Autor Subiect: Modul pentru plierea oglinzilor si ridicarea geamurilor la inchiderea masinii  (Citit de 66214 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Ştiu că există interes pentru aşa ceva şi pentru ca informaţia să nu rămână ascunsă în jurnalul maşinii mele şi pentru că nu este specifică doar S-Cross-ului, deschid aici un topic de interes general. Sunt convins că merită. Pentru că modulul face următoarele lucruri:

1. La armare (din cheie sau din butoanele de pe uşi sau hayon) pliază oglinzile şi închide eventualele geamuri deschise;
2. Cu combinaţia unlock-lock-unlock din telecomandă deschide complet toate cele 4 geamuri (pe cele 2 din faţă, apoi pe cele 2 din spate);
3. Cu încă un unlock după pct. 2 opreşte deschiderea în punctul dorit;
4. Cu lock-lock după 2 sau 3 închide geamurile;
5. Cu lock-unlock-lock deschide geamurile puţin (cam 1 cm pe faţă şi câtiva mm pe spate)
6. Cea mai tare chestie... geamurile din spate şi de la pasager capătă funcţia "impuls" dacă sunt comandate de pe portiera şoferului.

Aşadar, sursa modulelor: https://www.aliexpress.com/store/2227171/search?origin=y&SearchText=suzuki

Modelele pentru care sunt disponibile: vedeţi şi voi acolo. Dacă aveţi dubii contactaţi vânzătorul, răspunde şi vă cere informaţii suplimentare referitoare la maşină, eventuale fotografii cu interiorul uşii şoferului, apoi vă indică modulul potrivit (dacă îl are).
Atenţie, unele module doar ridică geamurile, altele pliază şi oglinzile. De gustibus.

Transportul a fost surprinzător de iute, 15 zile (dintre care 8 în România, de la BSI Bucureşti până în... Bucureşti  X-( ). În funcţie de noroc s-ar putea să plătiţi sau să nu plătiţi TVA în vamă.  ;-)

Instalare:

Dacă aveţi contracţii de orice fel referitor la garanţie, lăsaţi-o baltă.

Dacă aveţi minime abilităţi tehnice şi puteţi înţelege câte ceva dintr-un circuit electric vizualizat din afară, scoateţi faţa uşii de la şofer, decuplaţi mufele tată de la panoul de comandă a geamurilor şi de la panoul de comandă a oglinzilor, cuplaţi în locul lor mufele identice ale modulului, iar pe cele scoase le cuplaţi în cele pereche (mamă) ale modulului. Faceţi acelaşi lucru cu mufa de pe portieră care se cuplează la închiderea centralizată.

Dacă n-aveţi abilităţile de mai sus, apelaţi la cineva care le are.

Mai mult, voi sau cine se bagă la instalare, urmăriţi cu răbdare ce face băiatul ăsta aici şi ar trebui să vă prindeţi ce e de făcut:

Rezultatul de pe maşina mea îl puteţi vedea aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7058.msg225471#msg225471
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: miocrl, shpeedy, rexkrokiDAU, aleksanders, toma, ..., Girbil, AlexB, Ash, Meltdown, stephanutzb, Lucian BLK, trl

Offline ManuP

Am comandat si eu modulul de la acelasi comerciant pe 21 iulie - cu o oarecare strangere de inima, recunosc.
Ma bucur sa vad ca functioneaza :)

Sunt curios daca o sa vina inaintea masinii sau nu (adica spre sfarsitul lui august)

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
Dacă urmearză parcursul coletului meu, la ora asta ar trebui să fi plecat din Singapore spre România, iar până săptămâna viitoare ar trebui să intre la BSI Bucureşti. Apoi... tutun. Pentru că de vreo 2 săptămâni BSI Bucureşti iar a luat-o razna şi mai mult nu se mişcă decât se.

Şi ce faci... intri peste garanţia Vitarei de nouă?  ;-) Să o conduci sănătos! Şi să ne faci cunoştinţă cu ea, când apare.

Offline ManuP

Conform trackingului inca nu a iesit din China.

Parca n-as vrea sa intru peste garantie. O sa vorbesc la dealer/service daca accepta sa mi-l monteze fara sa afecteze garantia, fie la ridicarea masinii fie la revizia de 1000 - cum mi-o fi norocul sau mai bine zis cum s-or alinia planetele la BSI.

Daca nu, il pun aici pe bursa Suzuki - cineva tot o sa se bucure de aceasta automatizare care, intre noi vie vorba, ar fi trebuit sa fie standard in dotare.
Optiunea asta o aveam acum 7 ani pe o Octavia 2 facelift...

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline Ash

Dar daca se da modulul jos inainte de vizitele la dealer garantia ramane,nu?
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
Parca n-as vrea sa intru peste garantie. O sa vorbesc la dealer/service daca accepta sa mi-l monteze fara sa afecteze garantia
Eu n-aş face asta, pentru că nu cred să accepte. Dispozitivul nu deţine nici o certificare şi nu au de unde să ştie ce poate face (nu alea bune!) şi să-şi asume ce decurge din utilizarea lui.

Dar daca se da modulul jos inainte de vizitele la dealer garantia ramane,nu?
Voila! Montarea şi demontarea sunt plug-n-play, deci e cam şi cum n-a fost.  :prty:

Offline kellogs

Parca n-as vrea sa intru peste garantie. O sa vorbesc la dealer/service daca accepta sa mi-l monteze fara sa afecteze garantia, fie la ridicarea masinii fie la revizia de 1000 - cum mi-o fi norocul sau mai bine zis cum s-or alinia planetele la BSI.

Daca ai grija sa nu strici si sa pui la loc cum era nu se vede ca ai umblat. Vorbesc din experienta proprie. Atata doar sa ai grija si in caz de vei avea probleme pe partea electrica sa scoti modulul cu pricina inainte de a prezenta masina la atelier.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Ash

Nu stiu exact cum sunt facute aceste module (teoretic o placa de baza la interior) dar intrebarea mea ar fi...exista cumva risc de foc sau sa se prajasca instalatia datorita acestui modul?
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
As spune ca este acelasi risc cu a baga un incarcator de telefon in priza de 12V. Daca se intampla ceva in neregula, trebuie sa se arda o siguranta inainte de a afecta alte circuite.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
Se arde propria siguranță, care e în același mănunchi cu mufele de la panoul de comandă a geamurilor (cele două negre). În a treia "chestie" (dreapta) e siguranța.