Autor Subiect: Plasa tuning  (Citit de 4589 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SCRS

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
Plasa tuning
« : 24.Iul.2017, 12:27:07 p.m. »
Salut ,
 A montat cineva la S-Cross face-lift plasa in spatele grilei din fata , orificiile grilei sunt cam mari si o eventuala piatra aruncata de o masina care circula in fata s-ar opri direct in radiator . M-ar interesa pretul si locatia unde s-a facut operatiunea .
  • s-cross 1.0

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
Re: Plasa tuning
« Răspuns #1 : 24.Iul.2017, 01:34:27 p.m. »
A pus cineva pe Vitara aici -  http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7226.msg223220#msg223220 și cred că e o soluție bună și pentru S-Cross SX4
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline enicky

« Răspuns #2 : 26.Iul.2017, 07:08:46 p.m. »
   Salut ! Cauta poate gasesti  aici.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 26.Iul.2017, 09:28:33 p.m. »
Înainte de a face alt pas vezi dacă şi cum poţi avea acces pentru montaj. Eu am scos masca de plastic de deasupra grilei centrale (cea din zona băţului pentru capotă) pentru a schimba claxonul şi nu mi s-a părut că e prea uşor de ajuns "mai departe". Bine... nici n-am avut răbdare să studiez, că oricum claxoanele noi nu încăpeau în locul "pricăjitului", dar nici nu mi s-a părut că ar fi prea piece-of-cake.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline csb

« Răspuns #4 : 26.Iul.2017, 11:24:13 p.m. »
DA, eu am pus pe Vitara. Am demontat masca intre faruri foarte usor, grilajul de plastic fiind destul de rigid se introduce relativ usor. La fanta de jos, care cred ca e cea mai importanta, e acces mai greoi de sub bara dar posibil fara sa demontezi tot.
Intre timp am pus si pe SX4 2010 acces lejer din compartiment motor fara sa demontez ceva.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #5 : 23.Nov.2017, 05:40:58 p.m. »
As dori sa-mi protejez radiatorul in perioada urmatore de eventualele pietre, bucati de gheata/zapada etc...
Am gasit in comert 2 variante de plasa tuning pe care doresc sa o pun in spatele barei de plastic (ca si colegul cu Vitara de aici)
Pentru aceasta operatiune cred ca sunt nevoit sa dau bara jos (vedem) insa pana acolo trebuie insa sa ma decid pe ce varianta merg.

Prima varianta de plasa gasita e din metal - aluminiu. E ingusta undeva la 3mm ma gadesc sa pun chiar 2 ca sa asigur o duritate mai mare. Ca minusuri e posibil sa se corodeze in timp.
Iar a doua varianta este din plastic tip fagure putin mai groasa 6mm - 7mm. Nu stiu daca are loc intre bara si radiator, nu as dori sa o ating de radiator si sa o topeasca...

Ma gandesc sa folosesc plasa strict cat tine cele doua fante (varianta cu rosu) sau de-a intregul (varianta verde punctat) prin spatele RBS (pe care nu-l am) in functie de spatiul pe care il am in spatele barii.

Voi pe care ati merge? Cum vedeti plasa de protectie pusa?
« Ultima Modificare: 23.Nov.2017, 05:58:10 p.m. de musicall »
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 24.Nov.2017, 10:20:34 a.m. »
As dori sa-mi protejez radiatorul in perioada urmatore de eventualele pietre, bucati de gheata/zapada etc...

E ingusta undeva la 3mm ...
Mi se par gaurile destul de mari prin care pot trece si diferite insecte (muste, albine, viespi si alte soiuri ce se aduna noaptea la lumina farurilor) ce-ti pot infunda radiatorul.

Pentru ce ai tu nevoie (eu mi-am montat la un SX4) se mai gaseste o plasa din Al ca in fotografiile de mai jos. Plasa se poate pune pe toata lungimea si latimea grilei si e posibil sa mai ramii cu ceva in plus.

Cred ca te referi la grosimea plasei si nu la latime (3mm). Nu trebuie sa pui doua (una peste alta); nu ai nevoie de rezistenta ci doar sa treaca aerul usor prin ea si s-o prinzi bine de grila de plastic.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline csb

« Răspuns #7 : 25.Nov.2017, 07:25:54 p.m. »
Eu am ales plastic ca sa evit coroziunea.
Nu cred ca radiatorul este atat de aproape cat sa nu incapa grila de plastic.
Plate e mai usor de demontat grila de sus cu sigla, la vitara asa am facut air la sx4 2010 e suficient spatiu sa bagi de sus
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 26.Nov.2017, 09:57:01 a.m. »
Eu am ales plastic ca sa evit coroziunea.
Plasticul poate crapa mai ales la temperaturi scazute. Aluminiul nu corodeaza mai ales ca este si vopsit.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adita80

« Răspuns #9 : 01.Mai.2018, 09:49:08 p.m. »
Gata am montat plasa

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

Sx4 S-cross Luxus 2017