Autor Subiect: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari  (Citit de 6362 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari
« Răspuns #10 : 18.Iul.2017, 11:07:47 p.m. »
Asadar, ce cafea va doriti? Ce cafea recomandati? Cum se obtine cea mai buna cafea? La ce e potrivita cafeaua? In ce parte a zilei preferati sa o beti?
Si multe alte intrebari legate de cafea.

Raspunsurile vor veni pe parcurs.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Cosmin09

« Răspuns #11 : 19.Iul.2017, 09:48:59 a.m. »
Eu detin de cativa ani un expressor Saeco care macina cafeaua si stie sa faca mai multe tipuri de cafele: cafea simpla, expresso, cappuccino...

Ca si cafea, tot de cativa ani cumpar doar cafeaua boabe bio de la Lidl, cea mentionata anterior pe forum.

Dimineata eu nu simt nevoia de cafea. Ma trezesc destul de odihnit si chiar daca nu e asa mereu, prefer sa ma "dezmortesc" prin fortele proprii decat cu ajutor extern :) Asa ca, prefer sa beau cafea la pranz, deobicei dupa masa, cand incepe sa ma ia somnul. Din acest motiv, expressorul pe care il am, il folosesc atunci cand lucrez de acasa si in weekend. Iar atunci prefer sa-mi fac 2 cafele care umplu 3 sferturi dintr-o cana mare iar celalalt rest il umplu eu cu lapte slab. Nu beau niciodata cafeau cu zahar... Cateodata ma mai rasfat cu un cappuccino sau imi fac chiar si un ice latte (cappuccino cu cateva cuburi de gheata).
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline miaunica

« Răspuns #12 : 19.Iul.2017, 02:19:40 p.m. »

Intrebare general adresata: de ce simtiti nevoia sa puneti lapte in cafea?

Eu n-am un cult al cafelei. Nu pot sa spun ca-mi place bobul din Tanzania sau din Tanganica...Nu ma intelegi gresit! Ador cafeaua, dar daca o beau in alta parte decat acasa nu pot certifica provenienta, pot sa afirm numai daca mi-a placut sau nu.
Cel mai mult imi place la ibric, neagra...simpla, facuta de mine, pt ca uneori o prefer mai concentrata, alteori mai slaba, dupa stare si dispozitie.
Dupa gustul meu, cel mai mult mi-a placut cafeaua turceasca, dar facuta de ei, tare in draci, dar atat de buna! Nu stiu de ce, dar parca facuta de altcineva, dupa reteta lor, parca nu e la fel de buna... Asa cum nici frapeul nu mi se pare bun decat la greci, cu unghiile bagate in nisip  ;)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline Cosmin09

« Răspuns #13 : 19.Iul.2017, 02:32:30 p.m. »

Intrebare general adresata: de ce simtiti nevoia sa puneti lapte in cafea?

Eu pun doar pt gust. Nefolosind zahar sau alte ingrediente aromatice, laptele ii mai taie din amareala si o face chiar buna. Eu de aceea o beau cu lapte. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline jupanul1

« Răspuns #14 : 19.Iul.2017, 02:42:01 p.m. »
Am citit undeva că dacă iese amară înseamnă că n-ai făcut ceva cum trebuie sau a fost prea prăjită cafeaua. Zice-se că o cafea făcută bine ar trebui să fie dulce în mod natural, să nu aibă nevoie să o îndulcești.

Disclaimer - eu nu sunt băutor de cafea, nu-i înțeleg rostul. Cele scrise mai sus sunt ”din auzite” sau ”din citite”.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 19.Iul.2017, 02:42:41 p.m. »
Sa zic si eu:

Acasa beau cafeaua doar in weekend, impeuna cu sotia. Pe langa expresorul manual postat in celalalt topic, mai avem un expresor Nestle Dolce gusto (pe care-l banuim ca ne furnizeaza pe langa cafea si niste E-uri).

Ca si @miaunica , sunt fan-ul cafelei turcesti. Am un ibric de arama si cesti cumparate in bazarul de la Istanbul, in care prepar pe tabla la foc mic si data de trei ori in unda cafeaua Mehmet Efendi de la Mega. Asta cam un weekend pe luna. Mai am o rasnita cu care macin 100 grame de cafea "exotica" cumparata de pofta pe la targuri si pastrata in borcan la racoare.

La serviciu am de 10 ani un expresor no name First Austria, pe care-l chinui zilnic cu cafea decofeinizata. Mai am si un borcan de "ness" decaf.

Cand sunt in vizita, accept o cafea din partea gazdei. Imi plac cele filtrate.

La revelioane si nunti, cand petrecerea se intinde dupa miezul noptii, servesc o cafea.

Regula: neagra, fara lapte, cu juma' de lingurita de zahar.

Nu sunt dependent. Am zile in care beau ceai de plante, lapte,  ceai negru sau verde.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline AT

« Răspuns #16 : 19.Iul.2017, 03:37:13 p.m. »
Pentru cei care au expresor cu rasnita incorporata, recomand un amestec de doua sorturi de cafea boabe de la dl. Florescu.
Primul sort, Schwartz cu boabe mai prajite care va da "taria" cafelei si al doile sort Toraja (sau altul care va inspira) cu boabe
mai putin prajite, care va conferii cremozitate cafelei.
Se obtine o cafea "divina" :)

Cei care nu au expresor cu rasnita incorporata, pot obtine amestecul gata rasnit pentru o cafea la ibric deosebita.

Recomand langa aceasta cafea si un pic de ... brandy Ararat.

Incercati si ...sa auzim impresiile :)

http://www.delicateseflorescu.ro/cafea-carabelaian-schwartz
http://www.delicateseflorescu.ro/cafea-indonezia-toraja
http://www.delicateseflorescu.ro/brandy-ararat-3-ani-0-5-l
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ASZ

« Răspuns #17 : 19.Iul.2017, 04:01:52 p.m. »
Expressor Krups, lapte "frematat"si apoi cand s-au asezat cele 3 straturi in cana de cafea, ai pus frisca (si mergea ceva sirop de cioco / ciocolata amaruie razuita / cacareze de cioco, peste minunatie)
:)

Offline NicNic

« Răspuns #18 : 19.Iul.2017, 04:33:13 p.m. »
In general cumpar cafea din aceasta categorie.
Dupa cum am mai spus, cel mai mult im place cea etiopiana.

Pentru expressor, am constatat ca unul mai bunicel luat second-hand, dar revizuit complet, la circa 500 RON, este mult mai bun ca unul nou de vreo 4-5 ori mai scump. Face cafeaua mai cremoasa si aromata, in orice situatie.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ASZ

« Răspuns #19 : 19.Iul.2017, 04:54:33 p.m. »
Doar i-am raspuns in gluma lui @enicky  ... eu nu beau cafea.