lllAlexlll

« Răspuns #8 : 30.Iul.2017, 11:33:55 p.m. »
Mai e si consumul, eu pe autostrada am tinut-o dupa o realimentare mai mult timp la 140 iar consumul afisat era de 8.6  Tinuta cel mult pe la 120 consumul scade dramatic pe la 7 si ceva , diferenta e mai mult de 1 litru cred
Eu am scos pe a2 buc-constanta si retur un consum de 7.4.
2.persoane si bagajele aferente,viteza minima 140km, am avut portiuni unde i-am dat si eu cum zicea colegul gelum 180km/h si s-a comportat bine.
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina

Offline enicky

« Răspuns #9 : 31.Iul.2017, 12:19:25 a.m. »
    Pana la urma comportamentul rutier nu este afectat de consumul de carburant. Acesta din urma este conditionat doar de greutatea sau numarul de la ...pantof.
    Cert este ca masina are "vana" in "sport", chiar daca acceleram la peste 160km/h, situatie in care consumul de 10% nu mai are nicio relevanta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip