Autor Subiect: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari  (Citit de 6353 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari
« : 16.Iul.2017, 09:44:34 p.m. »
Si aicea plouă mărunt, asa ca am renuntat la ... nefiltrata in favoarea unei filtrate.

LOL Acum vreo 2 săptpmâni am luat unul din Lidl. Cum se-ntîmplă la români, garnitura îi fusese subtilizată (probabil ca „rezervă”) așa că l-am dus înapoi, fiind ultimul din magazin. Pentru că în perioada asta am fost luat cu altele (chestii mărunte, precum căutat mașină și etc :D) abia azi m-am învrednicit să-mi iau unul de la... chinezi! Făcut probă, funcțional e OK.

Acum însă vine și întrebarea 75% off-topic: voi de unde vă luați cafea neprăjită (dacă o faceți)? (preferabil cu posibilitatea comandării pe net, dar accept și brick-and-mortar)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Despre cafea - recomadari, sugestii, intrebari
« Răspuns #1 : 16.Iul.2017, 09:56:05 p.m. »
Si asta tot de la chinezi este, dar de o calitate mai buna decat cele de aluminiu.
Eu nu iau cafea boabe (iar neprajita niciodata) decat foarte rar, atunci când intru in bacanii specializate  sau pe la târguri de sărbători (gen Florescu). Imi place sa iau cate o cărămidă de 250 g, daca se poate mai "exotica", de fiecare dată alta, sa nu ma plictisesc. La serviciu folosesc decaf.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #2 : 16.Iul.2017, 10:24:11 p.m. »
   Iese buna din boabe(prajite) macinate atunci, presata bine...  :cof: :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 16.Iul.2017, 10:50:01 p.m. »
M-am obisnuit sa beau cafeaua facuta la un expressor automat.
Reglez rasnita, cantitatea de apa si cafea. Iese cum vreau.  :P

De obicei iau boabe cat mai "exotice". Pana  acum am observat ca imi place cafeaua africana, de obicei cea etiopiana sau rwandeza.
Gasesc destul de rar cafea " single origin", dar imi place mai mult decat cea de la firme consacrate (Lavazza, Illy, etc.)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #4 : 16.Iul.2017, 11:51:45 p.m. »
E vară, deci din cînd în cînd m-apuc-amocu' să-mi iau borcanu' și cafeaua și să pun de-o cafea la rece. A doua zi, în funcție de ce-am visat, o beau „as is” sau o diluez până nu-mi mai crapă smalțul. :D Preferabil cu un cub de gheață... ;)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline fireburn

« Răspuns #5 : 17.Iul.2017, 04:58:00 p.m. »
Au la Lidl o cafea boabe "bio", care mie-mi place, ca-i mai soft.
Macinarea o fac la 1-2 saptamani, in functie de consum, la munci, cu o moara de cereale cu pietre, care cica nu macina cafea (dar macina de rupe) :)
Macin extrafin, cate un borcan de 800g.

De preferat o beau la ibric, doar data-n foc sa faca caimac mult.
Din cand in cand, o fac la expresorul manual (cum este in poza lui Gabi) atunci cand aloc mai mult timp prepararii.
De baut, o beau cu lapte.

Offline miaunica

« Răspuns #6 : 18.Iul.2017, 04:54:46 p.m. »
@fireburn , te rog eu, lasa laptele langa biscuiti!  :D Nu altera bunatate de gust!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

The following users thanked this post: hugbear, gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 18.Iul.2017, 05:01:21 p.m. »
Dupa gustul meu, laptele trebuie baut inainte de a bea cafeaua, odata cu micul dejun. Dupa cafea nu se mai serveste nimic timp de cateva ore, pentru a-i pastra aroma si savoarea pe bolta palatina (asta m-a invatat mama mare 1895-1971)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 18.Iul.2017, 09:16:39 p.m. »
Mai oameni buni, nu va place cappuccino la niciunul?

Oricum, cea mai buna cafea am baut-o de la un italian. Mi-a preparat un expresso mic, mic de tot.
Si mi-a spus sa il beau pe tot odata. Am crezut ca rade de mine, fiindca nu aveam ce bea, poate doar sa inghit ceva, ca o pilula.

Apoi am plescait jumatate de zi, de placere ... :P
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #9 : 18.Iul.2017, 10:23:24 p.m. »
   Hai sa ma laud si eu :
 Daca doreste cineva reteta, numai in privat va rog ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip