Autor Subiect: Lumina in portbagaj  (Citit de 15658 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Lumina in portbagaj
« Răspuns #60 : 05.Feb.2018, 11:43:54 a.m. »
Vedeti ca au si la Lidl ceva asemanator... https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=4659

In poza apare ca si cand s-ar alimenta de la un transformator dar in realitate (am vazut-o eu azi) lampa se alimenteaza cu baterii. Eu nu mi-am luat pt ca nu-mi place design-ul...astept ceva mai finut, mai mic.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: ariciul

Offline f.cristi

« Răspuns #61 : 11.Sep.2018, 11:38:20 a.m. »
Am studiat zilele acestea noua Toyota Aygo. La preturi e asemănătoare cu Ignis-ul, cu multe dotări in minus, dar si cateva in plus: cutie automată, roata de rezerva si...da, ati ghicit, lumina într-un portbagaj mai mic decât al Ignis-ului.

Offline Suzukila

« Răspuns #62 : 31.Oct.2018, 12:34:36 a.m. »
Buna seara!
Am reusit sa rezolv problema luminii in portbagaj (si nu numai) la Ignisul meu (de fapt, al sotiei):). Am cumparat 2 lampi cu led si banda adeziva preinstalata din Targul Vitan (10 lei bucata, dar presupun ca pe Aliexpress este la jumatate de pret). Daca ati observat, plafoniera se aprinde si atunci cand se deschide portbagajul, deci nimic mai simplu, mi-am zis, leg firele la plafoniera. Am desfacut-o, se trage incet de marginile ei (are niste cleme metalice, unde am marcat cu sagetile rosii). Marcajul cu sageti galbene este pentru actiunea de a scoate plasticul care acopera lampa (se actioneaza cu o surubelnita subtire). Am legat cablul la plafoniera si l-am tras exact cum arata traseul cu sageti galbene. Astfel, pe sub plafon pana la stalpul din stanga fata, unde am scos plasticul ce-l acopera, usor, tragand de el (are cleme). ATENTIE! Acolo sunt o parte din airbagul cortina si un cablu. Am legat cablul tras de mine cu niste mini-coliere din plastic de cablul original al masinii, in asa fel incat sa nu incurce airbagul in caz de declansare. In partea de jos a stalpului, dupa ce am scos plasticul ce-l acopera, exista un surub marcat in fotografia 1.1 cu sageata galbena, care trebuie desfacut pentru a pozitiona cablul in spatele acestuia si, implicit, a partii de panou de bord pe care o prinde. Apoi am urmat traseul pe sub plasticele care acopera pragurile, pana in spate, exact cum arata sageata galbena. In partea din spate, am facut o bifurcatie pentru a trage  curent spre una din lampi, pe care am montat-o ca plafoniera spate (am constatat ca este destul de putina lumina in spate). Aceasta lampa am aplicat-o cu banda cu arici, lipita cu aceeasi banda dublu adeziva, direct pe tapiseria plafonului, in partea din spate, dupa cum se vede in poze. Toate plasticele ies usor, au cleme din plastic pe ele, trageti usor si se vor desprinde. Fotografiile sunt explicite, zic eu. Rezultatul este super, se poate vedea si in poze, atat cat pot exprima ele (sunt facute cu telefonul).
Sper ca va este de ajutor ceea ce am scris. Succes, daca va apucati de treaba!
  • Suzuki Ignis

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, duculetu, tibanul

Offline Auctor

« Răspuns #63 : 31.Oct.2018, 07:12:18 a.m. »
Bye bye garanție!
  • IGNIS
Brainstorming...the...
IGNIS Log

Offline Meltdown

« Răspuns #64 : 31.Oct.2018, 09:39:44 a.m. »
S-ar putea sa aiba probleme doar pe partea de electrica.

Dar sincer mai multi au modifcat masinile pentru a le face mai confortabile.

Si cred ca merita.

Eu momentan am urmatoarele:

Camera fata(montata la reprezentanta)

Modul pliere oglinzi. Montat de mine.

Modul auto door lock. Montat de un coleg.

Modul deactivare start stop. Montat de un coleg.

Ce il da de gol este lumina de pe partea banchetei din spate.

Sunt curios daca putea sa traga lumina direct din cutia de sigurante.

Ma gandesc ca trece pe acolo curentul care ajunge la plafoniera.
Punea un splitter de sigurante acolo si mai economisea din traseul firelor.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Suzukila

« Răspuns #65 : 31.Oct.2018, 10:54:11 a.m. »
Buna dimineata!
  In legatura cu garantia ”bye-bye!”, eu zic sa te gandesti mai mult inainte de a scrie. Scoaterea din garantie nu se face asa usor, cum te-ai bucura tu, ci se face numai pentru instalatia electrica, daca ai adus modificari masinii care sa afecteze acea instalatie originala, ceea ce nu e cazul in situatia de fata (nu am taiat cabluri originale sa ma conectez la ele, iar la plafoniera m-am conectat elegant, fara lipituri sau alte modificari). Nu-si permite nimeni sa scoata o masina din garantie pentru un fleac de genul asta, mai ales ca as avea de venit la ei inca 6 ani, cat masina este in garantie. Mai mult, presupunand prin absurd ca voi avea o problema electrica la masina, imi ia 3 minute sa ascund lampile acelea. Ai impresia ca o sa-mi caute cineva fire prin plafon si prag pt ca am o problema la faruri sau alte elemente? Ramai cu lampa de la Lidl cu baterii. Eu vreau sa mi se aprinda lumina in portbagaj cand deschid hayonul, nu sa ma aplec si sa caut printre bagaje sa aprind o lumina.
  Acum, ca sa formulez un raspuns la o chestiune mai serioasa a colegului care se intreba daca nu puteam trage firele din panoul de sigurante, voi raspunde simplu NU si voi argumenta:
     1. in panoul de sigurante, curentul vine permanent, nu se intrerupe la inchiderea usilor, incuierea masinii, etc. Prin urmare, stateam cu lampa aprinsa in portbagaj si la plafoniera spate, non-stop;
     2. panoul de sigurante este undeva in stanga, sub bord, langa stalpul masinii. Deci, oricum nu as fi scutit decat 50-70 de cm de cablu.
  • Suzuki Ignis

Offline toma

« Răspuns #66 : 31.Oct.2018, 10:59:15 a.m. »
Domnilor @Auctor si @Suzukila , e o vorba care spune: "tonul face muzica".

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

« Răspuns #67 : 31.Oct.2018, 01:15:41 p.m. »
@Suzukila ma tem ca n-ai inteles nici tu ce am vrut sa spun.
E a doua postare consecutiva in care te exprimi agresiv si jignitor la adresa unui coleg. Considera asta un avertisment formal, nu voi tolera astfel de atitudine, la urmatoarea iesire in decor voi trece la aplicarea sanctiunilor stipulate in regulament.

PS vad ca a facut Gabi curat, avertismentul ramane.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Auctor

« Răspuns #68 : 31.Oct.2018, 01:41:46 p.m. »
Revin cu detalii oficiale de la Suzuki cu privire la acest tip de workaround.

Pe mine m-au asigurat că dacă montez orice, de unul singur sau neautorizat, componente nevalidate de ei, pierd garanția.

In prezent cu lampa pe baterii cu senzor, din portbagaj am câteva luni de utilizare fara probleme.
  • IGNIS
Brainstorming...the...
IGNIS Log

Offline f.cristi

« Răspuns #69 : 31.Oct.2018, 08:34:22 p.m. »
Revin cu detalii oficiale de la Suzuki cu privire la acest tip de workaround.
Pe mine m-au asigurat că dacă montez orice, de unul singur sau neautorizat, componente nevalidate de ei, pierd garanția.
Era clar ca buna-ziua ca asta va fi raspunsul oficial; nici nu mai merita intrebarea.
Intr-un fel, si eu daca as fi in locul service-ului nu mi-as bate capul si nu cred ca as avea timp (si nici oportun nu ar fi) sa ma apuc sa verific daca ce si-a facut omul cu mana lui prin masina afecteaza sau nu functionalitatea acesteia.
Cand am luat masina am fost in reprezentanta si i-am intrebat daca ar vrea sa-mi monteze ei lampa in portbagaj (cablaj plus o lampa de Vitara sau S-Cross). S-au uitat la mine cu un dezinteres asa dezamagitor...incat am abandonat.

Scoaterea din garantie nu se face asa usor
Nu-si permite nimeni sa scoata o masina din garantie pentru un fleac de genul asta, mai ales ca as avea de venit la ei inca 6 ani, cat masina este in garantie.
Ba e fix invers. Orice producator si vanzator (nu numai auto) de-abia asteapta acel un fleac pt. ca sa-ti anuleze garantia. Vanzatorul are castig din garantii si castig si mai mare din lucrari din-afara garantiei. Producatorul are pierderi din garantii; de aceea sta tot timpul cu furca la coada vanzatorului. Deci ambii au tot interesul ca tu sa-ti pierzi garantia cu prima ocazie.
Si iti dau un exemplu personal si mai banal. Anul acesta m-am "luptat" fara succes cu cei de la Mitsubishi Romania pt. ca pe un ASX din 2010 a aparut rugina fix pe mijlocul hayonului (ei dadeau garantie anticoroziune 12 ani). Conditiile tehnice pt. acordarea garantiei anticoroziune erau indeplinite (respectiv coroziunea sa fi aparut dinspre interior spre exterior). Stii ce nod in papura mi-au gasit ? Ca nu aveam consemnat in carnetul de garantie (aviz amatorilor) la rubrica de inspectie anuala a caroseriei, in conditiile in care nici macar ei n-au consemnat inspectia respectiva cand am facut reviziile la ei. M-au lasat cu gura cascata cand mi-au zis de la Mitsubishi Romania: "ce, ati cerut dvs. inspectia caroseriei si v-a refuzat cineva ?". Nici cu ANPC-ul n-am rezolvat. Scria in raspuns (parvenit tot de la Mitsubishi), ca daca n-am facut reviziile la ei (dupa cei 3 ani de garantie standard) se anuleaza garantia anticoroziune (de parca schimbul de ulei facut in reprezentanta ar fi prevenit aparitia ruginei, cu toata ca, dupa cum va spuneam, nici cand am fost la ei nu s-au uitat vreodata la caroserie).

mai ales ca as avea de venit la ei inca 6 ani, cat masina este in garantie
Are balta peste ! Ce, crezi ca esti singurul care are masina ? Te "pierd" pe tine - vine altul nemultumit de alt service si tot asa.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2018, 09:02:38 p.m. de f.cristi »