Autor Subiect: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari  (Citit de 6355 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari
« Răspuns #70 : 20.Mai.2022, 11:49:08 a.m. »
Dragilor, eu beau doar cafea boabe de la 100 de lei /kg în sus - si nici în asta nu prea am încredere ca e "originala".
Aparatul folosit este un Saeco care face orice din boabe.

PS: ca recomandare, ultima cafea care mi-a atras atentia în mod deosebit este Arvid Nordquist Selection - o gasiti prin kaufland

Arvid Nordquist Selection este de productie poloneza.
Si ca orice cafea amestecata, identitatea de gust a marcii este data de aromele adaugate, specifice acestei marci.
Cu alte cuvinte, fiind tratata cu substante aromatizante, nu e prea 100% naturala.

Ce este mai aproape de natural, ramane doar cafeaua de origine controlata. Poti incerca asa ceva.
Dar sa nu te astepti sa fie la fel la gust, mereu, chiar daca provine din acelasi loc de origine.
Pentru ca si gustul cafelei, ca la orice planta sau fruct, depinde de soare, de an, de ploaie, de sol, etc.

Dintre cafelele locale foarte comerciale, romanesti, topul meu ar fi:
- Fortuna Meridian
- Fortuna Rendez-vu
- Doncafe Selected

Toate sunt aromatizate, dar conteaza si boabele ce intra la baza.
Cei de la Fortuna inca mai aduc boabe bunicele. Si folosesc aromatizanti mai bunicei. Fiind o firma mai mica, nu isi permit sa lupte cu cei mai mari decat printr-o calitate usor mai ridicata. (dar sa nu crezi ca sunt "high class").

PS.: Am renuntat la a bea cafea, de vreo doi ani.
Fiindca mi-am facut plinul, ajungand la vreo 10 cafele pe zi, inainte de a decide sa renunt.
« Ultima Modificare: 20.Mai.2022, 12:09:57 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: jupanul1

Offline ...

« Răspuns #71 : 20.Mai.2022, 12:22:44 p.m. »
Solutia nu cred ca e sa renunti de tot, ci sa te limitezi la maxim 2 cescute pe zi. La intalnirea de la Poiana Marului parca inca beai cafeluta dupa micul dejun, sau nu mi-aduc aminte bine?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #72 : 20.Mai.2022, 01:52:16 p.m. »
Din sortimentul comercial accesibil, mie mi-a placut si Bellarom Bio boabe
Iar din cea macinata imi place Davidoff la vid.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #73 : 20.Mai.2022, 01:58:47 p.m. »
Solutia nu cred ca e sa renunti de tot, ci sa te limitezi la maxim 2 cescute pe zi. La intalnirea de la Poiana Marului parca inca beai cafeluta dupa micul dejun, sau nu mi-aduc aminte bine?

Da, inca eram bautor de cafea. Chiar multa. Si inainte, si dupa micul dejun, pranz sau cina.

Acum consider ca e mai sanatos, deocamdata, fara cafea.

Am inceput perioada de renuntare ca o cura de revenire a organismului. Nu mai "intra" cafeaua usor in mine.
Vreo saptamana am fost chiaun/agitat. Dar ulterior am avut o stare de odihna placuta, somn profund, la care nu prea as vrea sa mai renunt ...
Plus ca la cat imi place aroma de cafea, probabil ca nu m-as limita doar la 2 pe zi.
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #74 : 20.Mai.2022, 02:02:33 p.m. »
Arvid Nordquist Selection este de productie poloneza.
Daca tu zici asa o fi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #75 : 20.Mai.2022, 02:26:33 p.m. »

Daca tu zici asa o fi.

Tu ai dreptate acum.
Cafeaua este marca suedeza, in fapt fabricata prin tarile nordice, nu in Polonia.
Greseala mea cand am scris ca ar fi din Polonia.
Insa ramane aceeasi cafea tratata.

:cheers:
Desteapta-te romane!

Offline enicky

« Răspuns #76 : 20.Mai.2022, 02:32:51 p.m. »
Eu nici nu intru in Kaufland, e pt. saraci, pentru ca...
  Nici eu nu intru, ca mi se pare scump totusi, ma duc in ala dedicat saracilor, Lidl, aici am gasit-o si p-aia bio de o mentiona @gabineg, dar am mai gasit si Lavazza crema, care nu stiu cat plastic are printre boabe, dar imi place.
   Deci, nici n-ajung in liga colegului cu Avida de Nord..., sau cum se numeste, dupa posibilitati... :pardon:
Asta daca zici ca-i din Suedia..., tarile nordice oricum sunt renumite in domeniul cafelei...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #77 : 01.Oct.2023, 08:17:03 a.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #78 : 01.Oct.2023, 01:35:12 p.m. »
cunoaste cineva un strungar in iasi? mi-ar prinde bine o recomandare.. Am reusit cu succes sa ovalizez un disc nou

A baut prea multa cafea si a intrat în rezonanta.
Ca atare s-a ovalizat si discul pentru ca rezonanta asta s-a transmis si masinii.  :-j

Revenind la boabele noastre de cafea, tin sa va anunt ca am ajuns atât de saraci încat cafea suedeza nu mai gasesc nicaieri de cumparat, iar urmatoarea de pe lista si care avea gust de cafea adevarata a ajuns la un pret pe care nu ca nu mi-l mai permit, dar mi se pare nesimtit pentru nivelul nostru de saracie ...... am vrut sa zic de trai.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #79 : 01.Oct.2023, 02:00:11 p.m. »
OK, știu ca sunt firme in Suedia care aduc marfa din România si au transport săptămânal sau pe acolo, vine camionul din tara cu marfa romanească si o distribuie in toată Suedia. Cauta una din ele care îți aduce invers la comandă. Vezi si Facebook, gen "Transport Suedia".
Online sunt disponibile de asemeni, poți cauta un sait internațional. Dar e scump transportul. Am avut chestii luate din Danemarca care mi-au dublat prețul...

Eu unul sunt băutor crâncen de cafea si derivate, mi-am luat un automat SIEMENS si am făcut 3000 de cappuccino in 2 ani... In majoritatea timpului folosesc Lavazza Gold si Barista, dar am încercat si alte mărci. Suedezii beau o cafea foarte tare, si mie încă nu mi-a ieșit acasă cum mi-o face automatul de la birou (cafeaua simpla).
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008