Autor Subiect: Modul pentru plierea oglinzilor si ridicarea geamurilor la inchiderea masinii  (Citit de 66232 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline TVS

Re: Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #70 : 28.Iun.2018, 06:32:28 p.m. »
Salut. Cum adică funcția de aerisire 2cm? Te referi la modulul care coboară 2 cm geamurile? Eu am cumpărat modulul de la chinezul postat de colegul @bekxy in topicul dedicat masinii lui si face faza cu geamurile (cel de 50 $).
Acum am văzut că ai passion deci stie chinezul ce stie.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline dacbuc

Re: Accesorii noua Vitara
« Răspuns #71 : 29.Iun.2018, 08:09:59 p.m. »
Eu caut unul care sa stie si functia de aerisire 2cm, intrucat vad ca mai nou aceasta pare a nu mai fi implementata.

LE: Functia aerisire ESTE implementata si se activeaza cu comanda lock-unlock-lock, cand masina este incuiata deja.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline Meltdown

Tocmai ce am făcut funcția impuls să meargă pe geamul șoferului.

Am desfăcut ușa și am mai împins în mufe.
Nu părea să meargă.

La recomandările voastre și ale chinezului care mi-a vândut modulul, am dat în jos geamul, în sus, și am ținut în sus de buton până a vrut iar să meargă un pic.

Aparent după asta a căpătat impuls.

Nu știu dacă a fost de la mufe sau de la buton dar cert este că merge. Momentan.

Mulțumesc pentru detalii tuturor.  :good: >:D<
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline dacbuc

A ajuns si la mine modulul dupa 3 saptamani, trecand prin Suedia si ocolind BSI!!! :good:

La mine descuierea are setarea implicita: o apasare descuie doar usa soferului, inca o apasare descuie si celelalte usi + haion. De aceea, daca este descuiata doar usa soferului, o apasare pe incuiere NU ridica geamurile! Este nevoie de o a 2-a apasare pe incuiere pentru ridicarea lor. Daca masina este complet descuiata, este suficienta o singura apasare pe 'lock' pentru inchiderea geamurilor.

Offline dacbuc

La sesizarea colegului @ngeo (ce are un modul simplu, doar ridicare geamuri la incuiere) am testat functionarea modulului meu (cu functii complete, inclusiv pliere oglinzi): intr-adevar, daca butonul de blocare geamuri este apasat, la incuiere se va ridica DOAR GEAMUL SOFERULUI!!! :-q

Mai mult, dupa deblocarea butonului geamuri, este necesara dechiderea geamului soferului, inainte ca incuierea + ridicarea automata sa functioneze... (sunt necesare teste suplimentare)

Atentie mare asadar la folosirea butonului de blocare geamuri!

The following users thanked this post: Girbil

Offline dacbuc

Schema conexiunilor pentru geamul pasager arata cam ca in poza atasata (scuzati schita de mana).

Cand butonul blocare nu este apasat, el furnizeaza 'masa', prin pozitia repaus a butonului cu 3 pozitii de pe usa sofer, prin AMBELE fire care circula intre usa sofer si cea corespunzatoare, catre butonul cu 3 pozitii a usii pasager, asigurand astfel functionarea acestuia din urma. Butonul cu 3 pozitii de pe usa sofer are propriile conexiuni de 'masa' si nu depinde de butonul blocare.

Modulul de ridicare geamuri intervine undeva in zona punctata si se bazeaza pe 'masa' prezenta in repaus pe cele 2 fire (pentru simplificarea schemei), fiind astfel vulnerabil la actionarea (intentionata sau nu) a butonului blocare geamuri.

In principiu, se poate pune in scurt butonul blocare, evitand pericolul de a uita geamuri deschise, dar renuntand astfel la blocarea geamurilor pasageri.

...

:-? Hmm, cred ca se poate concepe un modul :-S care sa scurtcircuiteze butonul blocare, la luarea contactului... :cof:

The following users thanked this post: miocrl

Offline JMu

Yep, tocmai am testat și eu - cu butonul de blocare a geamurilor apăsat, ridică doar geamul șoferului, nu și restul.
Am mai aflat ceva interesant cu ocazia asta - dacă apăs butonul de blocare, nici măcar eu de pe consola șoferului nu mai pot acționa celelalte geamuri. Nu știu dacă fără modul tot așa funcționează, din seria "așa e la Suzuki", deși nu cred. Cineva care nu are modul poate ne confirmă. Practic în momentul ăsta butonul ăla de blocare nu doar că e inutil (ca până acum), ci mai mult rău face. L-aș scoate din "schemă" de tot, că oricum nu am folosit nici măcar odată așa ceva în ultimii 10 ani.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: dacbuc

Offline dacbuc

Cred ca am sa il pun in scurt pe al meu: nu cred ca se obosesc sa il verifice la revizii...

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
Tutorial video:
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

The following users thanked this post: toma, Meltdown

Offline fire_scuba

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Cred ca voi cumpara si eu varianta cu geamuri dar fara oglinzi...ma gandesc ca nu pliez oglinzile la orice armare si mi-e cam inutil..
  • sx4 s-cross 1.4 passion AT allgrip benzina